Eşim annemi dövdü, evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

0 oy
3,509 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi
11 ay önce doğum yaptım.  Doğum yaptığım zaman eşimin annesi eşimi doldur du zorla dediği ismi koydurttu eşim bana söz vermisti annesinin dediği ismi koymaz diye düşünürken ertesi gün ptt den kimlik geldi ogunde  annem bana bakmaya gelmişti kimliği gördüm kaynar sular beynime döküldü eşimi mesaj yağmuruna tuttum sana hakkımı helal etmiyorum vs vs eşim annemin beni gelip kurduğunu düşündü kadının suçu günahı yoktu akşam eşim işten geldi beni diğer odaya çağırdı gitmedim annemgili odadan çıkarmaya çalıştı annemde dövüşmeyelim diye çıkmak istemedi eşim benim üzerime yürürken annem araya girdi annemi yumruk yumruğa dövdü ağzı yüzü kan oldu burnunu kırdı benimde dikişlerimi patlattı. Hastanelik karakolluk olduk annemgilin evindeyken lohusa psikolojisiyle eşimle barıştım geri döndüm diye ailem benimle bir süre konuşmayı bıraktı sonra barıştım ben eşimin ailesiyle konuşmuyorum eşim beni zorluyor ama ben konusmak istemiyorum benim ailemle arasını düzeltene kadar sizce duzelirmi .yada ailelerle konuşmayarak görüşmeyerek bu evlilik yürürmü bir yerde patlak verirmi

146 Cevaplar

0 oy
(46 puan) tarafından
Yuh be hemen koştur koştur baruçışmısın anneni o hala getiren caniyle böyle kzıım olacağına hiç olmasaymış derdim ben kesinlikle 
-Reklam-
0 oy
(46 puan) tarafından
Bu kadar da zayıf karakterli olma be daha dur annene ve sana onu yapmaya kalkan eller  bu gidişle daha çok dayak yersin bazen müstahak adam çın yanına kar kaldı her şey valla brova benimde kızlarım var inşallah duruşlu olurlar bu ne böyle 
0 oy
(46 puan) tarafından
O kendi annesine ne kadar önem veriyor ki ismini senden habersiz koymuş senin annene her ne olursa olsun kadın kanlar içinde kalmış senin anneni ne kadar önemsediğin belli oldu böyle duruşu olmayan kızım olacağına rabbim hiç olmasın, sende koştur koştur barış hemen o adamın yüzüne tükür bulınmayan hint kumaşı mı, acaba sen kayımvakdeni o hale getirsen adam seni kapıya kapının önüne koymuştu sen de koştur koştur aman acele et hemen barış yazık insanın kendi yaptığını dünyanın gelse yapamaz seni daha çok şey bekliyor en büyük hata 
0 oy
(10,296 puan) tarafından
Soruya bak soruya. Kusura bakmada yazıklar olsun böyle evlada derim ben sizin gibi birine. Annene el kaldırmış bir adamın yanında dakka durmaman lazımdı ! 
0 oy
(7,325 puan) tarafından
Kimsenin hayati 4.4 luk degil ama kimsenin kocasi kalkip Kayinvaldelerini dovmuyor allaha büyük konusmayim onu çıktığı yere iterim birak anneme el kaldırmayı sacimin teline siddet uygulayamaz komyoncu sulalesi demissin ne olmus kamyoncu olunca azrail m kesiliyor benim de esim tirci kayinpederim rahmetli tirciymis eniştem halamin esi kamyonu vardi ne oluyor oyle olunca sen nerdesin bilmem ama o adamin yanindaysan haketmissin onu bosarim bebegim de olsa 10 cocuk da olsa ona yol veririm insan olamaz o
0 oy
tarafından
Yorumların bir kısmını okumaya çalıştım, bu hamile halimle ve karnıma kiramplar girdi. Öncelikle yazılanlardan dolayı kimseyi suclayamazsiniz. Biz burda şiddet gören kadına bile susma kabul etme diyoruz, sizin koca denen mahluk size ve annenize saldırmış ya saldırmış. Annenizin o halı nasıl gider gözünüzün önünden. Hele siz onun anasına bir laf edin nasıl kıyamet kopar ama o sizin annenize saldırmış. 

Kusura bakmayın ama siz imtihan olayıni çok yanlış anlamışsıniz, imtihan başımıza gelen her şeyi kabul edip susmak değildir... 

O adamın yetistirecegi çocuktan ne olur.

Böyle bir vahşeti kabul eden anneden ne olur.

O adama her akşam nasıl hoş geldin diyorsunuz.

Aileniz bir ömür sizinle konuşmasa haklı.

Kaynananızin damadı ayni şeyi kaynananiza yapsa kocanız ne der, bacım kocandir seni de annemizi de döver deyip normal karşılar mı? 

Bazı hatalarin telafisi yoktur, pişmanmis, rezil herif...
0 oy
(1,147 puan) tarafından
Annene nasl vuruyo ben onu anlamadm o nasl bir terbiyesizlik Allah askna bnm anneme eşim vursa suratına bakmam sende de suç var ne diye barisyorsn o adam iflah olmaz k.bkma anasının lafından ckmayanda erkek degldr
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Annene el kaldıran ve ağzını burnunu kıran kocaya da dönmezsin be kardeşim bu nedir ya bu dünya nereye gidiyor böyle 
0 oy
(9,611 puan) tarafından
Ne yaşamış olursan ol ama sen hala annene el kaldıran insanın koynuna girebiliyosan büyük bi MİDESİZSİN
0 oy
tarafından
Bu evlilik yürümez. Ailen de böyle birini haklı olarak kabul etmez. Kaldı ki neden aralarını düzeltmeye çalışıyorsun ki ortada ciddi bir hata var. Senin dönmen zaten yanlış ama kendi yaptığın yanlışı ailenden de bekleyemezsin. Eşim pişman demişsin de pişman olan insan seni ailesiyle görüştürme konusunda baskılamaz ve gerekirse senin annenin kapısındaki paspasta yatar af diler. Bunları yapıyor mu hiç sanmam. Annene saygısı olmayan birinin sana saygısı olmasını bekleme. Malesef gerçekler bunlar. 
0 oy
(1,545 puan) tarafından
Fatma Nur sen nerelisin cnm
(138 puan) tarafından
Neden sordun
0 oy
(11,263 puan) tarafından
Ben ne okudum yaa yaziklar olsun senin gibi evlada birj benim anneme bunu yapcam alirim mutfaktan bicak ölene kadar sokarimm kanini o anasina icirirm  giderim pasa pasa alnimin akiyla hapiste yatarim sen bide  o adamin yatagina girmssin yuhh sana
0 oy
(22 puan) tarafından
Canım hiş düşünmeden ayrıl buşan  nedemek aneni düvdü Vala aneme kalkan elleri keser buynuna asarım   
0 oy
(795 puan) tarafından
Adam senin anneni dovuyo yetmiyo üstünede seni dovuyo sende lohusa diyip dönüyorsun bu kadar ezdirmeyin kendinizi ya annenin barışıp konuşmasını beklemen saçma 
0 oy
(42 puan) tarafından
Koca meraklısı 
tarafından
Kız niye hortlattin eski postu ndndnnd
0 oy
(3,405 puan) tarafından
Pesss diyorum başkada birşey demiyorum pis mahlukat annemi yumruklayacak kan içinde bırakacak dikişlerin patlatacak ve ben geri dönücem Allah'ım aklıma mukayyet ol gerçekten Allah akıl dağıtırken sen neredeydin o adı herif rezil rüsva ederdim öldürürüm kimse anama el kaldıramaz hele bu beş para etmez adi ******** bir adamsa ağzına yaparım 
(3,238 puan) tarafından
Eski post
(3,405 puan) tarafından
Zaten stres sıkıntıdan uyku tutmadı bide sinir bastı nerdne çıktı bu karşıma ya
0 oy
(1,440 puan) tarafından
Bosanman en hayırlısı 
0 oy
tarafından
Anneni yumruk yumruğa dövecek ve sende o adamla hala berabersen sana dicek birşey bulamıyorum eşim anneme en ufak saygısızlık yapsa direk silerim ve bosanirim 
0 oy
tarafından
İste boylelere de EVLaT deniliyorr ..... 

Hala kocam diyorr 

Adamm annene vurmuss bee kadin annene 
0 oy
(49 puan) tarafından
Nasil ya eşin annene vuracak sen hala o adama karilik mi yapacaksın o annenin yüzüne nasıl bakacaksın ya ksb koca çokta anne yok aklınızı başınıza alın bunlar gerçek olamaz ya anlamıyorum insanlar bu kadar çığırından çıktımı yazık ya
(2,617 puan) tarafından
Eski post canım
(49 puan) tarafından
Millet ile dalgamı geçiyorlar piskoljisi ile mi oynuyorlar yazık burda anne gebe insanlar var üzülüyor ediyor böyle şeyler paylaşmak nedir ya anlam veremiyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin anneme şiddet uygulaması sonrası evliliğim nasıl düzelir?
Eşinizin annenize uyguladığı şiddet sonrası evliliğin düzelmesi, eşinizin bu davranışı için sorumluluk almasına ve samimi bir pişmanlık göstermesine bağlıdır. Öncelikle yaşanan olayın hukuki ve vicdani boyutunu kabul etmesi, ardından sizin ve ailenizin sınırlarına saygı duyarak bir onarım süreci başlatması gerekir. Profesyonel bir aile terapistinden destek almak, aradaki güven kaybını ve öfke yönetimini aşmak adına en sağlıklı adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ailelerin görüşmediği bir evlilikte huzur nasıl sağlanır?
Ailelerin görüşmediği bir evlilikte huzuru sağlamanın temel yolu, eşlerin kendi çekirdek aile sınırlarını net bir şekilde çizmeleridir. Eşinizle bu konuda ortak bir karar alarak, dış baskılardan bağımsız bir yaşam kurmanız gerekir. Kendi ailelerinizle aranıza koyduğunuz mesafe, sizin ruh sağlığınızı ve evliliğinizdeki huzuru korumak için bir tercihse, bu sınırı eşinizin de kabul etmesi uzun vadeli sürdürülebilirlik için kritiktir.
Lohusalık döneminde yaşanan aile çatışmaları evliliği nasıl etkiler?
Lohusalık dönemi, hem hormonal değişimler hem de yeni sorumluluklar nedeniyle çiftlerin en savunmasız olduğu zamandır ve bu süreçte yaşanan şiddet veya aile çatışmaları, evlilikteki temel güven duygusunu ciddi şekilde sarsar. Yaşanan fiziksel ve psikolojik travmalar, zamanla öfke patlamalarına veya derin sessizliklere yol açabilir. Bu süreci sağlıklı atlatmak için çiftin dış müdahaleleri engelleyip birbirlerine odaklanmaları büyük önem taşır.
Eşimin ailemle görüşmem için zorlaması karşısında ne yapmalıyım?
Eşinizin sizi ailenizle görüşmeye zorlaması, sınırların ihlal edildiğini gösteren bir durumdur ve bu baskı evlilikteki gerilimi daha da artırır. Öncelikle bu konuda net bir şekilde rahatsızlığınızı dile getirmeli ve ailenizle aranızdaki mesafe kararının sizin tercihiniz olduğunu vurgulamalısınız. Kendi sınırlarınıza saygı duyulmadığı sürece sağlıklı bir iletişim kurulamayacağını eşinize açıkça belirtmek, süreci yönetmek adına atılacak ilk adım olmalıdır.
Evlilikte şiddet yaşandıktan sonra ilişkiyi sürdürmek mümkün mü?
Evlilikte yaşanan fiziksel şiddet, sınırların aşıldığı ciddi bir kriz noktasıdır ve ilişkinin sürdürülebilirliği tamamen şiddet uygulayan tarafın değişimi ve mağdurun bu travmayı aşma gücüyle ilgilidir. Şiddetin tekrarlanmayacağına dair güvenin inşası çok zorlu bir süreçtir ve çoğu zaman dışarıdan bir profesyonel desteği olmadan tek başına başarılamaz. İlişkinin geleceğine dair karar verirken, kendi güvenliğinizi ve bebeğinizin psikolojik gelişimini ön planda tutmanız gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 2,245 göst.
13 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra guler (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,725 göst.
14 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 3,162 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
70 cevap 4,339 göst.
1 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Eflin (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,315 soru

24,589,246 cevap