Yazayım canm
3 su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı süt yada yogurt( ben yarı yariya kullaniyorm)
1 tatlı kaşığı karbonat ( karbonat ayarını iyi ayarla çok fazla kaçarsa tatlı parça parça olur) hepsini bi kapta karmala sonra tepsini tereyağı yada margarinle yağla ve malzemeyi dök tepsiye iyice yay 2 saat boyunca beklesin canm pisirmeden önce. Fırına koymadan önce dilimle istediğin gibi. 170 derece önceden isittigin fırında yarı pişmiş haldeyken çıkar tekrar dilimle sonra üzeri nar gibi kizarincaya kadar pişir.
Şerbeti için 3 su bardağı şeker
4 su bardağı su güzelce kaynat
Şerbet soğuk olacak tatlı sıcak olacak tatlının ilk fırın sıcağı geçince üzerine dök şerbeti en az 2 saat beklesin ve hazır mükemmel bi tatlı oluyo kalıp gibi...
Bunu ben genelde akşam yemeğinden sonra yaparım yatarken pisiririm ve sabah gelecek misafirim çıkarırım çok güzel olur dene ve yorum yap canm bana nasıl olduğunu =))) afiyet olsun