0 oy
451 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (579 puan) tarafından
Sabah sabah aklıma geldi normalde benim ailem Bayram yemeği hep analı kızlı yapar meşhur çünkü ama kaynanam gille yaşıyorum yaşlı biraz yapar mı bilmiyorum tek de yapamam 7 aylık şuan hamileyim o zmana kadar daha hiç yapamam inşallah baklava açarız acaba içli köfte yapsak dolaba atsak biseey olur mu

33 Cevaplar

0 oy
(1,779 puan) tarafından
İçlü köfte, sarma, kuru dolma, su böreği, baklava bizde bayramda hep bunlar yapılır
-Reklam-
0 oy
(1,275 puan) tarafından

Klasik sarma ve baklava yapilir. Ailelerimizden 1400 km uzakta esim ve oglumla yaşıyorum bu bayram evimize ilk kez kardesjm ve agbim gelecdk .. eee yegen sevgisi baskaymis:) ben de sarma ve baklava yapicam oglum müsade ederse:d

0 oy
(2,531 puan) tarafından

image

bizde bakla sarması ve sütlaç yapılır ilk olarak. 
0 oy
(4,158 puan) tarafından

Aslında benim yok ama eşimin aile geleneği fırına tavuk veriliyor :)

0 oy
(6,081 puan) tarafından
Annemlede  baklava sarma olur  ama ben evlendim yapmam bayrama özel birsey arkadaşlarim gelir sarmam ve tatlım olur  
0 oy
tarafından
Bizde bamya çorbası su böreği ve yaprak sarması yapılır canım. Eşimin taraf da keşkek ve karalahana sarması
0 oy
tarafından

Patatesli börek ve tuzlu lokma bizim oralarda her bayram yaparlar ayy çok canın cektk valla biri yapsads yesem:D

0 oy
tarafından
Biz eşimle her bayram köye gidiyoruz hem annemler hemde kaynanamlar aynı koydeler genelde 

Hindi yada kuzu olur 

Pilav 

Hoşaf 

Dolma 

Baklava
0 oy
(1,360 puan) tarafından

Ben kaynanama gidicem orada yicem. O da büyü ihtimal sarma dolma yapar herhalde :D

0 oy
(373 puan) tarafından
Bizde içli köfte, lahana sarması, baklava, sütlaç 
0 oy
tarafından

İçli köfte yapıp buzluğa atabilirsin 

0 oy
tarafından
Ben yapmıyorum genelde kayınvalidemlerde oluyoruz keşkek yapıyor oda genelde keşkek yapılır
0 oy
(508 puan) tarafından
Bana gelen kimse olmadığı için hiç birşey yapmıyorum :) heryıl olduğu gibi büyük ihtimalle eşimin babaannesinde toplanılır onlarda gelinler sarma dolma, falan yaparlar 

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 802 göst.
12 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Bicirik1 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 172 göst.
29 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Oykulku (1,112 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 152 göst.
14 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde huzun_iyidir (6,924 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 132 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,423 soru

12,343,636 cevap

39,875 kullanıcı

Kategoriler

...