0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (83 puan) tarafından
İyi akşamlar kizlar oğluma bobreklerinden dolayı doğduğundan beri sürekli idrar kulturu ve tahlili yaptırıyoruz fakat enfeksiyon olduğunda bile böyle bi bakteri ile karşılaşmadık intte araştırıyorum yeterince bilgi edinenedim bilgisi olan varsa olan yardımcı olabilir mi kültür sonucunda çıkan sonucu yaziyoum 

Methicilin resistant coagulase negative staphylococcus (MRNKS) uredi. Koloni sayısı 100 000. Bi de altına duyarlı antibiyotikler yazılmış bunun bobrekle ilgili olan enfeksiyon lardan olmadığını düşünüyorum ama emin değilim tedavisi nasıl oluyor falan intte hicbi bilgi bulamadım lütfen bilen varsa yazsın 

5 Cevaplar

0 oy
(979 puan) tarafından
İlk defa duydum bilen biri vardır umarim
(83 puan) tarafından
Umarim cocuk doktoru bile doğru düzgün açıklamadı bobrek için başka doktora gittiğimizi buliyor diye sinirim bozuldu ama bobrekle ilgisi yok gibi bu enfeksiyonun hastane ortamında bulaşıyor mus sanırım anlayamadım tekrar muayne etmek tahlil yapmak gerekir demiş sadece ya kardeşim açıklasana bana nedir bu ay sinirim çok bozuldu valla
-Reklam-
0 oy
(1,855 puan) tarafından
Çocuğun kaç aylık kullandığı antibiyotiklere maalesef vücudu bağışıklık kazanmış başka bir antibiyotik gerekiyor 
(83 puan) tarafından
15 aylik canım ama dedigin gibi bir şey değil bu zor bi enfeksiyon mus sanırım her antibiyotik ise yaramıyor anladigim kadarıyla emin de değili gerçi tam bir açıklama bulamadım bulduğum da da okuduğumu anlamadim :(
(1,855 puan) tarafından
Doğru bakteriymis
0 oy
tarafından
Bendede çıkmıştı. 1 buçuk sene vajinal.mantar ve idrar yolu enfeksiyonu ile uğraştım doktir bu bakteriyi pek görmeyiz idrarda dedi. Ya testi verirken eliniz temiz değildir yada vucuda degmistir idrarda bulunmaz dedi. 2 kere verdim hatta. Sonra aklima geldi cidden ben hep orama degdiyordum verirken önemsemedim. Vucutta bazi bakterilere direnc oluşuyor bi sure sonra. Normal antibiyotik tedavisi ile atlatman lazim dedi. Sen bol su icir bebegine. Tedaviyide duzenli kullan öyle atlattim çok şükür 
(83 puan) tarafından
Yani oraya değdirdigin için mi öyle çıkıyor mus idrarda canim benim bebegim erkek nasıl olur ki bilemedim acaba tekrar mi versek hemen ?
tarafından
Evet ciltte bulunan bir bakteriymis kac doktora sordum inanamazsin. Yapacak biseu yok suanda. Sen ilaclari kullan dedigim gibi su icir enfeksiyon oldugu belli. Bi bilgide bulunmuyor internette.
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Canim idrarında çıktı ise bu tahlil sonucu böbreklerden kaynaklı olabilir üroloji yada nefroloji doktoruna mi takipdesin
(83 puan) tarafından
Nefrolojide takipteyiz canim
(3,679 puan) tarafından
Benim oğlum da takipde
0 oy
(979 puan) tarafından
Böbreklerin de ne vardı cnm nrmalde

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 259 göst.
29 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yasmnkaya (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,221 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 123 göst.
0 oy
3 cevap 59 göst.
28 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sifanurr (255 puan) tarafından soruldu

412,633 soru

12,423,091 cevap

45,321 kullanıcı

Kategoriler

...