0 oy
86 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (51 puan) tarafından
Kizlar bebeğim 20 haftalık detaylı ultrason için randevu almaya gittim sıra kalmamıştı ama doktor normal ultrasonla.bakti kalbinde parıltı var detaylı ultrason yaptır eğer farklı şeyler de varsa down sendromlu olabilit dedi böyle bişey yaşayan var mı 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Insallah temiz cikar sonuclar
-Reklam-
0 oy
(1,118 puan) tarafından
Kalpteki parlaklık tek başına bi anlam ifade etmiyor. 

Eğer o parlaklıklardan barsaklarda varsa burnu kısaysaense kalınsa serçe parmak boğum sayısı 3 değil 2 ise o zaman down sendromdan şüpheleniliyor. 
0 oy
(3,116 puan) tarafından
Böyle birşeye şahit oldum bizim komşuya da kalbinde parlaklık var delik demişti bebek doğdu tam kalbinin üstünde doğum lekesi varmış
0 oy
(2 puan) tarafından
Hiç korkma canım benim bebeğimede kalbi delik böbrekleri geniş dedi ense kalınlığı 4.2 çıkmıştı sıvı istedi. Vermedim iki aydır doğum yaptım bebeğim down değil kalbi delik ve bovrek genişlemiş oluyo kalbi için doktora götürdüm küçük bı delik  korkulacak bişey yok 6 aylık olduğunda gel dedi dua et sağlıkla al kucağına canim
0 oy
(11,800 puan) tarafından
Bize de öyle dediler kuzum hatta risk vardı down için karnından sıvı alıcaklardı alınırsa bebek tehlikeye düşebilir dediler aldırmadım ve bişeyciği yok çok şükür 
0 oy
(632 puan) tarafından
Banada ayrintili ultrasonda soylemisti doktorum ama tek basina bir sey ifade etmedigini down sendromuyla iliskilendirildigini ama sadece bununla kesin down sendromlu diyemeyiz ya da kalbinde sorun var diyemeyiz demisti ilerleyem haftalarda kendiliginden kaybolada bilir kaynolmaya da bilir kaybolmazsa dogduktam sonra muayene yaptirman gerekir demisti bizim 30lu haftalarda o parlaklik kayboldu çok sukur suan oglum 3 yaşinda gayet saglikli sende icini ferah tut allahin izniyle saglikli bi sekilde dunyaya gelir insallah
0 oy
(14,154 puan) tarafından
Benim oğlumun kalbinde 2 tane vardı 1 tane olması sorun değil ama 2 tane olunca perinatolojiye gitmen gerekiyor dedi gittim detaylı baktılar sonra tekrar doktoruma götürdüm parlaklık tek başına bir sorun değil başka destekleyen birşey yok dedi ense kalınlığı falan mesela. Zaten doğana kadar ikisi de geçti şimdi 2 yaşında. Bebeğin cinsiyeti erkek mi genelde erkeklerde oluyormuş
0 oy
(14,860 puan) tarafından
Allahnkorusun 

Ogluma da Dr öyle dedi 20 haftalikken şükür bir şey çıkmadı 23 gunluguZ suan 
0 oy
tarafından
Detaylı ultrason yapılmadan bişey anlaşılmaz canım korkma biseyi yoktur inşallah
(51 puan) tarafından
Ona da sıra bulamadık özelde onbeş gün sonraya verdiler anca inşallah temiz cikar
0 oy
(3,663 puan) tarafından
Diyafram ve karaciğer arasında parıltı çıkmıştı benim hamileliğimde de. Amniyosentez almak istediler ama ben istemedim down sendromlu olabilir ya da covid falan geçirdiysen hasar olabilir gibi şeyler dedi doktor. Genetik teste göndermek istediler açıkçası istemedim eğer down sendromu var ise de o saatten sonra yapacak bişeyim yok hamileliğimi kendime zehir etmek istemiyorum dedim bu eşimle benim kararımdı. 3 ay önce doğum yaptım elhamdülillah bişeyi yok oğlumun. Olabiliyormuş kullanılan cihazlar falan yüzünden de. Buraya yazmıştım bende hatta aynı şey söylenen ama sağlıkla bebeğini alan anneler yazdılar hep. Üstelik parlaklık olması tek başına down sendromu olduğunu göstermez. 2lü 3lü 4lü taramalarda da bir sıkıntı mutlaka görünürdü. Herşey Allahtan onlar bizim canımız. ❤️
(51 puan) tarafından
Detaylı ultrason için gün aldık inşallah temiz cikar ikili tarama testimiz var ense kalınlığimiz da normaldi bende bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama işte aklımda hep inşallah temiz yarbbim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 75 göst.
0 oy
6 cevap 198 göst.
3 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde &BORAN& (2,965 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 132 göst.
12 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (308 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 153 göst.
25 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,040 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,411 soru

23,649,930 cevap

308,409 kullanıcı

...