0 oy
179 göst.
Diğer kategorisinde (323 puan) tarafından
Merhaba,bizim Haziran'da kira sözleşmemiz yenileniyor ev sahibi bugün aradı oğlunu evden çıkarılacağını ve buraya taşınacağını söyledi tabi kim inanırsa..Biz kirayı günü gününe yatırırız bi sıkıntımız hiç olmadı bizi yıllık sözleşme dolunca böyle bir çıkarma hakkı var mı? 3 ay önce ihtar çekmesi gerekiyor diye biliyorum ama bu şimdi çekse 1.5 ay kaldı hazirana bu işin ayrıntısı nedir yardımcı olursanız çok sevinirim.

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sözleşmeniz varsa evet çıkarma hakkı var ama 3 sene boyunca hıcbır kiracıya veremez oğlundan başka dava edebılırsınız dıye bılıyorum 
(323 puan) tarafından
EveT onu duydum bende ama bize zamanından önce söylemediği için sözleşme otomatik olarak 1 yıl yenilenmiyor mu bununla ilgili bilginiz var mı acaba?
tarafından
Canım bılmıyorum detaylı ama butun haklar kıracıdan yana, daha gecen halamlar 2 senedır kıra vermeyen adamı zor cıkarttı tabı sureklı ıhtar gıdıyor yazı gelıyor rahatsızlık olıuor hep ama oturucam dersen oturuyosun
(323 puan) tarafından
Hmm anladım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Şuan bütün ev sahipleri yükselen kira artışlarindan geri kalmamak için türlü bahanelerle kiracıları çıkartıyor kimide direk pat diye iki katına çıkarıyor kirayı veriyosan ver vermiyosan çık diyor aslında hakları yok biz insanlar uğraşmayı sevmiyoruz kirayı arttırma hakki %16 yi geçemez sizinkide öyle bişey planlıyor galiba canm 
(323 puan) tarafından
Öyle muhtemelen tabi
0 oy
(449 puan) tarafından
Canım senen dolunca kontrat yenilemek yerine süren bitti çık diyemez ev sahibi bunu bildiği için oğlunu bahane etmiş. Geçen gün haberlerde izledim ev sahibi kiracı arasında açılan davaları ev sahipleri kazanıyormuş genelde. Maalesef hem yıllık enflasyonu neden göstererek yüklü zam yapma hakkına sahipler. Ama yinede senin 3 ay vaktin var. 
(323 puan) tarafından
Doğru evet zora sokuyorlar
0 oy
tarafından
Sözleşmeniz bitti diye sizi çıkaramazmış. Sözleşme otomatik olarak yenilenirmiş. Öyle şu kadar önceden haber verme falan gibi birşey yokmuş. Çıkmak istemiyorsanız sizi dava yoluyla çıkarması gerekirmiş. Çıkmadan önce haber vermek yükümlülüğü sadece kiracıya aitmiş. O da çıkmadan önce sadece 15 gün önce haber verse yetiyormuş. Yalnız her sözleşme bitiminde bir önceki yıla göre arttırılmış kira göndermesi gerekiyormuş kiracının. Onu da internette hesaplayan siteler varmış. Tefe Tüfe oranıyla ilgili galiba (Eşim avukat ona sordum)
(456 puan) tarafından
Ev sahibi haber vermeden çık dese napıcaz kiracı haber vermesi gerekiyor da?
tarafından
İşte çıkmıycaksanız. Dava açıp çıkartabilir ancak. Tahliye davası. Ancak davadan sonra oğlu girmezse eve kiracıya bilmem kaç kira bedeli kadar tazminat ödemesi gerekiyormuş
(323 puan) tarafından
Okuduğum bilgilere göre kiracı 15 gün önce söylese yeterli deniyor dediğiniz gibi.Ev sahibi geçerli bi nedeni olursa (kira ödememe gibi) 1 ay öncesi ihtar çekmesi,ama böyle bir nedeni yokken 3 ay önce bildirmek zorunda,bildirilmemesi halinde kontrat otomatik yenilenecektir diye okudum birkaç yerde bunun doğruluğu nedir eşinize sorabilir misiniz? 10 yıl oturan kiracıları ev sahibi neden bildirmeksizin çıkarma hakkına sahiptir yazıyordu.
0 oy
tarafından
Sözleşmeli kiracıyı 10 yıldan önce çıkaramaz anca oğlum geliyor diyerek çıkarabilir ondada oğlu yerine başkası oturamaz 
(323 puan) tarafından
Anladım teşekkürler
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Evet çıkartabilir sözleşme bitiyor sonuçta ayrıca oğlu yada kendisi gelicekse 3  sene kiracıya veremez 

Bende o şekilde geldim annemgile 

Kiracıyı senesi dolmadan söyledik oda çıktı 

O şekilde geldik 
(323 puan) tarafından
Evet o 3 seneyi biliyorum siz şanslıymışsınız senesi dolmadan çıkmayı kabul etmiş normalde hak olarakta senesi dolmadan çıkarılamıyor razı gelmiş :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 55 göst.
14 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde 3yaramazannesi (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 185 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Kuzucuklarin annesi (2,616 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.
17 Şubat 2024 Aile kategorisinde 20188 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 268 göst.
1 Şubat 2024 Aile kategorisinde Eceinn (104 puan) tarafından soruldu

379,860 soru

11,370,779 cevap

34,854 kullanıcı

...