0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (698 puan) tarafından
Arkadaşlar 1 yaşındaki oğluma azcık patlıcan yemeğin suyundan verdim minik ekmekle ama 1 yaşından sonra verilebilir diye okumuştum ben, akşamda yemekte o olunca azcık veriyim dedim geceden beridir derin uyumuyor acaba yemek mi rahatsız etti kendimi kötü hissediyorum ya bir zararı olur mu,doktora mı götürsem çok kötüyüm ya tecrübesizlik ne zor :'( 

17 Cevaplar

+1 oy
(8,119 puan) tarafından

En İyi Cevap
Patlıcanın ne zararı olabilir ki yazmış çoğu insan ama patlıcanın içinde bulunan nikotin neredeyse bir sigarayla eşit. Yani aslında çok da faydası yok çocuklar için. Ben kızıma daha vermedim o sebeple
(485 puan) tarafından
Bir tabak yedirdim dememiş, azıcık ekmekle suyundan verdim diyor. O nedenle dedim ne zararı olabilir ki diye... Yoksa benim de tercih ettiğim bir gıda değil, alerjen de üstelik.
(8,119 puan) tarafından
İşte onun için yazdım ben de. Bir daha vermez hiç olmazsa bu bilgiyi okuyup da.
(698 puan) tarafından
Evet o yüzden soruyoruz zaten bilmediklerimizi öğrenelim diye ama bazı insanlar çok acımasız, güzel bir dille uyarmak varken hakaretvari tarzda uyarmayı seçiyorlar buda onların kimliklerini gösterir.
(8,119 puan) tarafından
Yani alerjik olduğu için suyu da zararlı o sebeple verilmemesi gerekir. İzle kontrol et canım bebeği. Ona göre götürüp götürmeyeceğin belli olur zaten alerjik reaksiyon verecek mi vermeyecek mi takip et
(698 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
1 yaş değil 2 yaşından sonra veriliyor canm 
0 oy
tarafından

Patlıcan, yüksek oranda nikotin içerdiğinden, bebeklere 2 yaşından önce verilmemesi gereken sebzeler arasında yer alıyor.

Nette böyle yazıyor canım 

(698 puan) tarafından
Evet nettekini biliyorum artık ama acaba benim gibi veren oldu mu merak ettim
tarafından
Bilemiyorum ama ben 13 aylık oğluma daha hiç vermedim
0 oy
(485 puan) tarafından
Yani bu kadar da abartmasaniz mı? Patlican suyu ne yapabilir bir yaşındaki çocuğa? Gerçekten bu kadar zor ve komplike bir şey değil çocuk büyütmek. Elinizde kristal vazo yok. Bir lokma patlican suyu verdiniz diye uykuları kacmamistir emin olun. Şunun için koşa koşa doktora yetiştirmeyi düşünmek çok garip bir psikolojinin ya da sartlanmanın eseri bence. 
(485 puan) tarafından
Görmemişin oğlu misali... Sonra z kuşağı neden şımarık, neden çalışmak istemiyor, neden ukala...
(64 puan) tarafından
Bizmi merhametsiziz ?? Benim oğlumun üzerine bir anlık dalgınlıkla TV düştü . Hayatı tehlikeyi beyin kanamasini neler neler atlattı ben aylarca psikolojik tedavi gördüm ya bişey olsaydı korkusuyla uyuyamadım günlerde aylarca boş beleş konuşmayin
(698 puan) tarafından
Sizin gibi ilgisizler yüzünden oluyor o kuşak malesef  dariyas, zaten yorum yazma usulünüzden nasıl bir kimliğe sahip olduğunuz ortada güzelce söylemek varken rencide etmeye çalışır gibi söylüyorsunuz, daha fazla vakit ayıramıcam size, istediğinizi yazın umrumda değil ;) ;)
(485 puan) tarafından
Valla ilgisiz de değilim, sevgisiz de değilim. Eğitimde de kültürde de kimlikte de sizi ucle besle çarparım. :)) siz hasta eler kapanmadan doktora yetişin, sorun bakalım 3 damla patlican suyu pasanizin pipisini düşürmüş mu... Haydi iyi günler.
(64 puan) tarafından
Hahahahhaajhahahahahaha :)))
0 oy
(8,136 puan) tarafından
Suyundan bir şey olmaz canım. 
0 oy
(4,589 puan) tarafından
O kadarciktan birşey olmaz 
0 oy
tarafından
Doktora götürüp ne diyeceksin ki bir lokma ekmekle patlıcan suyundan verdim mi ? 

Yararlı bişey değil patlıcan evet ama suyundan bişey olmaz . Ayrıca patlıcanindan bile yese bişey olmazdı bir kaç lokmadan.
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Patlıcanın kendisini vermedin ki suyunu diyosun napa bilirki oğlum daha 8 aylık yemediği yemek suyu kalmadı 
0 oy
tarafından

Götürde doktorda biz gibi şoka girsin :D

0 oy
(20 puan) tarafından
Hiç bisi olmaz canm korkma benim oğlum 7.8 aylıktı kayanam suyundan ekmeğin içiyle az az verirdi sulu yemeklerden düşün 7.8 aylikta verirdi sen korkma bişi olmaz Allahin izniyle hem.bi laf vardır bizim burada esirgedigin göze çubuk batar diye bukadarinda bişi olmaz belki yorgundur belki uykusu yoktur 
(698 puan) tarafından
Bende herşeye alışsın diye verdim zaten üstünede böyle rahatsız olunca korktum yani, naif yorumun için teşekkür ederim
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Öyle birşey mi varmıs ya ben daha dün türlü yaptım da yedirdim. Daha önce de verdim bir sorun olmadı 
0 oy
(29,533 puan) tarafından

Zararlı osla bizler niye tüketelim abartmayalım zehir değil

(698 puan) tarafından
Bizde zaten her yediğimizden yediriyoruz ya bebeklere(!)
0 oy
(7,784 puan) tarafından
Bişey olmaz zaten suyunu vermişsin bebekler için zeytinyağı, pirinçli kabak yemeği daha ideal yumuşak yumuşak yedirirsin domateste koy pişirirken ben kızıma çok yaptım.
0 oy
(2,595 puan) tarafından
Canım patlıcan 2 yaş öncesi yasak çok fazla nikotin olduğu için şöyle bir durum var bazen bebeklere minik bir parça bile etki edebiliyor benim oğlum akşam limonun suyundan gaz yaptığı için kıvranmıştı hatta bana da dediler ne olacak birkaç damla dan diye aynı şekilde 1 çat kaşığının ucu ile yoğurt bile gaz yapardı mesela gaz damlasını kaşık kaşık vermiyoruz damla ile veriyoruz ama etkinliği fazla o yüzden onuda o şekilde düşünebilirsin gözlemler bakalım gerçekten patlıcandan kaynaklı mı
0 oy
(183 puan) tarafından
Patlıcanın içinde nikotin bulunur, yığınla 1 yaş sebzesi varken üstelik sen de bu bilgiye sahipken neden verirsin ki? Sindiremedi mi midesi mi ağrıdı nasıl anlayalım şimdi?
0 oy
(5,233 puan) tarafından
1 yaşından sonra veriliyor içinde nikotin var 19 aylik daha hiç vermedim vermeyecemde daha güzel yiyecekler var karar sizin 
0 oy
tarafından
Patlıcan zarar verir mi 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 173 göst.
2 Mart 2022 Diğer kategorisinde biri_iste (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 124 göst.
28 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Duru2121 (430 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 338 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (286 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 102 göst.
11 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,860 soru

12,430,340 cevap

45,649 kullanıcı

Kategoriler

...