0 oy
112 göst.
Diğer kategorisinde (33 puan) tarafından
Çilek reçeli yapanlar tüyo verir misiniz ilk defa yapacağım 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende bekliyim yapmayı düşünüyorum ama.hic yapmadım 
-Reklam-
0 oy
(5,329 puan) tarafından
Ben genelde 5 kilo çilek alıyorum  yıkayıp suyu durulana kadar bekletiyorum  sonra üzerine 2kilo şeker döküyorum akşamdan sabaha kadar duruyor sabhda altı kısık bir şekilde kaynatıyorum yaklaşık yarım saat en sonda 1 diş.limon tuzu koyup bir 15 dakika daha kaynatıp indirdikten sonrada 1 tatlı kaşığı tereyağı koyuyorum kavanozlayıp kaldırıyorum 
tarafından
Evet bu bennnn afiyet olsunduuuu
0 oy
(111 puan) tarafından
Ben birkaç gün önce yaptım bahçemizin dileklerinde. bir kilo cilege ortalama 4 su bardağı şeker koyup kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendiriyorsun ertesi gün cilek ve şeker suyunu salmış olduğu icin su eklemiyorsun ve orta ateşte kaynatmaya bırakıyorsun arada üstünde beyaz köpükler oluşunca kuru kaşık yardımıyla köpükleri alıyorsun cilek çabuk tasar o yüzden gözünüzü tencereden ayirmayin altı hep kisiga yakın olsun sonra 45 dk kaynayacak bu yüzden son 5 dk kala yarım limon suyu ekliyorsun karıştırıp altını kapatıp mümkünse bir kaç saat güneşte dinlenmeye alıyorsun iyice soğuduktan sonra kuru kavanozlara koyup ağzını sıkı kapatıp buzdolabında sakliyorsun işte bu kadar.bazi tarifler içine bı minik tutam tuz ve karanfil de atmayı tavsiye ediyor ama hiç denemedim kötü olur diye riske atmanın anlamı yok.bu arada 1 kilodan bir klasik kavanoz kadar reçel çıkıyor bilginize
(69 puan) tarafından
Evet bu ben bende böyle yapıyorum ☺️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 357 göst.
30 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayasa (1,288 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 148 göst.
29 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayasa (1,288 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 120 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Ozgen (1,009 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 189 göst.
30 Nisan 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu

410,713 soru

12,358,050 cevap

41,226 kullanıcı

Kategoriler

...