Eşim annemi dövdü, evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

0 oy
3,509 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi
11 ay önce doğum yaptım.  Doğum yaptığım zaman eşimin annesi eşimi doldur du zorla dediği ismi koydurttu eşim bana söz vermisti annesinin dediği ismi koymaz diye düşünürken ertesi gün ptt den kimlik geldi ogunde  annem bana bakmaya gelmişti kimliği gördüm kaynar sular beynime döküldü eşimi mesaj yağmuruna tuttum sana hakkımı helal etmiyorum vs vs eşim annemin beni gelip kurduğunu düşündü kadının suçu günahı yoktu akşam eşim işten geldi beni diğer odaya çağırdı gitmedim annemgili odadan çıkarmaya çalıştı annemde dövüşmeyelim diye çıkmak istemedi eşim benim üzerime yürürken annem araya girdi annemi yumruk yumruğa dövdü ağzı yüzü kan oldu burnunu kırdı benimde dikişlerimi patlattı. Hastanelik karakolluk olduk annemgilin evindeyken lohusa psikolojisiyle eşimle barıştım geri döndüm diye ailem benimle bir süre konuşmayı bıraktı sonra barıştım ben eşimin ailesiyle konuşmuyorum eşim beni zorluyor ama ben konusmak istemiyorum benim ailemle arasını düzeltene kadar sizce duzelirmi .yada ailelerle konuşmayarak görüşmeyerek bu evlilik yürürmü bir yerde patlak verirmi

146 Cevaplar

0 oy
tarafından

Ya he he :D daha yaratıcı olamadın mı

(138 puan) tarafından
Komik değil başkasının acısına gülme
tarafından
Olur canım görürsem söylerim.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Ben bu olayi duymstm bizim komsumz yasamsti 

O nasl nasl kufrtmstm

Allah akil fikir versn hala o kopege kocam mi diyosn ve koynuna giriyosn

PES gerçktn napsada hakedysn diyeym

Sinirlerm tepemde suan 

ALLAH akil akil versn

(138 puan) tarafından
Komşu derken nerede oturuyorsunuz benden mi  bahsedildiki
tarafından
Ewt aynisi komsmzn lohusa kizi yasamsti
Bbasinin evinde kaldi sonrdn kocasina dondu malesf
tarafından
Ki anlatklrnndn kesin sensin
Adin ne
0 oy
(494 puan) tarafından
Bu nasıl lohusa pisikojisi seni değil daha birde anneni dövmüş şeref yoksunu kocan bide tekrar gittin baristin mi onla ne diyeyim Allah yardımcın olsun  yok mu sizin ailede bi erkek de onun kan kusturan kadar dövecek aman allahim bu nasıl iştir evlerden ırak yazik acilen o ortamı terket yoksa daha büyük sorunlar olur illa bide utanmaz adam ailesiyle zorla kovuşturmaya calisiyo 
0 oy
(2,500 puan) tarafından
Valla yanlış anla anlama ister senin annene vuran ağzı yüzü kan oldu dedin ya hala niye o adamlasin döndün deil darp etmeyi bir tane kötü kelime ederse silerim
(138 puan) tarafından
Çocuğumu vermemekle tehdit ediyor
0 oy
tarafından
Anamın ayağının altına öpse yine de hadi yapmışsın bi hata barışmışsin yine de onun ailesi ile görüşmem 
0 oy
(2,930 puan) tarafından
Sen şaka flnmisn biri beni geçtim anneme öyle yapck ben ona eş diyecem ve o yasyck 
0 oy
tarafından
Bu evlilik zaten patlak vermiş,valla diyecek bir şey bulamıyorum
0 oy
(61 puan) tarafından

Valla kusura bakmada sen nasıl oluyorda senin anneni gözünü önünde o şekil döven biriyle gene barisabiliyorsun. Ve yetmiyor annenle de barıştırmaya çalışıyorsun.

Ben olsaydım ilk fırsattı onun da annesini aynı şekil doverdim anlardı nasıl oluyormuş ve kesin bosanirdim
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Allah sana hayırlı bir kapı açsın ama keşke eşini affetmeseydin 
(138 puan) tarafından
Amiiiin
0 oy
(547 puan) tarafından
Terbiyesiz ya ben olsam bebeğimin ismini değiştiririm bu kadar net
0 oy
tarafından
evlilik coktan patlamis cnm.aldatmayi sineye cek anlarim, datak ye belki anlarim ama annemi dovmesi nedir yaa iyi esin hala yasiyo
0 oy
(4,085 puan) tarafından
Türkiye de çok değişik insanlar yaşıyor. Hergün bu uygulamada gözlerim yerinden fırlyır. Benim anneme eşim bırak vurmayı pıff dese kızarım. Hele ek kaldıracak. Doğru adliyede alırım soluğu.. ARKASI SIRA birde isim değiştirme davası açarım. Aynı şey eşim içinde geçerli ailem eşime suçu günahı yokken tek kelime kötü bişi diyemezler. 
0 oy
tarafından
Ben annen olsam evine adım atmam o adamın yüzünü bile görmek istemem senin de hatan affetmek bu affedilecek bişi değil anneni dövmek nedir ya 
(138 puan) tarafından
Annem evime adım atmıyor ben gidiyorum
tarafından
haklı kadın niye gelsin ki dayak yemeye mi kaynanan falan eşine bişi demedi mi bu konu üzerine
(138 puan) tarafından
Kaynanam beni istemiyor başından beri boşansak sevinecek
tarafından
sevinsin bence annen evine gelmiyor kaynana seni istemiyor böyle evlilik tabi ki bir süre sonra patlak verir
(138 puan) tarafından
Hayırlısı olsun ozaman
0 oy
tarafından
Cnm baban yokmu eşinin agzını götüne koysaydı 
0 oy
tarafından
Ananı dövmüş hala evlilik yururmu diyorsun
0 oy
(504 puan) tarafından
Eğer gerçekten doğruysa 

Pesssssssssssssssssss
0 oy
tarafından
Patlak lastikle yola gidilirmi peki 
0 oy
(43 puan) tarafından
Anneni yumruk yumruğa döven ağzını burnunu kıran adamı affedip birde bu evlilik patlak verir mi diyorsun??Vermez bacım sende bu geniş yüreklilik varken vermez adam ben bunun anasına ağız burun daldım o halde gelip beni affetti diyecek sonra da herşeyi sana mustehak görecek..Kusura bakma da burda suçlu olan sensin 
0 oy
tarafından
Bunları yapan adamın yatağına nasıl girebilirsin hâlâ ben anlam veremiyorum 
0 oy
tarafından
Şaka mısın ya. Sen öyle bir adamla nasıl bir araya gelir nasıl affedersin... Canım bu kadar abartmayın su erkek leri.... dağdan inmeymis senin koca. 

Lohusalık psikolojisi ile barıştım falan boş canım asıl o psikoloji ile asla onu affetmemeliydin. Anneme değil el kaldırmak yanında sesini yukseltse o kişiye adam demem...

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin anneme şiddet uygulaması sonrası evliliğim nasıl düzelir?
Eşinizin annenize uyguladığı şiddet sonrası evliliğin düzelmesi, eşinizin bu davranışı için sorumluluk almasına ve samimi bir pişmanlık göstermesine bağlıdır. Öncelikle yaşanan olayın hukuki ve vicdani boyutunu kabul etmesi, ardından sizin ve ailenizin sınırlarına saygı duyarak bir onarım süreci başlatması gerekir. Profesyonel bir aile terapistinden destek almak, aradaki güven kaybını ve öfke yönetimini aşmak adına en sağlıklı adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ailelerin görüşmediği bir evlilikte huzur nasıl sağlanır?
Ailelerin görüşmediği bir evlilikte huzuru sağlamanın temel yolu, eşlerin kendi çekirdek aile sınırlarını net bir şekilde çizmeleridir. Eşinizle bu konuda ortak bir karar alarak, dış baskılardan bağımsız bir yaşam kurmanız gerekir. Kendi ailelerinizle aranıza koyduğunuz mesafe, sizin ruh sağlığınızı ve evliliğinizdeki huzuru korumak için bir tercihse, bu sınırı eşinizin de kabul etmesi uzun vadeli sürdürülebilirlik için kritiktir.
Lohusalık döneminde yaşanan aile çatışmaları evliliği nasıl etkiler?
Lohusalık dönemi, hem hormonal değişimler hem de yeni sorumluluklar nedeniyle çiftlerin en savunmasız olduğu zamandır ve bu süreçte yaşanan şiddet veya aile çatışmaları, evlilikteki temel güven duygusunu ciddi şekilde sarsar. Yaşanan fiziksel ve psikolojik travmalar, zamanla öfke patlamalarına veya derin sessizliklere yol açabilir. Bu süreci sağlıklı atlatmak için çiftin dış müdahaleleri engelleyip birbirlerine odaklanmaları büyük önem taşır.
Eşimin ailemle görüşmem için zorlaması karşısında ne yapmalıyım?
Eşinizin sizi ailenizle görüşmeye zorlaması, sınırların ihlal edildiğini gösteren bir durumdur ve bu baskı evlilikteki gerilimi daha da artırır. Öncelikle bu konuda net bir şekilde rahatsızlığınızı dile getirmeli ve ailenizle aranızdaki mesafe kararının sizin tercihiniz olduğunu vurgulamalısınız. Kendi sınırlarınıza saygı duyulmadığı sürece sağlıklı bir iletişim kurulamayacağını eşinize açıkça belirtmek, süreci yönetmek adına atılacak ilk adım olmalıdır.
Evlilikte şiddet yaşandıktan sonra ilişkiyi sürdürmek mümkün mü?
Evlilikte yaşanan fiziksel şiddet, sınırların aşıldığı ciddi bir kriz noktasıdır ve ilişkinin sürdürülebilirliği tamamen şiddet uygulayan tarafın değişimi ve mağdurun bu travmayı aşma gücüyle ilgilidir. Şiddetin tekrarlanmayacağına dair güvenin inşası çok zorlu bir süreçtir ve çoğu zaman dışarıdan bir profesyonel desteği olmadan tek başına başarılamaz. İlişkinin geleceğine dair karar verirken, kendi güvenliğinizi ve bebeğinizin psikolojik gelişimini ön planda tutmanız gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 2,245 göst.
13 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra guler (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,725 göst.
14 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 3,162 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (8,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
70 cevap 4,339 göst.
1 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Eflin (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,302 soru

24,589,101 cevap