+1 oy
1,315 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,529 puan) tarafından
6 ay oldu doğum yapali doğuma gelirken altını unutmuşum dedi. Siz izine geldiğiniz de isimli Altin bileklik takicam dedi. İzine geldik bidaha ki sefere takicam şimdi küçük dedi. Bu sefer yine geldik yarın gidiyorz takmadı hiç bişey annemler doğumum da bana bilezik takmışlardi kayınvalidem kızıma almayınca da bu sefer geldiğimizde küçük altın bilezik ve isim yazılı künye almışlar. Onları görür belki kendi de alır dedim yok konuyu kapattı çoktan. Kızım doğmadan koyunlardan birini onun için akika keselim dediler. 20 25 tane koyunları var. 3 katlı evleri var zenginler durumlari iyi yani. Şimdi eşime onların yanında akikayi napalim kesmedik hâlâ dedim hepsi duydu ama oralı bile olmadılar. Benim sinir olduğum şey ben onlardan bişey istemedigim halde şunu yapicaz bunu yapıcam diyo kayınvalidem ama yapmaya gelince yapmıyor. Sorsanız deli divane oluyor torununa ama beş kuruş veripte bı ihtiyacını alın çocuğun asla demez. Çok şükür ihtiyacım yok ama bu kadar sevgiye ve mala karşılık bende bekliyorum yani biseyler. Evlenirken de beş kuruş yardım etmediler düğünde takılan takıları da onlar almıştı. Vallahi deli oluyorum ya sizinkiler neler yaptı kızlar 

73 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bı daha dediklerinde anne bak bostan yere günaha girme de. Noldu ki derse . Sürekli vaatler verip yapmıyorsun. Adak yerine geçiyor yaptıkların ve adak yerine getirmek çok günah de o laf ona yeter
(2,529 puan) tarafından
Vallahi çok haklısın diyeceğim bunu canım
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bana gösterdi altın saat bileklik, birde küçük kız için küpe. İnşallah çoçuğun olunca sana ve torunuma diye söz verdi. Ayol fazlasın bile aldırırım.:woot::silly: eski modeller onlar.

0 oy
(2,424 puan) tarafından
Kızıma 1 çeyrek taktı, onuda amcası almış. Onu nen taktım diye getirdi. Bana bir şey takmadı? Üstüne hastanelik oldum stresten sütüm gitti onun yüzünden:))
(2,529 puan) tarafından
Keşke gelmesenler doğum zamanı yarardan çok zararı var
0 oy
(548 puan) tarafından

Bizde bebeğin eşyalarını benm anmemlerle eşimin annsigil alır yani eşyalarını aliolar bisey takacagni sanmiorm:D

0 oy
(318 puan) tarafından
Oğluma bileklik taktılar isimli ucuz yollu bide 10parca kıyafet aldi
(2,529 puan) tarafından
Alicaz alicaz dedi onu bile yapmadı nemrut
0 oy
tarafından
Benimkide unutmuş getirmeyi doğumda ama izne gittiğimizde Reşat altın takmıştı. 
(2,529 puan) tarafından
İşte babaanne gibi babaanne bizim ki anca kuru kuru sever. Başka bir halt ettgi yok
0 oy
(6,083 puan) tarafından
Bi reşat altın takti annemde zincir aldı kolye yaptım iksini doğum paramın bi kısmını karşıladı ve 200 dolar ayrıca kayınbabam taktı :) 
(2,529 puan) tarafından
Bizimkiler iğne takmadı sjsjsj
(6,083 puan) tarafından
Yok kız biz bebeğe nerdeyse bişey alamadık ki annemle kayınvalidem sağolsun bizden hevesliydi :)
0 oy
(906 puan) tarafından
Aman ne dert ediyon kiz )) bir daha sunu yapacam dedihi de hemen sustur , lutfen anne yapamacagin seyleri konusma de , hep boyle yapiyorsun de olsun bitsin
0 oy
(206 puan) tarafından
Ayyy kiz aynı benim kaynanam yaa nisanda hayırlısıyla doğum yapicam sürekli biseyler alicam der kıyafet alicam der ama sadece laf yani dogumum gelincede birsey beklemem yani ondan oğlunun ilk çocuğu ama hiç oralı değil bilee benim aileme laf atarlar tam tersi 
0 oy
tarafından
3 çocuğum var ve koca bir hiç sadece büyük kızım doğduktan 12 gün sonra bayramdı ona bir elbise almıştı kızıyla 1 olup daha da bisey görmedim istemem de

Annemde büyük kızımda elbise dışında takı olarak küpe taktı küçük kızıma çeyrek almıştı çaldırdı 

Oğluma da bisey takmadı canları sagolsun
0 oy
(202 puan) tarafından
Düğünde takılan takılar gelinindir. 
(2,529 puan) tarafından
Valla biz kredi çekerek yaptık düğünü ama onlar aldı altınları helal etmiyorum zaten ben canım biz hala aylık 3000 lira kredi ödüyoruz
(202 puan) tarafından
Vermeyecektin. Hukuken de dinen de senin hakkın. Bana kayınvalide dedi ki bizde dursun. Ben de dedim ki nedenmiş o. Neymiş daha iyi saklarlarmış. Benim altınım benden mi saklayacaksınız dedim. Taaa ıspartadan aldım manisaya getirdim. Kendim saklıyorum.
(2,529 puan) tarafından
Eşim istedi ertesi gün yola çıkacaktik ama lafını bile açmadı vermedi. Onlarda kaldı
(202 puan) tarafından
En büyük hata. Aynı şeyi benden de istediler yola gideceksiniz bizde kalsın falan. Dedim ki vermem. Geri alacaksanız takmasaydınız dedim 10 saat falan trenle yanımda altınları la seyahat ettim.
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Hiçbir şey takmadı istemiyom da 12 kardeşler hiç biri bir şey alıp ta takmadı ben kendim yaparım görümcem dalga geçer gibi 10 tl koymuş yastığın altına 
(2,529 puan) tarafından
Rezil. Eşimin babaannesi anneannesi de oyle 10 lira 20 lira verdi
(7,375 puan) tarafından
Kız hiç vermeseydi iyiydi ben de istemiyom çok şükür çocuğuma en iyisini en güzelini alıyorum ne oluyor sonrada ya nerden aldın ya çok pahalı diyorum parayı sen vermiyorsun abin bizim için çalışıyor çok şükür de alıyor evlendik yemin ederim 12 kardeşler eşimler görümcemin bileziklerini elime taktılar kınada koyulan çeyreği bile geri istediler görümcemin bileziklerini çeyreğinde geri verdim herşeyi benle eşim yaptık çok şükür
(202 puan) tarafından
Vermeyecektin. Hukuken sana takıldıysan senindir. Önceden böyle böyle diye anlattılar razı olduysan tamam. Ama rızan dışında almaları hırsızlıktır.
(7,375 puan) tarafından
Canım rıza m dışındaydım ama düğün günüde bir şey diyemedim sonrasında ben istemedim zaten milletin hiç bir şeyine minnet etmem
0 oy
tarafından
Yastık........
0 oy
(2,623 puan) tarafından
Hiç bişey takmadı 

Ve kızım 1 yaşına girdi.Şimdiye kadar beşiğinden tut zibinina mama önlüklerine kadar her şeyi benim ailem aldı 

Sözde beraber oturuyoruz ve eşim onlara çalışıyor
(202 puan) tarafından
Siz kimlerle evlisiniz böyle ya, yani hiç mi evleneceğiniz adamı seçmediniz. Görücü usulü falan mı gittiniz noldu da ne saçmalıklar.
0 oy
(1,566 puan) tarafından
Çeyreği titreyerek takti resmen :)
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Dert taktı sıkıntı taktı ne takacak başka
0 oy
tarafından
Herkes para göz olmuş valla yok kuru kuruya sevgi olmaz nedir altın takınca babaanelıkmi yapmış oluyor maddi yonden degıl manevı yonden hep yanında olsun ister para sonradan gelen bişey insanın destege ve yadlanacagı 1 anneye ıhtıyavı var benım annem dugunumde sahte altın taktı evlendım kaynanam 1 TL takmadı bebegın oldu bısey takılmadı annem hayla bebegımigormedi ama hep ararsorarım hiç demedim sunu yaptı bunu yaptı burun asim bu dünyada kalıcı gıbı davranmadım karşımdaki oyle davransa da herkoyun kendi pacagından asılır... 
(2,529 puan) tarafından
Valla öteki geliniyle kıyaslayip sürekli laf sokan oğluna bir kuruş destek vermeyen oğlu polis olduğu halde okudun da ne oldu diye küçümseyen birinin mümkünse manevi desteği olmasın. Doğurmakla annelik olmuyot senin annen de annelik yapmamis sana o yüzden kaynana laf etmiyorsun ben ailemden a dan Z ye herşey gördüğüm için karşıdan da bekliyorum
0 oy
(9,675 puan) tarafından
Ikı ceyrek altın taktılar dıgerlerıne söyleme dediler kızıma yorgan yastık 2 de yelek ördü kayınvalıdem eline saglık yeter 
0 oy
(142 puan) tarafından
Koca bir hiç beklentim yok zaten çünkü kaynana 
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Biri birşey taksın diye doğurmadım. Kimseden de birşey beklemiyorum o yüzden üzülmüyorum. Niye bu kadar takılıyorsunuz anlam vermek zor
(202 puan) tarafından
Geçim sıkıntısı. İnsanlar ailelerinden destek bekliyor. Bu kadar basit.
(2,329 puan) tarafından
Her ailenin geçim sıkıntısı var. İnsan dışardan bakınca herkesi kendisinden durumu daha iyi görüyor. Sürekli de böyle bekleyenler mutsuz oluyor görüyoruz. Kimseden umma ki üzülmeyesin asıl bu bu kadar basit

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 1,759 göst.
0 oy
5 cevap 283 göst.
18 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Elif3405 (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
64 cevap 1,210 göst.
0 oy
23 cevap 480 göst.
5 Eylül 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Birkullanici00 (191 puan) tarafından soruldu

408,201 soru

12,260,531 cevap

37,347 kullanıcı

...