0 oy
452 göst.
Diğer kategorisinde (475 puan) tarafından

image

5 gün önce kendime muhabbet kuşu aldım geceleri uyuyor mu uyumuyor mu bilmiyorum ama gündüzleri gün içinde hiç uyumuyor yüksek ihtimalle televizyonlu odada olduğu için diye düşünüyorum sürekli televizyon açık evde ses var ne yazık çocuk var evde muhabbet kuşuna sessiz bir alan sağlayamıyorum ir de sürekli onunla ilgilenmek istiyorum bana alışsın istiyorum çünkü kafesin dışından sürekli onunla konuşuyorum Şimdi size sorum şu gün içinde muhabbet kuşum hiç uyumuyor acaba onun için sıkıntı olur mu evde bir tane boş oda var oraya mı koysam o zaman da çok fazla gidip gelemem ilgilenemem diye strese girer mi diye korkuyorum çok yalnız kalmasını da istemiyorum ben de çocuk olduğu için devamlı bir iki odada duruyorum sadece genel olarak televizyon odasındayız o yüzden muhabbet kuşu da yalnız kalmasın diye bizim odamıza aldım yani televizyon odasına sizce ne yapmalıyım

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
Onlar nezaman uyuycani bilir ilgiyi kesme eltimin kusuda oyle suan oyle guzel konusuyoki sadece vitaminine bakimina dikkat et okadar 
(475 puan) tarafından
Evet dediğiniz gibi herşeyine çok dikkat ediyorum suyuna vitamin damlatıyorum her gün kafesine temizliyorum sevdiği yemlerden daldırı falan alıyorum kafesinden oyuncak eksik etmiyorum sürekli onunla konuşuyorum yalnız bırakmamaya çalışıyorum umarım uyuyordur uykusunu alıyordur umarım bir şey olmaz çok korkuyorum bir şey olur diye
tarafından
Yok yok korkma arada kuscuyada gotur tirnaklarini gagasini küçültün okadar
-Reklam-
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Annemlerin var oda televizyonlu odada durur ama gün içerisinde uyur sabah çok erken kalkar ve çok öter 

Tek başına yada ondan da olabilir 
0 oy
(3,267 puan) tarafından
Muhabbet kuşu sessizlik istemez gün içinde de uyumaz zaten ki eğer uyusun istiyorsan üstüne ışık gecirmeyen birsey ört 
0 oy
(2,310 puan) tarafından

Televizyon odasında kalsin canım tekse depresyona girer bendede var iki tane gündüzleri zaten uyumazlar geceleri uyurlar 10 yada 12 onlar zaten kafasını sırtına yasladiginda yada harketsiz durduklarinda sesleri cikmadiklarinda uyo oluyolar 

imagebide canım eger muhabbet kuşunu konusturmuycaksaniz ve tam ilgilenemiyorum diyosan yanına bi eş daha al 

(2,310 puan) tarafından
Alışır canım daha erken miş sen arda ilgilen hemen alışır zaten bu seferde sesten durmasın merak etme :D
(382 puan) tarafından
Beyzanurxx benim kusum hic otmuyo demissin youtubeden muhabbet kusu sesi ac onu duyunca nasil otcek bizimkide oyleydi onu aciyoduk sonradan otmeye basladi
(475 puan) tarafından
Evet kuşçu da biz aynısını söyledi mutlaka muhabbet kuşu sesleri açın dedi açmadığımız muhabbet kuşu sesi kalmadı ne yazık ki ötmüyor bir ara kendisi böyle iki kere falan öptü ben o hemen videoya aldım o videoyu açtığım zaman ötüyor yani kendi sesini duyunca ötüyor onun dışında bir daha ötmüyor
(657 puan) tarafından
Ada3 sizin kafese gaga taşı eklemeniz gerekli.
(2,310 puan) tarafından
O ne canim
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Kuzu annemlerde var 2 tsne idi birini arkadaşının çocukları için istemiş biri duruyo. Yanlız kalmamaları gerekiyo gece sesi çıkmaz annemlerşn evdekinin ama sabah olduğunu anlsdığı an bir ötmeye başlıyo kardeşim çok rahatsız oluyor :)) satcsm bunu salıvercem diyo. Evdeki birine illaki çok düşkün oöuyolar bizimki babamsa babamın kapıdan girdiğini görür görmez babacım diye 4 dönüyo. Sesli yerde olsun twk başına bş yere bırakma 
(475 puan) tarafından
Ay beni çok iyi moral verdiniz yani kuşumu eş almama gerek yok değil mi ben ilgilendiğim zaman yalnız kalmaz strese girmez bir şey olmaz yani benim ilgilenmem yeterli yani değil mi şu an eş almama gerek yok eğer çokça ilgilenirsem öyle değil mi :)))
(4,658 puan) tarafından
Yeterli ve gerekli ilgide eş gerektirmez bence bak şuan babam da olan önceden eşi vardı şimdi yok gerçi bu sonradan geldide ama arkadaşının gitmesine rağmen hiç travma yaşamadı hiç aramadı onu.
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Yanlız bırakma küser daha alışma aşamasında merak etme gözlerini kapatsa bile onlar için yetiyo gece uyuyodur zaten
0 oy
(3,463 puan) tarafından
TV olan odada kalsın onun sevdiği o zaten, bide hep kafeste tutma,bizde var mesela hep kapısı açık kendi istediği zaman girer çıkar hiç kapanmaz gece gündüz o kapı, emin ol öyle çok daha rahat ediyolar seviyorlar
(475 puan) tarafından
Kuşçu bana dedi ki önce eve alışsın dedi kafesini alışsın dedi 5-6 gün sakın çıkarma dedi bana ben de 5-6 günün sonunda sizin dediğiniz gibi yapacağım sürekli kafesin ağzına açık bırakacağım kuşçu da bana aynısını söyledi dedi ki istediği zaman girsin çıksın acıktığı zaman dedi kafesin yoluna tekrar bulup girecek zaten dedi ama önce eve ve kafese alışması lazım dedi
0 oy
(129,806 puan) tarafından
sen ilgilen onun tek yasamaya alisma evresi yeni ortama alisma evresi suan
(11,179 puan) tarafından
Sende var mı sevda
vardi artik yok
(11,179 puan) tarafından
Niye öldüler mi
esim rahatsiz oldu kafami agritiyo sesi dedi birine verdik
(11,179 puan) tarafından
Heeee anladım cnm
0 oy
tarafından

Kuzu benim iki tane var geceyi gündüzü biliyorlar ses olan ortamda acaip gevezelik yapıyorlar :Dama bak benim 6 ay falan oldu hemen hemen alalı elime alismadilar seninki alışmış 

Benimkiler hava kararınca uyuyorlar sabah isigini görür görmez ötmeye başlıyor bizi uyandiriyorlar demek istediğim onlar  ne zaman uyuyacagomi biliyor sabahı geceyi biliyor takılma ona 

(475 puan) tarafından
Benim ki hiç ötmüyor inşallah ötecegi günü de görürüm ya  :D
tarafından
Tek olduğu içindir canım benim ki eşi var ondan kuduruyorlar :)
0 oy
tarafından
Kuşun her zaman yanınızda olması size alışma sürecinde çok faydalı olur. O yüzden başka odaya alma. Bulunduğu yerde TV olması da konuşmasına yardımcı olabilir. Kuşlar genelde akşamları uyur zaten. Bende de 3-4 senedir benimle ondan önce de iki tane vardı. Ama gün içinde uyuduklarını hiç görmedim. Geceleri uyuyorlardı hep. 
0 oy
(854 puan) tarafından
canim onlarin uykusu bes on dkk suruyo zaten ses olmasi da konusmasi otmesi acisindan faydali kafesinden eline alacagin zaman sakin avcunun ici ile alma korkar yaklasmaz parmagini goğsunun altina tut kaldirir gibi yap o zaten ayaklariyla parmagina gelecektir avcunun icinde tutmamaya calis elinden geldigince ceryanda kalmasin ölür yoksa bide git gel alistirma yap eline gelmesi icin 
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Yalnız kalmaması daha iyi kuşlar küser çünkü 12 yaşında bir oğlum var adı maviş yeterince anladığımi düşünüyorum, uyumak isteyince uyurlar çok gürültülü ortamda olmasın yinede ve yukarda olsun alçak yere koyma depresyon girer
0 oy
(177 puan) tarafından
Bnmde iki muhabbet kuşum var çocuklardan dolayı ilgilenemiyorum o yüzden satmayı düşünüyorum
(475 puan) tarafından
Nerede oturuyosunuz ne kadara saticaksiniz
(177 puan) tarafından
Diyarbakır da
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Canim bende var 3 senedir ben  kışın boş odaya koydugumdan küsüyor bize konuşmuyor şuan salona aldım oğlum sürekli yanında onunla oynuyor zaten konuşmaya alışmıştı biz uyanmadan uyanıyor ötmeye başlıyor konuşuyor sürekli biz ne dersek tekrarlıyor bence yanınızda kalsin
0 oy
(2,262 puan) tarafından

Yaklaşık 10 gün kafeste kalsın evi tanısın yoksa kafesten çıkar çıkmaz uçarken duvara carpar boynu kırılıp ölebilir. Sorduğun soruya da gelecek olursak televizyonlu oda da dursun Muhabbet kuşları sesi sever ilgiyi eksik etmeyin devamlı konuşun konuşmasını istediğiniz bir kelimeyi sürekli söyleyin hemen öğreniyorlar, konuşmayı bir de uyuma konusuna gelecek olursak gün içinde uyumaz çok hareketli olurlar akşam genelde sesleri çıkmaz uyumuş oluyorlar ama sabahta 5 gibi uyanır çok ses yaparlar :) 

(475 puan) tarafından
Hiç ötmüyor ya ötsün de gerekirse uyandırsın yani bizi Yeter ki sesi çıksın çok istiyorum otemesini teşekkür ederim bilgiler için ❤️
(2,262 puan) tarafından
Öter şu an çok yeni olduğu için alışamamıştır ötmeye başlayınca da ayyy yeter bu sus dersin :)))

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 380 göst.
20 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 513 göst.
4 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yesim88 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 474 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 855 göst.
27 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Muallimekisisi (1,857 puan) tarafından soruldu

408,507 soru

12,274,409 cevap

37,692 kullanıcı

Kategoriler

...