Kizlar şimdi ben burda yueumuyor konuşmuyor geç mi erken mi çok okuyorum herşey yolundaysa yazıyı dikkate almayın ..... Şimdi benim yeğenim normal zamanda doğdu bir hafta sarılık oldu ... Kızımla bes gün var ve benim kızımda ileleme varken yegenimde yoktu ... Geç konuşuyor tek cümle kuruyordu anne baba hala dayı ... Yürüme bozukluğu vardı merdivenden tutunarak inme hızlı hareket edememe koşamama adım atarken korkma zıplama refleksi olmama ... Benim kızım kanapeden atlarken o sürünerek iniyordu ve iki buçuk yaşındaydı ... Hala dayı demeleri bitmişti ve gerek duymadikca yürümüyor kendini yere atıyordu ama her zman seslere tepki veriyordu ... Göstererek birşeyler istiyordu ... Cevredekiler ... Dedesine çekmiş o geç konuştu ... Onun dayısı 5 yaşına kadar öyle yatardı ... Onun nenesi konuadi ... Zeka fazlalığından dir .... Sonra biz gelinimizle beyin tomogrifisi cektirelim bu normal değil artık kimseye bakmayalim dedik sonra çektirdi bişey çıkmadı kan testi alındı yok beyinsel algı çekildi oda temiz ... Bir türlü niye bişey çıkmıyordu bilmiyoruz ... Sabit bakmıyor bu arada hemen gözünü kaçırıyor .... Sonra böyle olmaz dedik başka doktora aynı tahliller artık yorucu olmaya başladı birinin birşey demesini bekliyorduk .... En son doktora gittik bide işitmeye baktırın dedi ... Aklımıza gelmemişti çünkü daha önce konuştu ve seslere tepki veriyordu ... Teste çıkan şey işitsel kopukluk tü ... Yani 3 saat duyabilir 4 saat duymaz yada 2 saat duyuyorsa 12 saat duymaz mis .... Ve biz bunu aklımıza dahi gelmedi şok olduk ... Hemen cihaz alındı ... Lütfen kimsenin sonra yürür amcası dayısı şöyle demesine bakmayın herşeyi yaptırıp erken önlem alın .... Gelin ağladı ağlama dedim sen bilemezsin bizde aklımıza gelmedi dedik .... Bu kadar önleminizi alin