0 oy
136 göst.
Diğer kategorisinde (473 puan) tarafından
Kızlar benim oğlum 7 Haziran'da bir buçuk yaşında olacak.Cok hareketli , arabalara bayılıyor , donen her şey ilgisini çekiyor , sanırım bazı kelimeleri söyleyebiliyor , yemeğe Mam Mam diyor mesela , fincan görünce ciss diyor , bazı kelimeleri de duyuyor gibi oluyorum ama belki de tesadüftür ya da ben duymak istediğim için bana öyle geliyordur , elimi tutup kalk gibi bişey dedi geçen gün , şaşırdım ben de , dememiştir diye düşündüm.Taklit etmeye başladı bir de bugünlerde , dans edenleri görünce TV de onlar gibi yapmaya çalışıyor , oyunlar icat ediyor , kendine ait bir mizah anlayışı var bence , biseyi görünce gülüyor mesela , sonra tekrar karşısına çıkınca yine aynı tepkiyi veriyor.Ceee oyunu oynuyor , saklanıyor , bulmami istiyor v.b..Sizin bebekleriniz neler yapıyor ? Biliyorum , her bebek farklı , ama endişem su yönde , benim oğlum neredeyse benden başka kimseyi gormedi gibi bişey oldu , doğduğunda korona vardı , şimdi de yurt dışındayiz , çok gelenimiz gidenimiz yok , sokağa ciktigimiz zaman insanlari görüyor , bazen yanlarına gidiyor , çocuklara bayılıyor özellikle de ama sosyal olarak gelişiminden endiseleniyorum bazen , burada tecrübeli olan annelere danışmak istedim , teşekkür ediyorum.

3 Cevaplar

0 oy
(909 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canım ben bir sıkıntı görmedim yazdığından. Ama pandemiden dolayı çocuklar asosyal oldular maalesef. Bol bol dışarı çıkar akranların içine girsin. Benim 2 yeğenim var zor inan İsviçre yaşıyorlar sadece ailesi var. Arkadaş sadece okulda ev dışında yok. Çok üzülüyorum onlara. İst gelince sokakta oyun oynamayı bilmezlerdi şimdi yeni yeni açıldılar İstanbul geldikçe. 
(473 puan) tarafından
Cevabın için çok teşekkür ederim , yurt dışındaki çocuklar malesef dil yönünden de zorluk çekiyorlar , evde Türkçe , okulda başka dil bu konuda da bocaliyorlar , bakalım halletmeye çalışacağız , zorlukları aşacağız insallah :)
(909 puan) tarafından
Öyle canım büyük yeğenim 7 yaşında tam konuşamıyor Türkçe. Gurbette olmak bazı konularda zor. Burada sokakta yada köyde dışarda oyun oynarsın. Ama oralarda hep bir disiplin içinde çocuklar. Annem yurt dışına yanlarına gitmişti müstakil bir evin bahçesinde oyun parkı yapmışlar yeğenim küçük olduğu için gidip sallanmak istemiş ev sahibi öfkeli bir şekilde kabul etmemiş.allah sizlere kolaylık versin.
(473 puan) tarafından
Oğlum küçük daha böyle birşeyle karsilasmadik ama çok zor böyle insanlarla uğraşmak ,Allah karsilastirmasin.
-Reklam-
0 oy
(3,820 puan) tarafından
Benim oğlum  da 1.5 yaşında bu dediklerini yapıyor.  Zaten bu yaşta bi çocuğun her kelimeyi doğru veya anlamlı söylemesini bekleyemeyiz.  Normal gelişim düzeyleri bence.. Dışarı çıkmayı çok seviyor oğlum parka götürüyorum elimden geldiğince,  bahçeye çıkarıyorum oynamak için veya balkona çıkarıyorum çok seviyor.. Ben oluyorum ona arkadaş...
(473 puan) tarafından
Cevabın için çok teşekkür ederim , ben de oğlumun arkadaşıyim senin gibi , elimden gelenei yapıyorum , ama bazen akranlarinin yerini tutamiyoruz , eksik kalırlar mi diye de kaygilaniyor insan.
(3,820 puan) tarafından
Rica ederim.. elbette ki yaşıtlarıyla oynamak istiyorlar bende parka götürüyorum orda çocuklarla iletişim kurması açısından sosyal çevre edinmesi ve özgüven açısından desteklemek için canım
0 oy
tarafından
Hiç kendini kasma cnm benim oğlumla nerdeyse yaş olarak aynilar benimkide aynısını yapıyor hatta çok hiperaktif ben bol bol parka çıkarıyorum benimkide yanlız büyüdü ama dediğim gibi bol bol oyun oyna kitaplardan kelime cümle söyle ona 
(473 puan) tarafından
Cevabın için teşekkür ederim, dediklerini yapıyorum ben de , zaten yapacak bişey yok şuan , bazen çocuk benden sıkılıyor hissediyorum ama el mahkum :)

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 142 göst.
17 Kasım 2021 Aile kategorisinde 1234 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
0 oy
6 cevap 220 göst.
21 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Ranamiran42 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 494 göst.

377,330 soru

11,292,091 cevap

34,710 kullanıcı

...