0 oy
251 göst.
Diğer kategorisinde (5,270 puan) tarafından
Amcamın nişani olcak kizlar bohçaya neler konulur gelin için ilk defa bohca yapicam :D

7 Cevaplar

+1 oy
(4,420 puan) tarafından
Parfüm 

Makyaj malzemesi 

Iç giyim 

Terlik 

Ayna tarak takimi 

Havlu,lif,patik,yazma,eşarp,şal 

Gibi şeyler koydum ben genelde yeni gelin gelince yada yeni geline gidersek öyle yaptım ben yeni gelin olduğumda büyükler genelde para verdiler bana bohça yapan olmadı 
(5,270 puan) tarafından
Bizde nişana bohça goturulur canm
(4,420 puan) tarafından
Doğrudur canım durumuna göre artık sana kalmış kapalıysa bir tunik bir şal iç giyim birde iki üç parça makyaj malzemesi koy onuda güzel bohçala bide güle sar kocuman da bir fiyonk fiyonka yapma çiçek ilistir al beni diye bağırsın hskajaksjhs "))
(5,270 puan) tarafından
Kapali degil canm tarzini da pek bilmiyorum...öyle yapicam :Dd
(1,622 puan) tarafından
Terlik ve tarak takımı çok çok gereksiz onun yerine başka bı ihtiyacini al saten pijama takımı yerine kesinlikle penye al daha kullanılış saten kilo aldıkça esnemiyor giyilmiyor sıcakta yakıyor soğukta soğuk tutuyor penyeyi doğum yaptığında bile giyersin
-Reklam-
0 oy
tarafından
Birer tane tülbent havlu lif patik varsa hazır seccade tesbih bir takım iç çamaşırı sutyen yerine atlet al imkanın varsa Bi tane elbise kullanıyorsa üzerine bir şal ya da eşarp aklıma bunlar geldi 
(5,270 puan) tarafından
Tamam canm tsk ederim
0 oy
(7,791 puan) tarafından
kız kuzenine bohça mı yapılıyo sizde 
(5,270 puan) tarafından
Evet canm kuzene degil amcama
0 oy
tarafından
makyaj takımı,iç çamaşır takımı, gecelik takımı, terlik, bakım ürünleri (parfüm, deodorant), seccade, yazma. aklıma gelenler
(5,270 puan) tarafından
Makyaj takimi koymasak olur mu ki
tarafından
yani ben olmayan bohça görmedim açıkçası. ama yöreden yöreye değişir mi bilemem
(1,622 puan) tarafından
Kullanmiyorsa koymayın bence boşu boşuna başka bı şeyini alın fazladan
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Kaynamlar biraz fazla getirmişti ama yazayım canım.

10 tane lif, 12 tane yazma, 12 tane patik. 2 tane saten gecelik takımı, 1 tane normal kumaş gecelik, 1 tane esortman takımı, 2 tane danteli iç çamaşırı takımı, tarak seti, makyaj ürünleru sandığında parfümler şampuan kremler hepsi içinde. Klasik gelin ev terliği, 1 topuklu 1 babet ayakkabı. 3 ev terliği. 1 şal 2 yelek, 1 nevresim takımı, 1 bornoz takımı 10 tane falan havlu vardı. Gelin seccade takım ve 3 tane normal seccade. Hatırladığım bunlar canım 2 yıl önce yapıp eve getirmişlerdi. Birde saç kurutma makinesi almışlar ben almayın dedikçe onlar almıştı. Bunu oğlan tarafı getirdi sen kendin mi koycam anlamadim tam
(5,270 puan) tarafından
Canm bizde nişana bohça göturulur amcamın nişanı ona yapicam
(1,965 puan) tarafından
O zaman bence birer tane koyabilirsin. Bizde evlendikten sonra eşimin akrabalarina vermiştim. 1 yazma,1 havlu, 1 seccade, 1 lif ,1 patik, 1 takke, 1 tesbih,gibi hazirlayabilirsin.
(5,270 puan) tarafından
Öyle hazirlicam makyaj malzemesi koymayaım dedim zaten geline ayri bihca yapildi ben hediye niyetine yapicam
(1,965 puan) tarafından
Gerek yok zaten canım onlara onu amcanlsr kendisi almalı
0 oy
(4,093 puan) tarafından
Ben kendimin söyleyeyim ama bence duruma göre konulur  makyaj malzemesi parfüm kişisel bakım ürünleri 3 takım gecelik 5 takım pijama takımı 5 iç çamaşır takımı 5 atlet 5 alt çamaşır 2 terlik 5 ayakkabı 3 çanta 3 pantolon 3 tunik 2 elbise baya çorap lif içi dolu yazma sandığı 5 6 tane eşarp bi kese toka almıştı bornoz takımı yatak örtüsü takımı pike takımı gelin battaniyesi bunların hepsini birlikte çarşıya çıkıp ben beğendim onlar aldı sonra bohçaya koyup süsleyip getirdiler 
(5,270 puan) tarafından
Aşkım gelin benim yengem nişan yapiyolar bizdede damadin akrabalari bohça göturu geline herkes kendi adina goturyo
(4,093 puan) tarafından
Ha anladım bizde öyle olmaz nişandan sonra çarşıya çıkılır kayınvalide anne gelin ne alınacaksa alınır kızın bohçası gelir sonra damat için çıkılır yine neyse alınır damat bohçası götürülür
(5,270 puan) tarafından
Gelin icin bohca yapildi kendi ihtiyaclarini aldi....bunu biz hediye niyetine götruyoz
0 oy
tarafından
kendin ozel goturecegine gucun el verdigince nevresim takimi pike patik tulbent havlu felan koyabilirsin.
tarafından
butun bohcayo sen.mi hazrliyacn.yoksa kndin ozel mi goturmek icin mi soruosun
(5,270 puan) tarafından
Kendim özel yapicam canm bizde adettir hediye niyetine goturulur geline nisanda
tarafından
bizdede oyle. dediklerimi koysan ytr makyaji zaten kndi has bohcasinda vardr :)
(5,270 puan) tarafından
Var canm ona ayri yapildi bohça.sen nerelisin canm
tarafından
dyrbkirliyim :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 191 göst.
0 oy
2 cevap 277 göst.
4 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Fatmafatih3441 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 348 göst.
28 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Ebru_2810 (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.

Kategoriler

1,441,465 soru

23,693,895 cevap

311,191 kullanıcı

...