5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır nişastası fark etmez)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı (şehriyeyi kavurmak için)
Tel şehriyeyi yanmaz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile rengi dönene kadar kavuralım.
Tencerenin içerisine süt, toz şeker, nişasta ve unu ilave edip çırparak orta ateşte muhallebiyi pişirelim.
Fındıkları çekelim ve muhallebinin içerisine ilave edelim. Hindistan cevizi ve kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip karıştıralım.
Orta boy borcam içerisini çok az ıslatalım (tatlımızı kestikten sonra rahatlıkla çıkartabilmek için) içerisine muhallebiyi dökelim.
Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Üzerini fındık ve tarçın ile süsleyelim. Afiyet olsun:
Tel şehriye içinde yumuşuyor ama çok güzel aslan sütü tatlısı diye geçiyor istersen internetten bak, ben kuplara koyuyorum üzerine tarçin ceviz zevkine göre