0 oy
335 göst.
Aile kategorisinde (513 puan) tarafından
merhaba kizlar 

esimin akrabalari bebek hayirli olsuna gelecekler. 

butun gun ikram hazirliklari yaptim bebegim zaten durmuyor yarim saatlik pastayi bile 2 saatte bitirebildim. gecenin 12sine kadar inanin ayaktaydim. ugrastim ki misafirleri iyi agirlayim diye. sonra mutfak lavabosunu falan temizledim camasir suyu doktum hemen ovalayip duruladim.esim de boyle kimyasallari hic sevmiyor. mutfaga geldi ben de yoruldugumu temizledigimi falan soyledim. bana camasir suyu doktum diye tepki gosteriyor. sonra neymis ben mi dedim sana pasta yap diye diyor. tamam eline saglik dedi ama ustune bunu diyor.ben bu pahalilikta masraf olmasin disardan almasin hem de akrabalarina tertemiz ev yapimi olsun diye ugrastim dedigne bakin. bence ben de hata ki ugrastim. hazir alsa en azindan yorulmazdim bosa. siz napiyorsunuz bu durumlarda hanimlar bir dahaki sefere bana da fikir olsun. 

13 Cevaplar

+1 oy
(25,223 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bebek görmeye gelen ikramlıgı alır gelir ev sahibi bu kadar perişan olup uğraşmaz çayını demler lokumunu tutar tamamdır usül budur millet yemeye gelmiyo canım 
(513 puan) tarafından
valla kuzum inan bekledigimden degil de ben herkese ince dusunup ayni senin gibi gotururum bana kimse getirmez. kendi akrabam bile getirmedi desem. yani ben anlamiyorum ki usul budur ama iste ellerini kollarini sallayarak geliyorlar. 3 aile gelecek hepsi 1 cesit getirse zaten zaman ama sanmiyorum getireceklerini.
(25,223 puan) tarafından
Canım o zamam bişey yemicekler çayını demle bi lokum tut tamam
(513 puan) tarafından
kirk yil lafini da ederler canim :(
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bebeğim küçükken gelenlere direkt hazır alırdım. Zaten gece uyumaz gündüz durmaz kendimi iyice yormazdim. Biraz kendini düşün. Bir dahaki sefere dışardan aldır görsün :)
(513 puan) tarafından
canim baslarda ben de annem buzluguma birseyler yapti gelen olur diye gelen olmadi bebek 5 aylik oldu o zamana kalmadi tabi tuketilmesi gerek. neyse bjrkac kisi gelirse hazir aliyorduk ama simdi 7-8 kisi olnca masrafli olur diye dusundum yaptim ama keske aldirsaymisim.
0 oy
tarafından
Takılma boşver her erkek anlamaz canım. Benim eşim olsa onun akrabalarına yapıyorum diye gelir benden çok yardım eder. :-D:-D:-D. 

Sen yapmışsın etmişsin o bı çamaşır suyu için söylenmiş bosverrr. Canını sıkma
(513 puan) tarafından
tamam canim sagolasin :)
0 oy
(2,115 puan) tarafından
Ayy hiç sevmem ev içi işlerine karışan erkek. Ağzınla kuş tutsan olmaz zaten. Sana ne deterjanımdan kekim pastamdan . Sen zaten iyi yapmışsın da o karışma işini çözmek lazım. Alacağına da kendin karar verirsin evde yapacağına da o senin bileceğin iş. 
(513 puan) tarafından
valla canim maalesef cok karisiyor. kullandigim deterjan markasina kadar. maalesef annesinin bire bir huyu. annesinin kotu huyunu kendinde yer edinmis.
0 oy
(2,570 puan) tarafından
Yarın da twşekkür eder. Canını hiç sıkmaya depmez misafir gelceği zaman ollabilir telaşa girebiliyor insan.  Görmüyorum duymuyorum yap. Kırmaya gerek yok sana dısardan almam illa yapcan da dememiş boşver.
(513 puan) tarafından
tamam canim bnm oyle yapayim tsk ederim
0 oy
tarafından
Bebek görmeye kim geldiyse hiç birşey ikram etmedim kusura bakmasın kar bebekli bı anneyim onlar elinde bişey alıp geldi 
(513 puan) tarafından
ne guzel cnm bizde lafini ederler getirmedikleri gibi. bana daha birgune kimse birsey getirmedi bombos geldiler.
0 oy
(4,072 puan) tarafından
Valla 40 ım çıktıktan sonra haberli gelen herkesi en az 3 çeşit ikramlıkla temiz evimle ağırladım habersiz gelenlerin de keyfi bildi onlara da yapacak bişey yok. Benim eşimde çok kızar çok söylenir canına yazık yoruluyosun kötü kokuyu soluyosun falan diye bende hep senin yüzünü yere eğmeyim gelen pis demesin beceriksiz demesin diye der Altan alır pışpışlarım. Ama benim huyum bu kim gelirse gelsin iyi düşünsünler istiyorum. Eşin de snaa kıyamamıştır canım
(513 puan) tarafından
belki de cnm.sagolasin tsk ederim
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Madem öyle dedi bundan sonra hiç uğraşma hazır şeylere dünyanın parasını versin sende gönlünce ağırla misafirlerini ohh kafanda rahat olur 
(513 puan) tarafından
haklisin cnm :)
0 oy
tarafından
Valla cnm lohusa halinle neden ugrasiyosun ki..bebek görmeye geliniyo güne değil ki ..hediyesini alır bebeği görür fazla oturulmaz zatten kalkar .bizde hep böyle oluyo..bn hiç hazirlamadim valla .lokum tuttun kolanya tuttum yarım saate en fazla oturuldu kalkildi ...he evi toparlarsin temizlersin o ayrı . Çamaşır suyu kısmına gelince ...kokusu bebeği rahatsız etmiyor ama bir prblem Yok..
0 oy
tarafından
Canım sana düşen oydu ki, canım sen bilmezsin. Eve gelen misafirler dikkat eder herşeye bakar.Bende istiyorum ki, kapıdan çıktıkdan sonra Ahmetin karısı çok yıpranmış yetişemiyor falan demesinler. Çom zinde desinler. Ayol benim eşiminde her söylediğini yokuşa çeksem geçinemeyiz yeminle
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Benim kızıma gelen olmadı daha doğrusu biz kabul etmedik pandeminin yoğun olduğu dönemdi normal dönem olsa gelselerde ben hazırlık yapmazdım yapmamda atıştırmalık bulundururum onu ikram ederim yani bı zahmet gelen bana yemek yapsın getirsin ben yiyeyim:))
0 oy
tarafından
Bebek görmeye gelenlere ikramlık mı hazırladın 
(513 puan) tarafından
valla hazirladim canim hem de herkese. bizim etrafta gercekten laf ederler. komsu bile onca cesit olmasina ragmen lafini etmis. yani cok umrumda degil de yani akrabalari esimin tarafi yapmayinca yapmadi derler. normalde bebek gormeye ikramin goturulmesi gerek biz oyle yetistik ailede ama bana kimse getirmedi. getireceklerini bilsem ugrasmam ama getirmeyecekleri icin bombos cayin lafini mutlaka ederler. maalesef :(
0 oy
(7,792 puan) tarafından
Zaten imkan yoksa ugrasmam cnm evi temizletim geldiklerinde bi cay koyarim tmm

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 191 göst.
26 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Nehirrr (842 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 124 göst.
9 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sifanurr (238 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 301 göst.
22 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Esraalya (1,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 702 göst.
19 Aralık 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

397,159 soru

11,878,820 cevap

35,995 kullanıcı

...