Merhabalar, içimi dökmem lazımdı ve beni anlayacağınızı düşünerek buraya üye oldum. Konu biraz klişe olacak ama kayınvalide
4.5 aylık bir bebeğim var. Kayınvalidem hamileliğimde hep çok erken diye birşey almıyorum dedi. Annem her şeyime yardımcı oldu, anneme de hep erken davranıyorsun, ilk torunun ondandır, bu kadara gerek yok vakti gelince yaparız gibi şeyler söyledi. Vakti geldiğinde de hele bir doğursun diyerek geçiştirdi. Bir tek bebek arabası alın parasını geldiğinizde veririz demişti onu aldığımızda bile erken dedi. Doğuma kısa süre kala annem rica etti bebek küveti bulamadım bizim burda, sen bakar mısın diye, kaç gün arka arkaya aradı pahalı geldi almadım diye en son zincir market indiriminden bulmuş. Parasını söyleyip duruyor yok bu bile pahalı bilmem ne diye. Neyse doğuma bir hafta kala yemeğe çağırdı. Emanetleriniz var gelin alın diye. Küvetin içine 3-5 bebek atleti bir de önceden örüp sakladığı yün yelekleri koymuş. Bebek arabası parası şimdi beklemeyin o parayla yağ aldık kardeşini kursa yazdırdık yedik o parayı dedi.(cocuk 2 aylıkken verdi sonra)
Doğum geldi çattı bize geldiler, annemle babam altın takarken görmüş köşeden. ailecek otururken kayinbabami arayıp sarrafları gezdin mi sor bakayım tam altın ne kadar hani tam altın takacağım ya diye annemlere gösteriş yapmaya başladı,kayinbabam geldiğinde de altın ne kadarmış öğrendin mi,açalım bakalım TV yi ne kadarmış diye sordu durdu. Ve bunu nerdeyse bir hafta tekrarladı. Şimdi her gittiğimizde sizin parayı şekere verdik, yağa verdik,kıyıya az bişey koyduk ama markette pazarda yedik, kuzeniniz doğuracak ona takmam lazım borcum var, şeker yine pahalanacak şeker stoklayım, siz az daha bekleyin bari diye söyleyip duruyor. Bir de şey diyor savaşta altın fiyatları yukselirmis sonra düşermiş düştüğü anı yakalamak lazımmış Geçen yine gittik. Gelirken sizin oğlana takılan bir tane çeyrek vardı onu isteyecektim kuzeninize takayım diye, sonra bizim tam altınla beraber parasını veririm ama şimdi değil dedi.
Eltim de üç yıl önce doğum yaptı. Diğer akrabaların ona ne taktığını görmüş bizim bebegimize verilen hediyelerle kiyasliyor aa ona çeyrek takmislardi sana bu kıyafetlero mi getirmiş diye.
Ben para,pul altın mevzularini sevmiyorum. Altın para bunlarda kesinlikle değilim, bir ihtiyacın var mı denmesi yada içimden geldi diyerek yapılan minik şeyler daha mutlu eder beni. Ama sürekli sıkışığız, senin parayı boğazımıza gömdük, aa sana bunu mu takmışlar, şimdi savaş var altın pahalı,ucuzlasın alırız boşuna para gitmesin gibi şeyler söylemesi çok gücüme gidiyor. Durumum yok de anlarım. Ama her hafta pazara gidip pazarda bana 200 lira az geliyor siz gidiyor musunuz diye soruyor mesela. Sürekli bunların dillendirilmesi beni çok rahatsız ediyor ve değersiz hissettiriyor. Benim çocuğum bir günde dünyaya gelmedi ve onu da böyle hissettirmeye hakkı yok.
Bir de ekleme yapayım: Eşimin babaannesi de altın takacağım diyip peçeteye sarılı para verdi. Kayınvalidem bunu görüp kayinbabama git sor bakayım niye altın takmamış böyle şey mi olur diye gönderdi. Zamanınızı aldıysam özür dilerim, hepinize iyi günler