5 gün önce kendime muhabbet kuşu aldım geceleri uyuyor mu uyumuyor mu bilmiyorum ama gündüzleri gün içinde hiç uyumuyor yüksek ihtimalle televizyonlu odada olduğu için diye düşünüyorum sürekli televizyon açık evde ses var ne yazık çocuk var evde muhabbet kuşuna sessiz bir alan sağlayamıyorum ir de sürekli onunla ilgilenmek istiyorum bana alışsın istiyorum çünkü kafesin dışından sürekli onunla konuşuyorum Şimdi size sorum şu gün içinde muhabbet kuşum hiç uyumuyor acaba onun için sıkıntı olur mu evde bir tane boş oda var oraya mı koysam o zaman da çok fazla gidip gelemem ilgilenemem diye strese girer mi diye korkuyorum çok yalnız kalmasını da istemiyorum ben de çocuk olduğu için devamlı bir iki odada duruyorum sadece genel olarak televizyon odasındayız o yüzden muhabbet kuşu da yalnız kalmasın diye bizim odamıza aldım yani televizyon odasına sizce ne yapmalıyım
Televizyon odasında kalsin canım tekse depresyona girer bendede var iki tane gündüzleri zaten uyumazlar geceleri uyurlar 10 yada 12 onlar zaten kafasını sırtına yasladiginda yada harketsiz durduklarinda sesleri cikmadiklarinda uyo oluyolar
bide canım eger muhabbet kuşunu konusturmuycaksaniz ve tam ilgilenemiyorum diyosan yanına bi eş daha al
Kuzu benim iki tane var geceyi gündüzü biliyorlar ses olan ortamda acaip gevezelik yapıyorlar ama bak benim 6 ay falan oldu hemen hemen alalı elime alismadilar seninki alışmış
Benimkiler hava kararınca uyuyorlar sabah isigini görür görmez ötmeye başlıyor bizi uyandiriyorlar demek istediğim onlar ne zaman uyuyacagomi biliyor sabahı geceyi biliyor takılma ona
Yaklaşık 10 gün kafeste kalsın evi tanısın yoksa kafesten çıkar çıkmaz uçarken duvara carpar boynu kırılıp ölebilir. Sorduğun soruya da gelecek olursak televizyonlu oda da dursun Muhabbet kuşları sesi sever ilgiyi eksik etmeyin devamlı konuşun konuşmasını istediğiniz bir kelimeyi sürekli söyleyin hemen öğreniyorlar, konuşmayı bir de uyuma konusuna gelecek olursak gün içinde uyumaz çok hareketli olurlar akşam genelde sesleri çıkmaz uyumuş oluyorlar ama sabahta 5 gibi uyanır çok ses yaparlar
408,507 soru
12,274,409 cevap
37,692 kullanıcı