+1 oy
428 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (444 puan) tarafından
Bebegim 6aylik oldu. Tadimlari yaptim. Ama nette hep bebek tarhanasi bebek şehriyesi yok bebek mercimegi irmiği. Ben bunlari alamam organik ürünler çok pahali. evde kullandığımız tel sehriye veya irmiği kullansam pirinç falan bulgur olurmu illa organik mi olmasi lazim bilmiyorum ilk bebegim.  Tecrübesizim doğrusu. Illa cam rendemi olması lazım. Illa avokado mu yemesi lazim kilo almasi sağlıklı beslenmesi için.

32 Cevaplar

0 oy
(14,155 puan) tarafından
2 yaşında henüz avakado yemedi ama cam rende almıştım. Evde ki malzemelerden kullandım hep ekstra almadım 
tarafından
kiz cam rende olmasa olmaz mi
(52,399 puan) tarafından
cam rende daha güzel yapiyo normal rende kalın birakiyo ucuz zaten bes.liraya almıştım ben
-Reklam-
0 oy
(1,685 puan) tarafından
Bazı seyleri organik yediriyorum bazı şeyleri yedirmiyorum. Avokado yiyebilir cnm. Cam rende de meyvenin bütün vitaminlerini alması için. Ben kullandim normal rende ile rendeledigimde yemedi ama can rende eziyor güzel yiyor bebek
0 oy
(7,410 puan) tarafından
Yani kim büyümüş ki bebek tarhanasiyla avokadoyka irmikle ne yiyosak ondan verdim oğluma her zaman
0 oy
(415 puan) tarafından
Tarhana kendi yaptığımız salça da irmik yemedi püre vs sevmedi pirinç unu almadim vermedim avokado bir sefer. Verdim sevmedi et kıyma tavuk bunları sevdi şehriye kendi yediğimiz onun çorbasınj yapardım sürekli beni emiyor 
0 oy
(5,233 puan) tarafından
Yoo evdekilerlede olur ben aldim yemedi onları evdekileri sevdi adı organik ne bilek gerçekten öylemi avakoduyu ben dlyiyemiyom  cocuk hic yemez anca tatli biseye katcan vercen oyle yiyolar bosver hazir bisey alma evde yap herseyi yeter
0 oy
(865 puan) tarafından

Evde organik bitek yumurta var ya :D gerisi bildiğin ambalajlı gıdalar 

0 oy
tarafından
Cam rende kullandım ama hiç bebe tarhanası zart zurt almadım herşey normal bulgur pirincti yani. İki buçuk yaşında avakoda yemedi. Alamadım diye değil aldım yemedi bende bidaha almadim 
0 oy
tarafından
Yooo vala alabildigimi
0 oy
tarafından
Hayır illa organik olmasına gerek yok :) Ben Tarhana, irmik, sütsüz yumurtasız ürünleri alıyorum alerjimiz olduğu için yoksa bende normal yediririm
0 oy
(12,871 puan) tarafından
Yok valla öyle özel yiyecek hiç bişi almadım evdeki tarhana irmiği kullandım 
0 oy
(22,059 puan) tarafından
Yooo klasik biz ne yersek onu yedi:d
0 oy
tarafından
Hiç özel bir şey almadım canım biz ne yiyorsak bebeğime de veriyorum 
0 oy
tarafından
Heralde 8-9 aya kadar organık pırınc unu, bebek tarhanası yok kecıboynuzu unu vs aldım ona ozel seylerı oyle yedırdım, bebek tarhanasını zaten ablam kendı yapıyordu ruseymli beyaz tarhana, ama bızım yedıklerımızden de yedı hep hıc gerek yok ya
0 oy
(3,821 puan) tarafından
Organik almadım evde ne varsa ondan yaptım tek aldığım ürünler tam buğday unu ruşeym ve keçiboynuzu özü aldım cam rende aldım ama çok kullanmadım çünkü ben hep pütürlü, parçalı yedirdiğim için çiğneye biliyordu 

Avakado hiç yemedi aldım ama tadını beğenmedi.

Tarhana domatesli olanı 9 aydan önce vermedim.
0 oy
tarafından
Hayr canm tam anlamıyla organik değil allah ne verdiyse yapıyorm zTen 2 kaşık ya yer ya yemez 
0 oy
tarafından
Yok biz ne yediysek aynısını yedi ama meyve sebzesine hep çok dikkat ettim
0 oy
(3,832 puan) tarafından
Avakadoyu aldım peynire kattım yemedi yoğurda kattım yemedi cicibebeye kattım yemedi yemek zorunda da değil sevmedi yapacak bişey yok normal şehriye kullanıyorum Nuh'un Ankara makarnası tel şehriye yayla Osmancık pirinç ve babaannemin köyden gönderdiği bulguru kullanıyorum bulgur 8 aydan önce verilmiyor zaten kırmızı mercimekte çok gaz yapar onun için de erken daha
0 oy
(3,266 puan) tarafından
Benimde senin gibi iyisini yesin diye kafayı yediğim kafamın çok karıştığı zamanlar oldu. Sonra saldım yeter artık ben psikolojik olarak kafam bozulmaya başladı. Yok kardeşim sadece 2 yaşına kadar şeker 1 yaşına kadar tuz verme. Onun dışında 1 yaşına kadar meyve suyu da verme meyvenin kendisini yedir. Paketli gıda verme. Yemeklerine salça koyma. Cam rende hiç kullanmadım. Patates ezecegi kullandım blender yerine ama zaman zaman blender da kullandım. Evdekilerden kullan. Kıyma kuzu kıyma kullandım hep sadece onlara özel tavuk vermedim hiç köy tavuğu bulamadığımdan
0 oy
tarafından
Ben bebeklerime hamileyken yazdan dokunmayacak şekilde tarhanami yaptım. Kavonozlara domates kaynattim corbalik, kurbandan da kemiklerin suyunu iligini buz küpü posetlerine istifledim difrize.  Gerisi evde olanları 1 yaşına kadar salcasiz yaptım. Ha birde her hafta taze yoğurt kendim yaptım. Bunlar demirbaş gerisi hikaye :))
0 oy
(1,071 puan) tarafından
Valla ben ne bulursam onu veriyordum. Tabi zeytin kullanıyordum bide ev yapımı salça. Şuan 2 yaşına girecek 3 ay sonra herşey yer seçmez. Kendi karnını kendi diyuriyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 275 göst.
15 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
12 Nisan 2021 Diğer kategorisinde mavis_ (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 51 göst.
12 Nisan 2021 Diğer kategorisinde mavis_ (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 235 göst.