0 oy
313 göst.
Diğer kategorisinde (25,224 puan) tarafından
Oğluşumu 2 yaşına 15 gün kala kestim memeden aşırı bağımlıydı öyle böyle değil, şükür çabuk alıştı. Ama kestim keseli aynı anda bende yemeden içmeden kesildim o kadar çok yerdim ki abartmıyorum gerçekten aşırı fazla yiyen bir insandım ağzım asla boş durmazdı akşam 8 bucuk gibi akşam yemeği yer çocugum uyuyunca saat 10 dan sonra yine sofra hazırlar çay partisi yapardık resmen kısırlar mantılar börekler falan. Şuan hiçbirini görecek gözüm yok, çok acıktım diye bi umut oturuyorum masaya ama yediğim iki lokma, şaşıyorum kendime iyice güçten düştüm. Bugün kan tahlili verdim yarın sonuçlar çıkıcak, değerlerim yine alt üst olmuştur büyük ihtimal ama emzirmeyi kesince böyle iştah kapanması olması normal mi ki, sonuçta emerken çocuk, anne acıkır genelde. Sizde de oldu mu böyle bişey 

9 Cevaplar

0 oy
(1,244 puan) tarafından
Aslında emzirmeyi kesince iştah açılır derler ama nasıl kestiniz memeden acaba zor oldu mu. Ve yemek yeme düzeni nasıl iştahı var mi. 15 aylık kızım beni çok aşırı zorluyor heo meme hep meme doğru düzgün yemek yemez 
(25,224 puan) tarafından
Emerken aksine çok acıkırdım susardım ama şimdi bitti hepsi. Benim oğlum çok bağımlıydı memede uyurdu gece saat başı emmeye kalkardı ağzına alır uyurdu memesiz asla uyumadı bugüne kadar gündüz de öyle hep üstümdeydi. Bi gün dedim kesicem artık yeter o gece çok aşırı ağladı kriz geçirdi ter içinde kaldı yatakta tuhaf hareketler yapmaya başladı hem uykusuzluk vurdu hem meme vermiyorum diye kızdı ordan oraya attı kendini. Kucagımda zor uyuttum biraz daha susmasaydı dayanamaz verirdim o gece öyle kriz şeklinde ağlamaları oldu vermedim meme uyuttum ağlasa da bi şekilde sonraki gece bi tık daha hafifti. 3.grce daha kolay oldu sonra yanına yatınca uyumaya başladı şükür, 15-20 dk da döne döne uyuyo yanaklarımı seviyo ben onu seviyorum saçını okşuyorum öyle uyuyo. İştahına gelince 18 aya kadar çok iyiydi sonra yavaş yavaş kapandı iştahı şimdi sadece sevdiği seyleri yiyo zorlamıyorum artık. Zamanında zorladım hatta yemiyo diye üzüntüden kızdığımda oldu ama daha çok sogudu bu sefer. Şuan kahvaltı sağlam yapıyo sonrası makarna pilav yayla çorbası veya mercimek çorbası diye gidiyo. Meyve bol yiyo işte öyle idare ediyorum
(1,244 puan) tarafından
15 aylık tam bir meme bağımlısı.  Ve su an sağ mememde iltihap oluştu antibiyotik iğne tedavisi ne başladı doktor. Emzirirken canım çıkıyor.  Meyve muz dışında hiç bir şey yemiyor. Yumurta ağzına koymuyor.  Ben ağzına yemek koydukça o bana yapışıyor meme için bende defalarca sinir den ağladım su an kendi halinde usteleyince hem ben üzülüyorum hem Eylül üzülüyor. Ve bu gidisle de bende memeden kesemeyecegim. Sabah meme vermeyip kahvaltı yedireyim dedim ağzına koymadı ve meme emene kadar.  Inşallah sizinde iştahınız gelir.
(25,224 puan) tarafından
İnşallah canım bağımlı bebek zor ama bi o kadar da güzel bırakınca ben çok üzüldüm ama zamanı gelmişti artık
-Reklam-
0 oy
(7,673 puan) tarafından
Keşke olsaydı 
(25,224 puan) tarafından
Ama bu kadarı da kötü ya sabah 1 poğaça yedim akşam 8 e kadar onla durdum içim almıyo:(
(7,673 puan) tarafından
Hamile olabilir misin acaba
(25,224 puan) tarafından
Yok değilim adetim yeni bitti. Aslında çocuktan önce de böyle oluyodum bi ara nefes darlığı yorgunluk halsizlik iştahsızlık vardı şimdi de var bunlar, tiroid hastasıyım zaten yıllardır o zamanda tiroidlerim çok düşmüştü kansızlık b12 eksikliği falan vardı iğne kullanmıştım yine onlardan şüphelendim ama bakalım
(7,673 puan) tarafından
Rabbim şifa versin tiroid çok önemli. Umarım bir sıkıntı yoktur
(25,224 puan) tarafından
İnşallah Allah razı olsun
0 oy
(572 puan) tarafından
Benim tam tersine istahim acildi 50 kilolara kadar düştüm suan 55 kiloyum her turlu yiyom yani sen cok kahve iciyon ondan istahin kapaniyo galiba
(25,224 puan) tarafından
Yok ya nerdeyse 3 aydır kahve içmiyorum eskisi gibi sabah kahvaltıda neler neler yerdim ama bugun mesela 1 poğaça ile akşam 8 e kadar durdum içim almıyo :(
0 oy
(1,380 puan) tarafından
Değerline baktırdiktan sonra iştah açıcı şurup alıp kullanabilirsin onu bi dene 

(25,224 puan) tarafından
Doktor da değerlere göre konuşalım dedi bakalım ne çıkıcak
0 oy
(3,348 puan) tarafından
Bende doğum yqptıktan kesildi iştahım çok acıkıyorum ama yinede az yiyorum benim birazda sıkıntıdan oldu 
(25,224 puan) tarafından
Bende aşırı açım diyorum bayılcam açlıktan nerdeyse ama yediğim iki lokma
0 oy
(15,437 puan) tarafından
Benim emzirmeyi kesmem psikolojik olarak yipratmişti beni o yüzden bende yemek yiyemedim bir dönem. İştahim olmuyordu. Birde psikolojik olarak yesem nolcak sanki süt mü veriyorum diye kendime kiziyordum. Sonradan düzeliyor tabi. 
(25,224 puan) tarafından
Aslında oda sebep olabilir bende çok etkilendim oğlum kucagıma geliyodu yatıyodu meme bekliyodu ben bi şekilde indirip vermiyodum çok zoruma gidiyodu. Geçen doktora gittim ilaç yazıcak gebelik emzirme varmı dedi yok dedim nasıl dokundu bana önceden hep emziriyorum derdim :( oğlumdan çok ben ağladım meme bıraktı diye
(15,437 puan) tarafından
Yani bak işte sende psikolojik olarak etkilenmişsin. Anneler çocuktan daha fazla etkileniyor memeyi birakirken. Sanki aradaki bağ kopuyor gibi bişey oluyor. Ay o günlerim geldi aklima :(.
(25,224 puan) tarafından
Evet çok zordu gerçekten. Kucagıma gelince hala yan yatıyo sanki emicek gibi sonra geri kalkıyo hiç meme aklına gelmiyo artık çok üzülüyorum
(15,437 puan) tarafından
Benim kizimda gelip emmek istiyordu ama sütümden tiksinmişti birden bire. Memeyi alip ıyyy diye geri bırakıyordu. Ben sabah akşam ağlıyordum tiksiniyor benden diye. Ben geri döbsün nemeye diye uğraştım en sonunda pes edip kabullendim. Kabullendikten sonra yemem içmem düzeldi. Seninde kabullenmen lazim mecburen.
(25,224 puan) tarafından
Evet ben hala aklıma geldikçe çok özlüyorum emzirmeyi.
0 oy
(86 puan) tarafından
Bende emzirirken çok yerdim hep böyle mi gidecek diye korkuyordum iştahım aşırı açıktı gece bile uyanır yemezsem uyuyamazdim. 1 ay önce biraktirdim emzirmeyi sütüm kesildikten sonra zerre iştah kalmadı zorla ayakta duriyim diye yemeye calisiyodum bsyler aniden gitti iştahım. Psikolojik mi yoksa emmedigi için mi acikmyodum anlamadim ama hiç yiyemiyodum. Sonra ramazan girdi zaten ramazani da ilk defa bu kdar rahat tuttum acikmadigim için. Şuan da biraz daha iyiyim ama emzirirken ki iştahm yok
(25,224 puan) tarafından
Bende öyleyim işte eskiden de hep böyleydim o halime geri döndüm
0 oy
(5,896 puan) tarafından
Aa nye bende yeni kesitim 15 20 gün oldu vala iştahım aynı emzdrrken daha çok acıkıyrodum ama yıne senin dediğin gbı bndr aşırı yiyorum acaba stres falan mı yaptın bşryemi üzüldün 
(25,224 puan) tarafından
Yok canım ya stresim falan yok öyle emzirmeyi bıraktığım için üzüldüm çok ondan galiba
(5,896 puan) tarafından
Yaa bnde ilk bir hfta çok üzüldüm çok almştm brn daha 2 senedr adet olmadım yaa sütten de kestm
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Canım iki ihtimal var psikolojik men boşluğa düştün ya da emzirmedigin için acikmiyorsun
(25,224 puan) tarafından
Psikolojik olarak çok üzüldüm evet emzirmeyi bıraktırdıgım için hala özlüyorum emdiği günleri :/
(4,589 puan) tarafından
E canım benim sürekli de ememez ama toplanan laxim kendini miniğin sana ihtiyacı var

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 717 göst.
0 oy
8 cevap 156 göst.
0 oy
4 cevap 321 göst.
1 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Enesinannesi_ (1,077 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 111 göst.
13 Şubat 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,130 soru

12,176,047 cevap

36,653 kullanıcı

...