Evet sarilik oldu kuzu .kat kat giydirmiyirum .evin isisina gore giydiriyorim. evim sicak.Sen de usuyor mu diye gogus ve sirtina bakarak anlayabilirsin .Ona gore giydirrisin.Bebekler burunlarina ve ellerine bakarak usudugu anlasilmaz .Cunku dolasim sistemi gelismemistir .Sirt ve gogsunu kontrol edersin soguksa usumutur iliksa usumemistir .Asiri sicaksa da bunalmistir .Cok kat kat giydirme kuzu .benim bebegim sarilik oldu .Booolca emzirdim birde kuvozdeydik mavi isigini kendim gidip actim .Ama su ya da baska bir sey vermedim .Doktor ozellikle dedi ki bol bol emzir.Ben de oyle yaptim .Bagisikligi cok dusuk olur dedi .O yuzden de dikkatli davrandim .Bi gun banyo yaptirdim heryeri pancar gibi kipkirmizi oldu .Goz kapagi bile .Cok kotu gorunuyodu . Hemen doktora gittik .Alerji icin sampuan kullanin dedi .O yuzden diyorum .Erken dogan bebegin cildi cok hassastir , organlari daha gelisimini tamamlamamistir .Tek sindirebildigi sey anne sutudur.Sekerli su verirsen Sekerini yukseltirsin bebegin bunu kaldiramayabilir .Sen annessisin onunla sk sk bag kur .Kimseyi de karistirma .Cunku ben yogunbakimdayken yanimda bi kadin vardi .Eski usül bir sey yapmis bebegine .Adet gelenek diye .Hemsire dedi ki buraya boyle bi bebek geldi ve vefat etti .Yani diyecegim biz eski usül seyleri yapmiycaz ❤️☺️ yapmazsan hic icinde korku da olmaz , olmasin.İyi ki bu postu actin cunku cidden premature bakimi cok onemli .Mesela sıkı s8kı kundak yapma asla .Kemikleri bile yumusak oldugu icin zarar gorebilir kemikleri ve omurgasi .Yarim kundak yap bacaklar serbest olsun ama skca tam kundak yapma sakn ❤️☺️