0 oy
337 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Sizinde öğretmenleriniz toplama çıkarma bolme işlemlerini öğretiyor mu. 

Sayı saymada 100e kadar geldiniz mi 

Smdi de çıkarma işlemine geçtik. Çok yuklendik sanki ya

Bunun yanında renkler sesler alfabe yazı yazma herşey var mübarek

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Anasınıfinda matematik varmı ki hiç bilmiyorum kardeşim gidiyor ama boyama sayı sayma oyun herşey var ama toplama çıkarma öğretmiyorlar
tarafından
Bende öyle biliyorum ama ya hiç öyle olmuyor. Kızım çok zorlanıyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ya bence bu kadar çok şey çocuklar boğuyor ilkokula baslayoncada dersten kaçıyor çocuklar ne gerke var ki oyun oynayıp basit şeyleri öğrensinler yeter 
tarafından
Ah keşke. Birde ödev veriliyor hergun.
Hergun 50 sayfalık dergi bitiriyoruz. Ben artık yapmayacağım dedim öğretmene
tarafından
Her yer öyle mi ki bilmiyorum ama saçma yani bunu nasıl görmüyorlar orda herşeyi öğreniyorlar ilkokulda da zaten biliyoruz diye dersi dinlemicrk okuldan sikilcaklar
tarafından
Hiç sorma valla İsyan ediyor kızım
0 oy
(18,892 puan) tarafından
Toplama çıkarma çocuğa anasınıfı da hissettirilir. Ogretilmez. Ama bazı çocuklar hevesli olur kendiliginden yapar. Değil ki çarpma bölme öğretilsin. Bak işte bu yüzden çocuklar kavrayamayinca matematikten soguyorlar.100 e kadar sayma da müfredatta yoktur 1. Sınıf konusudur. Ama verilebilir. Öğrenmesi için zorlanmamali ama.
tarafından
Bunu zorunlu halde baskı yapilirsa öğrenciler okuldan sıkılıyor işte. Kızım isyan etti smdiden
(18,892 puan) tarafından
Normal
 Şimdi öğretmenler sidik yaristiriyor. Hep ondan bunlar
0 oy
tarafından
Çocuklar alıyorsa verilebilir sayı problemleri biçiminde. "5 balonun vardı, 2'si patladı, kaç kaldı?" gibi

Yine çocuklar 1-10 arası sayıları öğrendikten sonra 100'e kadar aynı mantıkta işliyor zaten. Okulun 100.gununu kutlamış olabilirler etkinlik olarak. 

Çizgi ve sesli harf farkındalığı çalışmaları da yapılmalı. Çocuklar isimlerinin harflerine aşina oluyor. Sadece harf yazımı kesinlikle ogretilmemeli. 

Bana yazdıklarınız tuhaf ya da fazla gelmedi.
tarafından
Ödev yapmaya da şimdiden alisirsa ilkokulda o sorumluluğu almada daha az zorlanır, siz de.
İlkokulda da ilk başlarda harfler yavaş yavaş öğretiliyor, sonra hızlanıp haftada 2-3 öğrendikleri oluyor. Bazı ilkokul öğretmenleri de yazıları düzgün olsun diye çok yazma, okumaları ilerlesin diye çok okuma ödevi verebiliyor. Şimdiden alisirsa seneye zorlanmazsiniz.
0 oy
tarafından
biz birinci sınıfız bu sene öğrendiler toplama çıkarmayı..seneye de çarpma bölme olacak anasınıfı için erken
(4,853 puan) tarafından
1.sınıf ıcın bile konular agır
tarafından
basit anlatılıyor cnm sadece toplama çıkarma.ve aylarca anlatılıyor aralıktan beri tekrarlar yapılıyor problem olarak sorulduğunda nasıl yapılır anlatılıyor
0 oy
(9,527 puan) tarafından
Benimde kızım ana okuluna gidiyo oda çıkarma toplama işlemi yaptırıyorlar sayıları yazmayı fln kızım isyan ediyo 
tarafından
Sadece toplama çıkarma olsa amin herşeyi aynı anda yüklemeye çalışıp çocukların zihnini yoruyor
0 oy
tarafından
Kaç yaş grubu cnm
tarafından
5 yaş
0 oy
(2,090 puan) tarafından
Ciddi ciddiye yaptirmalari saçma. Bende çocuk gelisim okuyup Eskişehirin en kapsamli kolejinde staj yaptım. O yaştaki çocuğa ciddi anlamda yaptirilmaz . Sayılar aşılanır temel kavramlar aşılanır. Semboller aşılanır . Harfler üstün körü tanıtılır. Yoksa çocuk erken yasta sıkılır. Hele bide 1. Sinifta okul disiplinine girince ters teper 
tarafından
Valla bildiğin oturup 2ser çarpım tablosu ezberledik. Bölme carpma çıkarma hepsini isledik. Yetmezmiş gibi öğrenene başarı belgesi verildi. Öğrenmeyen öğrenci kendini yetersiz hissetti. Benim kızım öğrendi ama smdi isyan ediyor artık yeter diye
(2,090 puan) tarafından
Sen bence okul degistirmeyi bı düşün
tarafından
Değiştiremiyorum :( civardaki tek okul. Umarım gelecek sene öğretmen güzel bir ogretmen olur
0 oy
(45 puan) tarafından
Var canım evet yaptiriyorduk
0 oy
(50,994 puan) tarafından
seneye direkt üniversiteye verecekler heralde bilmiyorumda banada fazla geldi
tarafından
Öğrenene başarı belgesi verildi. Öğrenmeyen çocuğun eli boş kaldi. Benim kızım öğrendi ama eğer ogrenmeseydi kendini yetersiz ve başarısız hissedecekti. Sınıf 2ye bolundu
0 oy
(14,429 puan) tarafından
Ayyyy yıllar öncesini hatırlattın kız, bir hevesle eşyalarını kıyafetlerini alırdık aaaah ah koca dana oldular şimdi
tarafından
Ah insallah yarabbim yaa çok istiyorum
0 oy
(122,942 puan) tarafından
ohaa ilk okul gibi
tarafından
Hiç sorma sinirlerim bozuk
0 oy
(44,928 puan) tarafından

Evet bak bu haftaki ödevleri buydu odevdeki metaryellerle toplama işlemi yapın foto atım öğretmeni dedi bizde bunlarla yaptık öğretmenine attık hem kolayda ogrenebiliyolar bu şekil  

image

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 143 göst.
4 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Ezgic 211 (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 293 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Ezgic 211 (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
6 Eylül 2022 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,517 puan) tarafından soruldu
0 oy