0 oy
1,564 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (9 puan) tarafından
Merhaba kizlar. 16 haftalik hamileyim. dun cinsiyyetini ogrendik. Kizmis . Dunden beri kaynanam benim ismimi koyarsiniz diyi. İsmi Emine esimde razi gibi. Ama ben esime tatli dille anlatmaya calistim. Hic bir akrabanin yakinin kendi annemin bile olsa ismini koymak istemiyorum. İsmi begenmedigimden falan degil sadece artik o isim ailede var neden yine ayni ismi koyalimki? Kaynanamda benim ismim Peygemberimizin annesinin ismi deyib koydurmak istiyo. Kirmadan incitmeden nasil bundan vazgecire bilirim? Esimle yalniz oluncada konusucam. Sadece nasil ikna ediyim bilmiyorum 

41 Cevaplar

+5 oy
(2,424 puan) tarafından
Eşinize soy ismini sen veriyorsun isminide ben vereyim diye söyleyebilirsin 
(51,605 puan) tarafından
en iyi cevap
-Reklam-
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Birlik mi oturuyorsunuz 
(9 puan) tarafından
Hayir sadece haftasonlari gelib kaliyoruz arada
0 oy
tarafından
Kırmadan bir yolu yok canım malesef. Sınırını çek. Bunu diyebilmiş olması dahi onun hadbilmezliğini gösteriyor malesef. Herkes durması gerektiği yeri bilmeli. Çocuk doğunca daha çok zorluk çekersin.
(9 puan) tarafından
Esime dedim dun. Sadece daha doguma cok var diye tartisma yasamak istemiyorum. Zamani gelince yine ayni seyi soylerlerse siniri cekerim
0 oy
(64 puan) tarafından
Ne var bunda iki isim koyun .onun gönlü olsun sizde istediğiniz isimle seslenin nolcak ki . Takılmayın böyle şeylere zehir etmeyin hayatı kendinize 
tarafından
İşte canım sıkıntı stres olmaması için sert olacak arkadaş,hayır ben o ismi koymam ben şu ismi koyacam kimse karışmasın acısını ağrısını ben çekiyorum diyecek.bunlari diyince zaten stres kalmaz ve sütü de kesilmez çünkü kendi istediği okur
tarafından
Ben istemem benim adımı koymalarını,o ne öyle zaten sulalede varım yeter ikinciye gerek yok
tarafından
AYRİCA DA BAK KAYİNVALİDELER BU YÜZDEN DÜŞMAN GİBİ GÖRÜLÜYOR,İSTEDİGİ İSMİ KOYSUN GELİNİN SANA NE YANİ,KARİSMA ARKADAŞ DOGURAN SEN MİSİN ?
KIZIM SEN İSTEDİGİNİ KOY DESE BAK BAKALİM BU GELİN NASIL SEVİYOR KAYINVALİDESİNİ
(64 puan) tarafından
Bende istemem şahsen ama hayatta herzaman istediğimiz olmuyor. Bende koymam kaynanamin adını ama eşim isterse onun hatrina koyarım sonucta aile olmuşuz düşman gibi davranmaya da gerek yok . Benim fikrim bu . Herkez fikrini söylemiş bende söyledim
(6,046 puan) tarafından
Bak benimde kaynanam var dünya tatlısı daha bir kere kavgamız olmadı 7 senelik geliniyim . Bana adımı köy hiç demedi. Koyduğum isimlere gık demedi. Farklı sehirlerdeyiz ama hergun ararız birbirimizi. Yani ben kaynanalara kötü gözle bakmıyorum. Ama bir kaynananin da çocuğuna benim adımı koy demeye hakkı yok. Gelin isterse koyar istemezse tartışma bile yaratilmamali. Şahsen benim çocuğuma istemediğim bir ismi koysalar bende kavga.olmasin diye tamam desem sütüm o zaman kesilir istemediğim bir isimle seslenilecek diye
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Valla benim kayinvalidem de oğluma kendi istediği ismi vermek istiodu sürekli dile getirdi her konuda daha doğmadan o ismi soyluodu.  Bende hiç ses etmedim zaten yeğenimin ismi de aynıydi ama yeğenimin ismi diye değil isim bu herkes de elbette var aynı ama ben kendim eşimle koymak istiodm eşim de istemedi zaten kendi istediğimiz ismi koyduk doğdu gene öle hitap etmeye başladı sonra bakti ne ben ne eşim umursamıyoruz kendi ismi ile seslenmeye başladı. Eşini ikna edersen gerisi kolay susar doğunca istediğiniz ismi verirsiniz ama malesef eşler destek olmayınca sarpa sarıyo hersey . 
(1,453 puan) tarafından
Baktın eşin ikna olmuo iki isim koy Bi kendi istediğin bide kayinvalidenij ismi ama muhtemelen sen başka oda kendi ismi ile seslenecek ve ileride sinir olabilirsin zor Bi durum keşke böyle yapmasalar
tarafından
Valla herkezin gönlünü yapamazsin ayrica cocuk bu ismi ömür boyu taşiyacak iki isim birde soyism okdar uzun yapmaya ne gerek var ki kendi istedigin ismi koy bacim sen eşinle konus ikinizde isim sunun birbinze ikinizinde kafasina uyan olsun ama aileler olmasin ne gerek var ya sanki bi faydasi olcak sana ilerde hicte olmaz eminim
(1,453 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun Büşra ama karsidakiler inatçı olunca
tarafından
Sen daha inatci ol inan burda bak eski postlara insanlar cocuklarina istemedigi ismi koydu diye askim bebegim diye sesleniyolar ismini soyleyemiyolar hic kimseyi umursama eşinle güzelce konus ve kayinvalidenin önünü kes kusura bakmasin yani ya kendi cocuklarina vermiş isim yeter torunlardan ne istiyolar
(1,453 puan) tarafından
Paot sahibi değilim kız:)
0 oy
(1,294 puan) tarafından
Bi bitmediler bee
0 oy
(1,224 puan) tarafından
Anlamiyorum ya su bazi kaynana kayinbabalari anlayamiyorummm. Noluyo isimlerini koyunca nr oluyo yani? Ya benimde annem kaynana babam kayinbaba ama tek kelime etmediler ne isterseniz o olsun bir suru farkli guzel isimler var gonlunuzce olsun dediler kayinbabamda karisiyo ama esim izin vermiyo tabikide sinir oluyorum oyle insanlara
0 oy
tarafından
Yani ben kesinlikle kabul etmem tatlı dille reddederim baktım olmuyor tartışırım bile baktım o da olmuyor en son çare hani Peygamber efendimizin annesinin adı niyetine koymak istiyormuş ya Amine koyardım Emineden daha güzel hem de gerçek ismi Emine değil Amine:) bilemedim canım ya neden anneye bırakmazlar ki isim hakkını her cefayı anne çekiyor çocuğunun ismini koymaya hak verilmiyor 
0 oy
tarafından
Valla bu durumda olsam buraya bile sormadan kaynanam söylediği anda ben başka isim koymak istiyorum zaten sen varsın ne gerek var derim 
0 oy
(7,932 puan) tarafından

ölmüş mü ki ismi koyulacak.:)

Annem aile büyüğünün ismini koymaya çok karşıydı kızıp adı batasıca desen adını koyduğun kişiye gider derdi .

Çocuk büyüyünce isyan eder size neden daha güzel isim koymadınız der , eşini ikna et o anasını ikna eder .

0 oy
(3,419 puan) tarafından
Peygamber efendimizin annesinin adı Emine değil Amine koyarsan Amine köy benim kızımın adıda Amine annemin adı Emine :)))
0 oy
tarafından
Valla eşini tehdit et, baba anneden habersiz istemediği bir ismi koyarsa annenin mahkemeye anında başvurup hakim müdahalesi talebinde bulunabiliyor. Bu biz kadınların en doğal hakkı. Kayınvalidem eşinin ismini koymamizi çok istedi oğluma,eşim de bi ara tamam dedi attı ağzından,ben de dedim ki bak hayatım böyle bişey var,rezillik çıkmasın biz ikimizin istediği ismi koyalım,ailede var zaten ne gerek var ikinci isme,hem ben büyüklerin isimlerinin konulmasını sevmiyorum istemiyorum dedim.

Sonuç ikimizin ortak kararıyla istediğimiz isim oldu
0 oy
tarafından
Cok istiyorsa isim koymak kendi yapsin gonlune gore ismini koysun. Ya bana cok bencilce  geliyor. Sen anasi olarak butun zorluğu çek ama yavruna ismini koyama. 
tarafından
Hay ağzına sağlık. Valla ben de tam bu düşüncedeyim
0 oy
(1,169 puan) tarafından

Ben bu konuda eşime duygu sömürüsü yapmıştım işe yaramıştı. Senin adın güzel bak günümüze uygun benim adımda öyle kızıma niye bin yıllık ismi koyayım. İlerde demez mi anne baba sizin isminiz güzel benim adımı niye böyle verdiniz diye. Bu konuşmadan sonra hiç annemin adı olsun demedi :D

0 oy
(752 puan) tarafından
Ay bu sorun bende de vardı ilk kızımda malesef kaynana adı kondu ama şimdi ikinci ye hamileyim bunun adı ne olacak diye soranlara direk su isim olacak diyorum Allah'ın izniyle başka isim arayışlarına girmesinler diye. Ben bide anne baba adı koymam hiç istemiyorum kaynanajnin adı saçma taş demek anlamı . Ailede de bir sürü var o isimden aksamm mesela benim herif bizim kız elini istirdi aniden essolessek dedi babası var anası var ben uygun gormuyorum ailedeki birinin adını koyulmasindan böyle küfür de yersin yani ısrar edersen hiç hoş olmadı şimdi ikinciye hamileyim herkes bunu da kendi annenin adını koyarsın dedi bende yok koymam sinirlendiğinde bazen köpek essek maymun diye yada sevginin zoruyla essek sipasi diye seviyoruz ben anne ismini koymak istemiyorum dedim annemin yanında da duyurdum aimdikine kimse yeltenemiuor artık 
0 oy
(52 puan) tarafından
Asla koymam kaynana antipatim var ikiz olursa koyarım dedim adı sevkinaz oğlana sevki kiz olursa naz dedim ama eşimle kafa buldum koymayacagimi çok iyi bilir
tarafından
Valla ben çok sevsem de koymam,koysam zaten kendi anne baba adını koyarım :D
0 oy
(134,100 puan) tarafından
iknayla falan olmaz bazen kalp kirmak farz oluyo
tarafından
Alkışlıyorum
0 oy
(1,021 puan) tarafından
Madem oyle emıne dgl Amine koy canm malum demıs ya peygamber efendimizın annesinin adı dye adı emıne dgl amine
0 oy
(10,081 puan) tarafından
Koymazdim yaa kızıma hamileyken kaynanamla eşim gitik beşik bakmaya neyse yolda az kalsın kaynanama araba carpacakti eşime annesine anne ne yapıyorsun yaa ya carpsaydi ya ölseydi mecbur çocuğun adını türkan koyacaktık 6 yıl geçti böyle bir anı oldu arada hatırlayıp güleriz..  yani bende eşimde istemezdik tatlı dille kandırmaya çalış
0 oy
(3,353 puan) tarafından
Karşına geçip ismini koymak istemediğini söyleyemedin burdaki tavsiyeleri nasıl söyleyeceksin bacım 
tarafından
:D kız alemsin ya :D

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 710 göst.
23 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sudemira (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 929 göst.
+1 oy
32 cevap 670 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde fatos18 (1,716 puan) tarafından soruldu
0 oy