0 oy
161 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (473 puan) tarafından
Slm kızlar. Ben 34 haftalık hamileyim ve tiroit değerim sınırda çıktı. Neyse dahiliye doktoru beni endokrin bölümüne yönlendirdi. Orda nasıl oluyo ne gibi tetkikler yapılıyor. Kan mi aliniyo filim fln mi nasıl. Bide çok merak ettiğim bişey guatr ve tiroit aynı şey mi. Yoksa farklı değerler mi

4 Cevaplar

0 oy
(409 puan) tarafından
Ben gidiyorum ilk gittiğimde boğazımdan ultrason çekildi tiroit nodulü varmı diye, şimdi üç hafta bi kan veriyorum ona göre doktor ilaç dozunu ayarlıyor. Korkulacak bir şey yok yani :) 
(473 puan) tarafından
Hamileyken de çekerler mi
(409 puan) tarafından
Ultrasonun hamileliği bi zararı yok ki bir dakika falan sürüyor zaten.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tiroit hormonun adı guatr ise hastalığın adı. Ben  gebe kalmadan gitmiştim önce detaylı kan tahlili yaptı serbest t3 ve t4 e bakıldı daha sonra da boğazdan ultrason yapıldı guatr var mı diye seni Dr bunlar bekliyor canım 
tarafından
Film değil canım ultrasonla bakıyorlar eğer çok yüksek çıktıysa bakarlar tabi tsh değerin kaç çıktı
(473 puan) tarafından
Valla canm anlamıyorum. Ama sen anloyorsan postlarima bak. Resim olarak atmıştım. Benide aydınlatmış olursun.
tarafından
Aslında değerlerin tam normal çıkmış ama gebelikte tsh iki ve altı değerlerde istendiği için yönlendirmiş tedbir amaçlı değerlerin iyi benim hamileyken bile ilaçlara ragmen hep 4-5 çıkardı senin değerler iyi gayet merak etme
(473 puan) tarafından
Çok sağol canım ya. İçim rahatladı. Allah razı olsun
tarafından
Ne demek canım
0 oy
(986 puan) tarafından
Ben gittim . Benimde tsh değerim düşüktü kan alındı ultrasonla bakıldı nodul olmayınca takibe alacağız dedi
0 oy
(1,335 puan) tarafından
Bence yine her soruna göre ayrı yol izliyorlardir ama benim troidlerim ve süt hormonum yüksek çıkmıştı troid için boğazdan ultrason çekilmiştim hormon için de mr girmiştim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 114 göst.
11 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 58 göst.
14 Şubat 2024 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,361 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
5 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
7 Mart 2023 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,706 puan) tarafından soruldu

410,480 soru

12,346,702 cevap

40,188 kullanıcı

Kategoriler

...