Öncelikle herkese selam. Soracağım soru ve olaylar şu şekilde. Biz 2005 yılında bir eve taşındık babamla. Ve ev resmen dökülüyor. Annem vefat ettiği için de ev işi görecek kimsesi yok. Kendisi de hiç temizlikten anlamıyor. Ben küçüklüğümden 17 yaşıma kadar yemek temizlik hep ilgilendim. Daha sonra üniversite için şehir dışına çıktım. Her tatile geldiğimde ev daha da kötü oluyordu. Hiç temizlik yapmıyor. Yaşı da var tabi işe gidiyor yoruluyor. Neyse gel zaman git zaman tatile geldiğim zamanlarda hep baştan aşağı evi tertemiz yapardım. Sonra okul bitti. Yaşadığımız şehrin ilinde işe başladım haliyle orda ev tuttum. İlçede iş sıkıntısı var. Öyle olmasa burada yaşardım. Daha sonra sık sık gittim geldim ev işlerini gördüm. Ama sonuç olarak herkes gibi ben de evlendim. 6 aylık hamileyim. Bu bayram eşimle birlikte geldik babamı ziyarete 1haftadır temizlik yapıyoruz. Mutfak çok uzun sürdü. Çünkü bize sormadan almış eline boyayı duvarları boyamış hatta mutfak dolaplarını. Arındırana kadar canım çıktı böyle olmaz diyoruz duvar boyasıyla dolap mı boyanır temizlemek silmek gerek diyoruz ayak bağı oluyor biz temizlik yaparken. Boya kokusu bana dokundu sürekli mide bulantısı yaşadım ondan işler bitmek bilmedi. Giysisi dolabını düzenledik. Çıkardığı kıyafetleri buruşturup dolaba tıkmış yine. Ben de sinirlendim haliyle. Ya masanın üstü kirleniyor silmiyor gazete seriyor. Onun üstü kirleniyor bir sayfa daha seriyor sonra bir sayfa daha. Kömürlükten ölü kedi mutfaktan ölü fare çıktı. Diyorum ki her gün temizleme ama 2 ayda 3 ayda 1 olsun bak şu evin işlerine diyorum yok. Ben şimdiye kadar gücüm yetiyordu geliyordum ama 3-4 aya bebeğim olacak gelemeyeceğim. Aklım burda kalıyor. Diyorum ki bize taşın. O da olmaz çünkü bir papağanı iki hint bülbülü 19 tane de muhabbet kuşu var. Satar mı hiç. Çok inat ediyor. Eşim de ben de onu sevdiğimiz için çabalıyoruz. Görmüyor. Yanımıza da gelmiyor. Kendine de iyi bakmıyor. Açıkçası bebeğim doğunca bu eve getirmek istemiyorum. Durum düşündüğünüzden daha kötü. Ama dediği şey çevrem konu komşum var rahat edemem oralarda diyor. Evi otel gibi kullanıyorum pek evde durmuyorum zaten diyor. Bugün evimize dönüyoruz. Kuşlarımız var umarım susuzluktan ölmemişlerdir. 2-3 gün diye geldik kaç gün oldu dönemedik. Sizlerden tavsiye istiyorum. Ya bu adam değişecek ya yanımıza gelecek başka türlü yaşanmaz bu evde gerçekten.