Eşim annemi dövdü, evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

0 oy
3,509 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi
11 ay önce doğum yaptım.  Doğum yaptığım zaman eşimin annesi eşimi doldur du zorla dediği ismi koydurttu eşim bana söz vermisti annesinin dediği ismi koymaz diye düşünürken ertesi gün ptt den kimlik geldi ogunde  annem bana bakmaya gelmişti kimliği gördüm kaynar sular beynime döküldü eşimi mesaj yağmuruna tuttum sana hakkımı helal etmiyorum vs vs eşim annemin beni gelip kurduğunu düşündü kadının suçu günahı yoktu akşam eşim işten geldi beni diğer odaya çağırdı gitmedim annemgili odadan çıkarmaya çalıştı annemde dövüşmeyelim diye çıkmak istemedi eşim benim üzerime yürürken annem araya girdi annemi yumruk yumruğa dövdü ağzı yüzü kan oldu burnunu kırdı benimde dikişlerimi patlattı. Hastanelik karakolluk olduk annemgilin evindeyken lohusa psikolojisiyle eşimle barıştım geri döndüm diye ailem benimle bir süre konuşmayı bıraktı sonra barıştım ben eşimin ailesiyle konuşmuyorum eşim beni zorluyor ama ben konusmak istemiyorum benim ailemle arasını düzeltene kadar sizce duzelirmi .yada ailelerle konuşmayarak görüşmeyerek bu evlilik yürürmü bir yerde patlak verirmi

146 Cevaplar

0 oy
tarafından
bu post neden hortladi gene
-Reklam-
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Sen baştan dönerek hata etmişsin öyle bı adama
0 oy
tarafından
Hadsizlik net...kusura bakmayın ama yok lohusalik yok hamileyim bu psikolojilerin  arkasına siginmayin .anan dayak yiyecek sen affedip o adamın onune hala bir tas yemek koyacaksın. Onda suç yok sende  .buarada dmeek ki annenler arkanda durmus ki sen gidince trip atmışlar haklılar. Kaynanani şikayet etme bacim sen böyle.oldukca daha çok çekersin. Ayıya dayı dersin 
0 oy
(579 puan) tarafından
Ulan ben sicarim o adama o eşe kim.ki anneme el kaldıracak bide kan revan içinde bırakacak bende barışacgm kadın senin yüzünden dayak yemiş sense koşa koşa gitmişsin kocana ne diyeyim ki bilmedim. Allah akıl fikir versin 
(689 puan) tarafından
Ay bu posta çok kızmıştım günlerce uyuyamamıştım sinirimden genehortlattiniz  sinirlerim bozuldu şuan off
(579 puan) tarafından
En son sinir hastası olacağız grupça bende yeni okudum deli oldum ya gerçekten nasıl insanlar varya
(689 puan) tarafından
Valla bende bilmiyorum bacım Rabbim yardimcimiz  olsun bizi çocuklarımızı bütün kötülerin şerrinden korusun aminnn iyilerle karşılaşalim  hep aminnnn
(579 puan) tarafından
Aminnnnmmm
0 oy
(3,222 puan) tarafından
Yaziklar olsun sana anneni döven biriyle hala evlimisin pes ben sana hiç bisey demiyorum sen devam et
0 oy
tarafından
Yazık kadına acıdım. Kendi annem geldi  aklıma canim annem benim. Allaha şükür 4 tane damadi var saygıda kusur etmezler. Canım valla yerinde olmak istemezdim. Allahim sabır versin sana. Çok zor bi durum. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin anneme şiddet uygulaması sonrası evliliğim nasıl düzelir?
Eşinizin annenize uyguladığı şiddet sonrası evliliğin düzelmesi, eşinizin bu davranışı için sorumluluk almasına ve samimi bir pişmanlık göstermesine bağlıdır. Öncelikle yaşanan olayın hukuki ve vicdani boyutunu kabul etmesi, ardından sizin ve ailenizin sınırlarına saygı duyarak bir onarım süreci başlatması gerekir. Profesyonel bir aile terapistinden destek almak, aradaki güven kaybını ve öfke yönetimini aşmak adına en sağlıklı adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ailelerin görüşmediği bir evlilikte huzur nasıl sağlanır?
Ailelerin görüşmediği bir evlilikte huzuru sağlamanın temel yolu, eşlerin kendi çekirdek aile sınırlarını net bir şekilde çizmeleridir. Eşinizle bu konuda ortak bir karar alarak, dış baskılardan bağımsız bir yaşam kurmanız gerekir. Kendi ailelerinizle aranıza koyduğunuz mesafe, sizin ruh sağlığınızı ve evliliğinizdeki huzuru korumak için bir tercihse, bu sınırı eşinizin de kabul etmesi uzun vadeli sürdürülebilirlik için kritiktir.
Lohusalık döneminde yaşanan aile çatışmaları evliliği nasıl etkiler?
Lohusalık dönemi, hem hormonal değişimler hem de yeni sorumluluklar nedeniyle çiftlerin en savunmasız olduğu zamandır ve bu süreçte yaşanan şiddet veya aile çatışmaları, evlilikteki temel güven duygusunu ciddi şekilde sarsar. Yaşanan fiziksel ve psikolojik travmalar, zamanla öfke patlamalarına veya derin sessizliklere yol açabilir. Bu süreci sağlıklı atlatmak için çiftin dış müdahaleleri engelleyip birbirlerine odaklanmaları büyük önem taşır.
Eşimin ailemle görüşmem için zorlaması karşısında ne yapmalıyım?
Eşinizin sizi ailenizle görüşmeye zorlaması, sınırların ihlal edildiğini gösteren bir durumdur ve bu baskı evlilikteki gerilimi daha da artırır. Öncelikle bu konuda net bir şekilde rahatsızlığınızı dile getirmeli ve ailenizle aranızdaki mesafe kararının sizin tercihiniz olduğunu vurgulamalısınız. Kendi sınırlarınıza saygı duyulmadığı sürece sağlıklı bir iletişim kurulamayacağını eşinize açıkça belirtmek, süreci yönetmek adına atılacak ilk adım olmalıdır.
Evlilikte şiddet yaşandıktan sonra ilişkiyi sürdürmek mümkün mü?
Evlilikte yaşanan fiziksel şiddet, sınırların aşıldığı ciddi bir kriz noktasıdır ve ilişkinin sürdürülebilirliği tamamen şiddet uygulayan tarafın değişimi ve mağdurun bu travmayı aşma gücüyle ilgilidir. Şiddetin tekrarlanmayacağına dair güvenin inşası çok zorlu bir süreçtir ve çoğu zaman dışarıdan bir profesyonel desteği olmadan tek başına başarılamaz. İlişkinin geleceğine dair karar verirken, kendi güvenliğinizi ve bebeğinizin psikolojik gelişimini ön planda tutmanız gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 2,245 göst.
13 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra guler (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,725 göst.
14 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 3,162 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
70 cevap 4,339 göst.
1 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Eflin (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,302 soru

24,589,101 cevap