Güle oynaya 12 de yatışım yapıldı sabah suni verilecek çok korkuyordum suni sancıdan hep dua ettim Allaha suni almayayım diye. O gün evimi sildim süpürdüm baya yoruldum evden çıkmadan sıcak bi duş aldım. hastaneye ulaştık annem hemen Meryem ana otunu koydu suya üzerine başladı okumaya. Bilmiyorum etkisi var mı haftalardır 2 cm olan açılmam 3 saat içinde 7 cm oldu annem Meryem Ana otuna çok inandı ve tabiki dualara. Yatışım yapıldığında ebe uyu dinlen sabah 5'te suniyi takıcam seni zor bi gün bekliyor dedi. Nst'de sancılarım 100 çıkıyordu ama ben hissetmiyordum gece 3 gibi kasılmayla birlikte sancı girdi 1 dakika sürdü dedim yalancı sancı heralde çok kötü değildi sonra ortlalama 5 dakikada bi sancı gelmeye başladı dayanılmıcak gibi değildi çok kolayda değil tabi. Eşim kaynanam gece nasıl olsa sabah doğum olacak diye otele kalmaya gittiler bende şakalandım sabaha siz gelmeden doğuruyormuşum diye eşim geldiğinde 8-9 cm açılmam vardı doğuma gidiyordum hepsi şok oldu
Sabaha karşı artık suyunu alalım diye ebe odama geldi. ondan sonra ki sancılar evet kolay değildi dakikada bi ağrı giriyor 1 dakika rahatlıyorum. ben yatayım dedim hep o aralarda ebeler sağolsun sürekli benimle çömelme hareketi yapıp sancı geldiğinde yatak başlığından tutup ıkınmamı söylediler sırtıma masaj yaptılar ne dedilerse yaptım yürüdüm bol bol. Son dakika doktorumun tavsiyesiyle hastane değiştirdim ebeleri daha deneyimli diye ilk başta çok tedirgindim ama her şey çok güzel geçti.Tüm sancımı suyum patlatılmasını kontrollerimi odamda yaptılar o yönden çok rahattım. 9 gibi doktorum geldi apar topar doğum başladı diye ben senden bu kadarını beklemiyordum öğleni akşamı bulur doğumun diyordum dedi hatta. doğumhaneye alındım 9:10 geçe. Çok yorulduğumdan ıkınamadım artık tansiyonum mu düştü ne ebelere doktoruma herkese saydırıyordum karnıma basan kadına git yaklaşma yanıma seni görmek istemiyorum diye bağırdığımı bi ara ben doğurmucam diye masadan kalkmaya çalıştığımı bi de doktora vakumla çek ya da beni sezeryana alın dediğini hatırlıyorum doktorum ne sezeryanı bebeğin kafası elimde dediğinde çok korktum ama. herkes diyordu bebeğin doğduğu an tüm acılar geçiyor inanmıyordum gerçektrn birden kuş gibi hafifledim sanki hele eş çıktığında anlatamam o rahatlığı . Ne sancı ne doğum benim canımı sadece karnıma basmaları çok yaktı ne sancı anında ne doğumda asla bağırmadım sessizce çektim sancımı ama o karnıma basmaları keşke yapmasalardı iyi olurdu ama ben ıkınamadım ve bebeğimin solunumu yavaşladı yapmak zorundalardı siz siz olun güçlü ıkının kendinizi bırakmayın ben tam ıkınmanın 3. saniyesinde kendimi bıraktım kızım doğduğunda ağlamadı nefes almıyomuş 10 dakika uğraştılar o ara benim dikişim atılıyordu bıraksalar kalkıp gidicem niye ağlamıyor diye bağıyordum doktorum sakinleştirmeye çalışıyordu sesini duydum sonra getirip yanağıma koydular sıcacık teni mis gibi kokusu allahım o kadar güzeldi ki o an. Kısa sürdü tabi yoğun bakıma alındı güzel kızım. doktorlar ebeler sonradan çok korktuk ölü doğdu sandık çok uğraştırır bizi dediler çok şükür bir gün sonra kavuştuk çok çabuk toparladı kızım . Demem o ki 9 ay sezeryan diye tutturan ben 6 saatte normal doğurdum çok mu kolay değildi tabiki ama gerçekten çok rahattı sonrası odama yürüyerek geldim hemen yemeğimi yedim kızımı görmeye yoğun bakıma indim eve geldiğimde yatmadım bile 2 gün içinde ayaklandım 2 dikişim vardı onlarda ne ara düştü bilmiyorum bile sezeryan normal nasıl olursa olsun anne olmak çok güzelmiş her ne kadar zor olsada rabbim isteyen herkese nasip etsin ben doktor hastane ebe yönünden çok şanslıydım rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Burdan karnıma basan Fatma ablaya selam gönderiyorum seni ömrüm boyunca asla unutmucam Buda benim minik kızım Asyamın ilk ve son halinin fotoğrafı ❤️
Şimdi 27 günlük olduk ❤️
Masallh güle güle büyüt bebisini gözün aydın
Oy maşallah Allah'ım korusun hemşireler alışmışlardır artık
Çok tatlı maşallah Allahım esirgesin Allah analı babalı büyütsün inşallah
Problem cikmasina ragmen guzel bir dogum olmus bende 9aydir sezeryan diye tutturuyorum yarin hersey belli olacak Masallah Allah bagislasin cok tatli bisey
1,492,390 soru
24,385,059 cevap
348,967 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın