0 oy
204 göst.
Diğer kategorisinde (278 puan) tarafından
Kızlar doğumum 6 gün kalmış yani Allah bilir doğdu doğacak biz hala bebeğim için isim tartışıyoruz kaynanam sağolsun dün eltimlerde iftardayız esim dedi ki ona bebek demeyin onun ismi var yusuf eymen yusufu o istedi eymeni de ben ulan her ağızdan bir ses çıktı sırf ben eymen istedim die benim istediğim olmasın die ellerinden geleni yaptı ben en başta kaynanam a musade ettim koysun die dedim eşi yeni vefat etti ondan dolayı yoksa yine kondurmazdım sonuçta 6 tane çocuğu olmuş ve çogusunun ismini o koymuş anlatıyordu ben yine dedim neyse yanında hiç torunu yok teselli olur ama suç işledim öyle düşünerek ilk önce poyraz dedi Tm dedim tam ona alıştım bu sefer dedi o eskide kaldı hazar dedi yine tm dedim biraz geçti alistim ona da eski dedi  artik gitti telefonda kardesiyle konustu o da dedi ali efe koy kaynanama hem ben istemedim hem de esim efe ismini sevmiyor bna gelmis diyor ki ali efe koy yani kendisi bile koymuyor ismini kız kardeşi koyuyor  eymen koyma bizim akrabizmda var sevmiyorum ben bnde dedim eymenin anlami cok guzel bide kimse koymus die koymuyorum bsy demedi akşam herkes toplandı işte bu olay geçti esim dedi yusuf eymen olacak bu sefer her ağızdan bir ses çıktı kaynım diyor ki yusuf eymen olmasın yusuf emir olsun gorumcem diyo ki yusuf eymen çok uzun olmasın sırf anneleri istemiyor diye eşimi soğutmaya çalışıyorlar herhalde o kadar sıkıldım ki yani sanki bebegin annesi ben değilim onlar esim de hemen vazgeçen bi tip tm der yani 

Neyse baktım esim dedi senin yüzün düştü canın sıkıldı herkesin içinde bnde dedim evet ben annene bsy demedim poyraz dedi Tm dedim hazar dedi ona da tm dedim ben napim dedim

Bana diyor ki ne olsun ismi bende dedim sen bilirsin ztn benim istediğim isme bsy buluyorlar bide nie soruyor ki yani ne olsun die ...

11 Cevaplar

0 oy
(418 puan) tarafından
Haklısın. Diyeceklerim bu kadar...
-Reklam-
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Oğlum 7 aylık babası bile onca acıyı sen çekiyorsun ismini koymak sana düşer dedi. Kimseye sormadım ne koyacaksın diye soramadılar bile. Babası ezan okudu kulagına lokum verdik misafire o gün duydular adını. 3 tane çocugum var. İlk ismini ben koydum yanına bacım Ekleme yaptı tamam dedim hoşuma giti. İkinci kızıma annem ve kayınpederim iki isim koydular bile isteye izin verdim. İstesem yine koymazdım. 3.yğ direk kendim koydum. 
0 oy
(16,601 puan) tarafından
Hayır yani kimin ne dediğini niye bu kadar önemsiyorsun ki doğur çocuğu git nüfusa yazdır istediğin adı bitti. İsteyen istediği ismi o saatten sonra saklasın kendi çocuğuna koysun yani düşünüyorum ben olsam adımı babaannemin kardeşi koymuş amcamın eşi koymuş falan densin istemezdim gerek yok bu kadar teferruata 
(278 puan) tarafından
O halde nasil çıkacam bebekle nüfusa gidecem bide 40 m çıkmamış die esim gil izin vermez esim gider oma kendisi yazdırır Allah bilir ben hastanede acı çekerken annesi de der git o ismi yazdır gel o da onu yapar
(16,601 puan) tarafından
Bu konuda ikiniz karar vereceksiniz değerlerini karıştırma anlamında demek istedim  Yusuf Eymende ısrar edeceksin canım bu konuda anne rızasını arıyorlar anne istemezse nüfusa gittiği anda değiştirebiliyor ismi  eşin bu konuda senin istediğin isimden anasının bir sözü ile cayabilecek biri ise işin zor öyleyse de dediğim gibi annenin isteği ile başvuru yapıp mahkemesiz değiştirme hakkı var
tarafından
O iş öyle  kolay olmuyor malesef   sen daha hastanedeyken   eşinin aklını çelip  nüfus ta saçma sapan isim kpydurtanı da gördük  şükür.
tarafından
Eşin de bitiyo iş canım sen bi kelime edersen senden kötüsü olmaz eşin derse ki höööd  eymen istiyom eymen olacak derse kimse nin gıkı çıkmaz
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Gereksiz insan kalabalikligi. Anladigim kadariyla eşin sana destek. sormuşta en son ne olsun diye. Aslinda tüm bu muhabbetler donerken, birdakika diyip bolecektin konusmalarini ve soyleyecegin tek sey vardi. Cocugu ben doguruyorum, annesi benim. Isim koymakta analik hakkidir. Eşimle de karar verdik. Deyip susturcaktin hepsini. Saglicakla kavuş bebisine, canini sıkmak istemem ama sen bu kaynanayla bebek dogunca  daha çok ugrasacaksin, daha çoook sinir olacaksin gibi. En iyisi eşin yanindaysa, lutfen tepkini koy, konusturtma herseyine.  Birsey yapmak mi istiyo, ben annesiyim boyle istedim, boyle yaptim. Bitti. 
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Valla sinir oldum.derdş ceken ana gerisşnşe ne oluyor acaba
0 oy
tarafından
Yavruuuuuuummmmmm iyilikten maraz doğar diye bişey duymadın mı sen
0 oy
tarafından
Niye susuyorsun ki isme anne baba karar verir ben saygımdan Yusuf ismini kabul ettim bu konu kapandı diyip cekileceksin
0 oy
tarafından
esin sorunca neden sen bilirsin diyorsun ki yusuf eymen dedik o olacak deyip konuyu kapatsaydin.. sen bilirsin ben bilirimle olmaz.. milletin drdigine de aldirma onlar heo soyler
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Benim ilk çocuğumun ismini eşim istedi ben Mira istedim o Duru. Kırmadım Duru koyduk tabi bende sevdim istedim. İstemediğim bir isim olsaydı yine koydurtmazdim. O zamanlar ikinci olursa sen koyarsin demişti. Bende he heee demiştim. Sonra ikinci oldu 4 buçuk yıl sonra. Ben cinsiyetini öğrendiğim gün Doruk dedim. Ben koyacaktim dedi hatırlattım o lafını tamam sen bilirsin Doruk da güzel dedi. Ve biz iki çocukta da isim koyarken birbirimizden başka kimseye acaba şu mu olsa bile demedik. Kimseye bu konuda müsaade etmedik. Kendi annem de müdahale etmek ister gibi oldu ikinci çocukta duymamazlıktan geldim. Annemin dili Doruğa tam dönmüyor unutuyor ismini sürekli yaşı da var. O bazen şirin diyor sorun etmiyorum . Sizde aman kırılmasın aman acısı var bunu da ona koyduralim mutlu olsun falan diye düşünmeyin. Çocuğunuzun ismi sizi ilgilendirir 
0 oy
(231 puan) tarafından
Canim bebeginin adini anne baba koyar öbur tarafta bile coxugun isminden sorguya cekicegiz guzel anlamlı isim koyarsınız 
0 oy
(373 puan) tarafından
Hayatım sen hangisini istiyorsan onu koy çok haklısın tabiki kimseye kalmamış senin çocuğunun ismi

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 395 göst.
11 Kasım 2023 Diğer kategorisinde AlpereninAnnesi (972 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
11 Kasım 2023 Aile kategorisinde Zzzzzz (1,683 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 200 göst.
22 Şubat 2022 Aile kategorisinde damlanur.krc (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 370 göst.
17 Aralık 2019 Diğer kategorisinde ALoN€ ANGeL ‍❤ (5,437 puan) tarafından soruldu

403,870 soru

12,099,195 cevap

36,409 kullanıcı

...