0 oy
281 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
bebegim 9 aylik ek gida veriyorum mesela corbasni 1 cay bardgi kadar veriyorum kayinvalidem cok verdigimi soyluyor o kadar yemez obez olur 3 kasik yeter ogun olarak diyo vermesen dahi olur sadece emzr 1 yasa kadar diyo sizce haklimi napcgmi bilemedm
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

10 Cevaplar

0 oy
(22,057 puan) tarafından
Yok kiz iyi veriyon anca doyar zaten 
(2 puan) tarafından
dimi snctaek gdayada ihtyci var ama artk napcgmi blwmdm yazma geregi dydm
-Reklam-
0 oy
tarafından

Yediği kadar veriyorum günde 3 öğün. Kahvaltı, meyve püresi bazen yoğurt vs. ,akşamda balık, köfte,sebze işte yedirmeye çalışıyorum biraz. Sebzeden hiç hoşlanmıyor da :)  2 kaşık da bırakıyorsa ya da kaseyi bitiriyorsa nasıl isterse. zorlanıyorum.

(2 puan) tarafından
benmkde dodygu zman brakio zaten agzni acmio bnmki herseydn yiyo cok.skr hyr demio
0 oy
(318 puan) tarafından
Öfff şu Kaynanalar herşeye karışıyor bırak sen onu ne kadar yiyiyorsa ver zaten bi zaman sonra yemeği bırakıyorlar 
(2 puan) tarafından
evet ya bide cok bilms inatlasio gzmye gttk byere yogrdun agzni actm.tam yedirioken yeter cok yedrion dio
(318 puan) tarafından
Benim çocuğum ben daha iyi anlarım de sustur
(2 puan) tarafından
bundan snra hep oyle yapicam iste tek sorn ise baslmm grek ve o bkmk zrnda bkck kmse yok ondn kfyi tktm ona twslm de etmk istemiorm ama bskada scnk yok
(318 puan) tarafından
Valla canım eğer zor durumda değilsen bebeğine kendin bak derim ,ben onun için mesleğimi bıraktım hiçte pişman değilim evim yok kiradayız durumumuz çok süper değil ama Allah'a şükür kimseye muhtaç değiliz geçiniyoruz, büyük konuşmayayım ama çocuğumu asla kimseye emanet edemem hele ki kaynanama kötü olduğu için değil yanlış anlaşılmasın ama onlar sussun dursun diye herşeyi verir yaptırır istediğin gibi yetişmez yani bide hep vur,kır, döv, saçma sapan şeyler söylüyorlar sinir oluyorum
0 oy
tarafından
Az bile veriyon bence 

Herkes kendi çocuğunun ne kadar yemesi gerektiğini bilir takma kaynanani 
(2 puan) tarafından
evet ya aslinda su yuzdn takiyorm ise geri donmem gerekio ve kynvldmdn bska bakack bri yok kizimi nasl brkcm die korku var suan
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Gün içinde toplam 1 çay bardağı yeterli. Ama çorba sulu.  Bir yiyecek. Sabah öğle akşam mi veriyorusnuz nasıl veriyorsunuz. Emzirmeyi ihmal etmeyin. Çorbadan daha faydalı anne sütü. 
(2 puan) tarafından
mesela sabah omlet veriorm yannda peynr cok az snra emerek uyumya alskn oldgndn emrk uyiyo ogldn snrada 1 cay brdgi corba ynndada aznyogrt veriorm 3 ogun yapiorm gun icnde
(1,328 puan) tarafından
Bence gyt uygun ve güzel gidiyorsunuz. Fazla da değil
0 oy
(3,192 puan) tarafından
1 çay kaşığı çorba mi veriyorsun sadece anlamadım. Benimki şu an 10 buçuk aylık 8 aya kadar 1 kepçe 8 aydan beri de 2 kepçe çorba icer. Kahvaltı da da peynir yumurta sarısı pekmez ceviz bebe bisküvisi kayısı hoşafı tereyağı birbirbe karıştırıp karışım yaparım yani 1 kase onu yer. Akşam da 2-3 yemek kaşığı yoğurt yer günde 2 kere sabah uyandığında ve akşam yatarkende mama içer. 9 aylık bir bebek için ek gıda çok az. 1 yaşından sonra çocuk çiğneme refleksini nasıl öğrenecek çok zor öğrenir. Yengem ilk bebeğinde bilememiş hep emzirmis 2 yaşına kadar. Doktor demiski hiç mi agzinq bişey vermedin bu çocuk çiğnemeyi bilmiyor demiş sakizla falan çiğneme alışkanlığı edindirmeye çalışmislar yengem çok zordu diyor. Diğer çocuklarını hemen 6. Ayda ek gıdaya başlatti. Hem ek gıda hem anne sütü yani. 
(2 puan) tarafından
anca ogreniyorum ya smdide dzlmio galiva
tarafından
Moderatör kapattığı için değişiklik yapamazsınız. Yeni başlık açmanız gerekir.
(3,192 puan) tarafından
Kız yanlız okumuşum :D 1 öğünde 1 çay bardağı kadar besin veriyorsan normal canım az da değil çok ta değil.
(2 puan) tarafından
onemli degil canmcim normal bencede ama iste kynvldenn gzne batio
(3,192 puan) tarafından
Boşver kaynanani sen bebeklerine kendi bildiğin gibi bakmış buyutmussn bu benim çocuğumun ben kendim nasıl biliyorsam öyle bakıp büyütücem de.
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Kaynananın dediği ilk ek gıda zamanı için gecerli canim seninki 9 aylık olmuş dün kontrolde benimki 6 aylık 1 ay tadım yaptık doktor bile 2-3 öğün verebilirsin artık aşama aşama arttir dedi.  Bence gayet iyi veriyorsun sabah öğle akşam verebilirsin ara öğünlerde de emzirirsin.
(2 puan) tarafından
kaynanama bakarsak 1 yasa kadr sadecw emzr dio sacmlga bak snrlrm bzldu
(1,965 puan) tarafından
Geline laf edecek ya bulur bir bahane umursama
(2 puan) tarafından
evet ya iste byle insnlr oldmu huzur olmuo etrfta uzak olmk en iyisi
0 oy
tarafından
Başlığı düzelt canım post kapanır 
(2 puan) tarafından
galiba duzeldi ben burda biraz acemiyim
0 oy
(1,145 puan) tarafından
Yiyorsa ver canım sonra yemiyorlar 
0 oy
(2,568 puan) tarafından
Bu cocuklar hızlı buyuyor hızlı gelisiyor boyları uzuyor. Yemeğe ihtiyacı var emeklerken daha sonra yürümler derken iyice hareketlenip yediklerini ya boya ya da enerji tüketirken gidiyor. Bu yaşta diyet menu gibi değil bebeginiz nasıl yiyorsa onu uygulayın. Birde kahvaltıda yumurta sarısı peynir ben pekmez de veriyorum. İsteğe baglı her öğün günde bir meyve arada sonra yemek çorba hep vermeyin çiğneme yetileri de oluşsun bulgur pilavı yogurtla verin. Yanında anne yspımı köfte. Veya haslanmıs tavuk gibi prtoen alacağı şeyler yapın.
(2 puan) tarafından
bende oyle yapiorm.hususi ynmda deglken arayip da ccga bisey ydrmw obez olr dio snrlermi bzdu bi sizlerede danisayim dedm yogrdu dahi 2 kask yeter dio ya
(2,568 puan) tarafından
Sen ona bakma canım. Gözü kalmaması için he de geç
(2 puan) tarafından
oyle canm.takmamam lazm o zaman sklr bsry dmkten

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 565 göst.
27 Şubat 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 602 göst.
0 oy
9 cevap 762 göst.