0 oy
397 göst.
Diğer kategorisinde (849 puan) tarafından
Biraz önce emdi altını değiştirdim uyudu bende yattım nefessiz kaldı içini çekiyor hemen kaldırdım sırtına vurdum hala nefes alamıyor kundagini çözdüm ettim aklım çıktı elim ayağım titredi hiçbir şey yapamadım baktım yattığı yere kusmus biraz da sonra düzeldi ama kolay toparlamadi ya ilk defa oldu. Ne yapicam böyle durumda bennn hala elim tirtriyor ya 2 buçuk aylık bebeğim daha

22 Cevaplar

+1 oy
(821 puan) tarafından
Yarın bı doktora götürün canım kontrolde fayda var ve bebeği yan yatır buradaki bazı kişiler yan yatırma konusuna da karıştılar ama beni dinle canım benim bebeğimde kusuk yutan bebekti çok zor zamanlar geçirdik sen o bebeği doyur ve hemen gazını çıkar belini sıvazla karnına masaj yap ve biz yastık kullanıyoruz bebeğim doğduğundan beri kundak istemedi bebeğim bizde yapmadık yan döndürüp arkasına havlu katlayıp koyduk çok şükür Rabbime bu günlere geldik sende yap canım ama bı doktora götürün bebeği kontrol etsinler geçmiş olsun canım
-Reklam-
0 oy
(916 puan) tarafından
Keşke kundak yapmasan canım ya tam yatır ne olur ne olmaz çok geçmiş olsun
0 oy
(1,685 puan) tarafından
Canım o aylarda oluyor ya. Sen yanından ayrilma pek. Hep gözün üstünde olsun. Yan yatır istersen canım biraz da
0 oy
(65 puan) tarafından
Reflü yatagi alip kullan bence. Ve yan yatir hep. En azindan kafasi hafif yanda olsun. Allah korusun kusmugunda bogulur. 
0 oy
(2,277 puan) tarafından
Yan yatir benim bebeğim iki kere geçirdi hastane de öyle. Reflu yatağı varsa mutlak çözüm 
0 oy
(5,652 puan) tarafından
Yan yatır cnm mukakkak kusunca .boğazına kaçmıştır korkma inşallah bişey yoktr
0 oy
tarafından
Bebeği yan yatır canım ve bir doktora gösterin yinede
0 oy
(485 puan) tarafından
Kafası yüksek olmalı canım başının altına ince bı battaniye felan köy bem reflü yatağı almıştım şükür sorun yaşamadım hiç yanında olma korkma Allah yardım eder 
0 oy
(176 puan) tarafından
Yeni doğan larda oluyormuş bazen ama doktora getir sor gazını çıkarmadan Yatırıma yatırıncada yan yatır burnu temizmi kontrol et sırt üstu yatırma 
(849 puan) tarafından
Ya aslında burnu tıkalı iki üç gündür eczaneden aldım serum fizyolojik ve aspiratör ama yapamadım korktum nasıl temizleyecegim bilmiyorum
(176 puan) tarafından
3 aydan sonra kullanmayı öneriyolar onu ben 3 aydan önce tel tokamın ucuyla temizliyordum kaba pislikleri banyodan sonra yumuşuyordu zaten sonra uyurken alıyordum ayı dolduktan sonra onu burnuna bir iki damla damlatıp sonra burnunu sıkıyorsun içi yumuşasın diye tabi bide sıkınca çocugun başını 1.. 2.. Sanıye sonra elinle dikleştrmen lazım rahatsız etmesin diye sonra hafif şekilde aspretrüyle çekicn çok hızlı da çekme damarlarına zarar vereblr internette şırıngayla Bi burnundan sıkıyorlar öbür burnundan çıkıyor bnce çok zararlı heleki küçük bebekler için oyle yapma bence
tarafından
Prof doktor gösteriyor nasıl yapıldığı ni doğdu zaman dan itibaren yapabilirsin hanı arastma sonucunda bunu cikrdnz
(176 puan) tarafından
İsteyen istediği gibi yapabilir ben tercih etmiyorum herkesin tercihine kalmış
0 oy
(3,952 puan) tarafından
Sürekli yan yatir canım  sakın yüz yukari yatirma. Cok gecmis olsun
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Kiyamam ya. Canım benim emzirdikten sonra gazini çıkarıp yan yatır mutlaka boğazına kaçtı kusmugu belki de 
0 oy
(2,191 puan) tarafından
O aylarda reflü yatağı kullanıyordum canım hiç öyle sorunla karşılaşmadım olmadı risk varsa bir reflü yatağı edin 
0 oy
(3,505 puan) tarafından
Olması çok çok normal ama önemli olan yatış pozisyonu yatırırken yan yatır düz yatmamasi için sırtını yastıkla destekle Allah in izniyle bı sey olmaz 
0 oy
(2,574 puan) tarafından
Acaba tam kusarken yuttu mu biz hep yan yatırırız bu sebeple bebekleri kusarsa tehlikeli olabiliyor çünkü sen de yan yatırmaya özen göster
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Ben bebeğim reflü yatağına sığmayacak duruma gelene kadar kullandım ve yan yatırdım kundak asla yapmadım aspiratör kullanma dedi doktorum ama emzirme öncesi burnuna iki üç damla serum fizyolojik damlattım sonra emzirdim burnu açıldı kundak iyi birşey değil ayakları ***** olmasın diye yaptırdıkları belki kalça çıkığına s3bep kızımın kafası baya sivriydi yinede sırt üstü adla yatırmadım her emzirmede değişerek bi sağ bi sol yatırdım cok şükür 8 buçuk aylık olduk kafasıda toparladı çok geçmiş olsun dikkatli olun nolur kusa  bebeklerde yatağın yoksa altına yorgandan yatak gibi yap kafa tarafı hafif yüksek
0 oy
tarafından
Sırt üstü mu yatiliydi ?
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Geçmiş olsun çok zor durum . Burnu açık olsun , gazı çıkmış olsun . Birde yan yatırmak vücut şeklini omurgasını bozuyor en sağlıklı ve doğru olan sırt üstü yatırmak reflü yatağına sırt üstü yatırın Allah'ın izniyle birşey olmaz . Tabi yine en doğruyu doktorunuz bilir benim doktorum bu şekilde demişti . 
0 oy
tarafından
Kundak yapma yan yatır burnunu aç
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Uyku apnesi geçirmiş canım genetik bir rahatsızlık benim kayinbabam eşim ve kızımda da var
0 oy
tarafından
Benm bebegimde su an 4 aylik ben genelde kundak yapmam yan yatirir oyle uyuturum cunku benm basima da geldi bi kac kez yan yatirinca en azidan bogazina kaçma riski azaliyor

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 582 göst.
11 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 486 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 267 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sedeff (462 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 198 göst.
15 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde masalım0435 (50 puan) tarafından soruldu

405,532 soru

12,150,508 cevap

36,567 kullanıcı

...