0 oy
15,545 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (324 puan) tarafından
Kızlar oğlum 20 aylık olcak sadece aba abi mama buu dede ve baba diyor endişe etmeye başladık güvercin yumurtası diyor bı kaç yerde deneyip de faydasını gören var mı lütfen bilen bı cevap verdin 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Komşum yaptı çocuk büyüdü öyle konuştu yani işe yaramadı 
(324 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(2,496 puan) tarafından
O nasıl oluyormuş ya ve burada da bi çok insanın bebeği bu aylarda tam anlamıyla konuşmadığını gördüm. Aynı şekil benim oğlum da 3 yaşına girecek tam anlamıyla konusamiyor
tarafından
Evet canim biz çok şaşırdık ama sevindikte çünkü beyinsel birşey olmaması bir yandan içimizi rahatlattı ... Cihaz ve eğitimle konuşma gelişimi gösterecek en azından ..
tarafından
Akıl fazla olursa konuşmaz diyen mi dersin .... Babasida 4 yaşında konuştu aynı ona çekmiş .... Dedesi ý yaşında konuşmuş ... Yok amcası tembelmis ondandır ........ Biz hiç birini dinlemedik doktor 3 yaşına bile aklınız neredeydi neden geç kaldınız bu kadar dedi ..... Hiç mi anlamadiniz dedi bizim geoin ağladı ben nasıl anlamam diye bende ağlama dedim sadece sen değil hiç birimizin aklından geçmedi dedik sakınlesti .... İnşallah bişey çıkmaz ama eğer iki yaşında konuşmaya başlamasıyla ve ikili cümle kuramiyorsa hemen doktora gidin geç kalmayın
(324 puan) tarafından
Tamam canım bı iki ay daha bekleyim daha olmadı iyi bı araştırma Hastanesi'ne gidiyim çok sağol
tarafından
İnşallah bişey çıkmaz ama önlem olur balım post açarsın haberimiz olur inşallah
(324 puan) tarafından
Tamam kuzum inşallah ❤️
0 oy
(2,973 puan) tarafından
İbni  sina' nın kitabında yazılı olduğunu  söylüyorlar canm güvercin yumurtasıyla dil altı dakı bağı yani damara masaj yapılırsa çabuk konuşur diyorlar ama hiç deneyen yok etrafımda doktora götür istersen canım 
(324 puan) tarafından
Evet kuzum bende ibni Sina'nın tavsiyesi olduğu için deneyim dedim pedegoloji doktoru akrabam var bayramda denk geldik muayene etti herşey yolunda biraz daha bekle konusmazsa öyle ilgilenelim dedi o yüzden bunu deneyim dedim
0 oy
tarafından
Acele etme bence 23aylık benim oğlumda daha konuşamıyor gelişimi normalse beklemelisin kurduğu iki kelimelik sözcükler baba havhav aç hadi gibi şeyler oda yeni yeni söylüyo 
tarafından
Aman aman Allah kolaylık versin canım :D
(324 puan) tarafından
Allah razı olsun hsjaklakj ismin ne bu arada kuzum o kadar konuştuk
tarafından
Canım benim ismim sukeyne seninki nedir :)
(324 puan) tarafından
Kübra kuzum benimki de memnun oldum
tarafından
Bende memnun oldum canım :)
0 oy
tarafından
Vakti var canım hiç bir kelime söylemezse haklısın ama söylüyormuş eltimin oğlu 3 buçuk yaşına kadar işaretlerle anlatıyordu şimdi 4 yaşına girecek birden konuştu ama ne konuşma şimdi de hiç susmuyor 
(324 puan) tarafından
Allah razı olsun ya vala rahatlattiniz beni çok sağolun inşallah konusur
0 oy
(15,940 puan) tarafından
Duymuştum ama yapan yok etrafımda canim
(324 puan) tarafından
Tamam canım inşallah bilen çıkar çok sağol yine de
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Doktora götürdunuz mu peki bi pedagog gördü mü? Eğer çok fazla ekrana maruz kalıyorsa çocuk ve asosyal se konuşmaması ya da çok ge  konuşması normal tv tablet telefon veriyorsanız vermeyin kreş gibi bir kaç saatlik oyun grupları var onlara götür eğer denemediyseniz sosyalleşmek konuşmasına yardımcı olacaktır 
(324 puan) tarafından
Doktora şöyle goturdum halamın kızı pedegog bize geldiğinde evde gözlemledi anlatmasini oynamasını işte birebir diyalog kurdu herhangi bi sorunu yok dedi bekleyin biraz daha bazı çocuklar geç konuşur dedi öyle TV karşısında da pek durmaz günde 15 dk iki defa çizgi filmi var onu izler başka da izlemez
(4,424 puan) tarafından
O zaman boşuna kendini strese sokma canım zamanla konuşur
(324 puan) tarafından
İnşallah canım çok sağol bekliyorum bakalım
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Çok duydum ama yapmam yani inanmıyorum. Benim oğlum tam 2 yaşında belirli kelimeleri söylüyo 30 kelimesi anca vardır kafama hiç takmıyorum valla elbet konuşacak,algısı gelişimi çok iyi aşırı zeki maşallah önemli olan da bu, bazı çocuklar geç konuşur zaten 
(324 puan) tarafından
Yavrum 30 kelime başka 4 5 kelime başka endişem de bu yüzden işte umut ediyo insan acaba mı diye aynen çocuktan çocuğa değişiyor da bilemedim
(25,196 puan) tarafından
Birden açılan çocuklar var canım sen çocugunu en iyi bilensin diğer becerileri nasıl mesela, sadece konuşmayla iş bitmiyo 4-5 kelime de olsa bişey diyo en azından
(324 puan) tarafından
Anlıyor istenileni yapıyor el becerisi falan da iyi istediği her şeyi göstererek anlatabiliyor da sadece işte konuşma çok yavaş ilerliyor
(25,196 puan) tarafından
Birden açılır o bence canım
(324 puan) tarafından
Ay inşallah canım ya vala dört gözle bekliyorum
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Kayınvalidem kullanms kaynım 6 yaşına kadar konuşmamış hala tutuluyor arada dili kekeliyor kısaca bir işe yaramamjs
(324 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(4,695 puan) tarafından
Benim oğlum da oyleydi tam o vakitlerde 22-23 aylıkken bir açıldı şuan 3 yaşına girecek maşallahı var söylemediği hiç birşey yok acele etme canım 
(324 puan) tarafından
Aminnn inşallah canım çok sağol vala içime su serptiniz
0 oy
tarafından
Konuşur kız bnde surecektim bulamdm bıldırcın yumurtası sürdüm:)
(324 puan) tarafından
Konuştu mu kuzum senin ki herkes öyle diyor da işte evham yapıyorum kendi kendime
tarafından
Ewet knusyr susmuyor:))
(983 puan) tarafından
Cnm a.101 bim ve Şok marketlerde satiliyor. Bıldırcın yumurtası bugün bende denicem ibni Sinan'ın bir yazısında gördüm
0 oy
(135,780 puan) tarafından
o bi ise yaramaz kiz sen cocuga arkadas edindirt
(324 puan) tarafından
Yakınımızda yaşıtı pek yok ki canım park falan da baya uzakta ama kreş türü bişey araştırıyım olmadı
0 oy
(1 puan) tarafından
Canım mrb senin oğlun konuştu mu benim ki 3 buçuk yaşında herşey anlıyor biliyor sadece cümle kuramıyor  ama öyle hiç konuşmuyor da değil inan kafayı yicem her hafta dil gelişmine gidiyorum piskoljim bozuldu artık 
(6,900 puan) tarafından
Psikolojini bozma oğlum 4 yaşinda daha üç beş ay dır konuşuyor. Maşallah bülbül gibi artık.
(3,060 puan) tarafından
Benim oglumda da ayni sorum var acilir mi
(6,900 puan) tarafından
Çocuklu ortamlara götürün ve sürekli sohbet edin açılır Allah ın izniyle

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
15 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 256 göst.
8 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy