+1 oy
572 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,694 puan) tarafından
Geçen kontrole gittik doktor %80 ihtimalle kız ama emin değilim dedi bizde kız olarak algıladık bı kaç isim bakmaya başladım eşim yanıma geldi tatlı tatlı diyor ki aşkım ben annemin ismini koymayı çok isterim bende dedim ki ne alaka çocuğumuza özel kendine ait bir isim koymak varken neden ben başkasının ismini koyayım annesinin isminin kötü olmadığını ama koymak istemediğimi söyledim daha sonra dedi eğer ben o ismi koymazsam üzerimdeki sorumluluğu yerine getiremem dedi ben de dedim senin öyle öyle bir sorumluluğun yok bu eskiden bir gelenekmiş dedim o da sen beni kırmazsın dedi bebeğin ismini benim koyacağımı biliyor çünkü bu konuyu net bir şekilde kapatıyorum ve tekrar açmamani istiyorum dedim ama belli ki tekrar açılacak 

32 Cevaplar

+4 oy
önce (9,901 puan) tarafından
Ben asla koymazdim o lafından sonra ztn eğer doğruysa daha doğumhanede hemşire ismini soruyo ve doğum raporuna yazıyor İnşaAllah doğrudur bu. O zmn istediğini koyarsın 
Sibel yeni nickim nasıl :)
önce (6,654 puan) tarafından
Suzan :D valla eski gökefram daha çekiciydi neden değiştirdin kız :D
Kız bıktım akraba çıkar diyede göze almadım öyle kalmayo ben bunu çok sevdim ya:)
önce (6,654 puan) tarafından
Aman kız akraba çıkıyosa çıksın benim 3 çocuğun ismide duruyor :D
önce (586 puan) tarafından
Cnm peki ismi baba kendi yazdı kimliğe öyle geçti değişiyormu
-Reklam-
+1 oy
önce (577 puan) tarafından
Hahah akıllı adam tatlı tatlı giriyo konuya bide :D
önce (1,694 puan) tarafından
Akıllıdır benim kocam :D neyse Allah'tan direten bir insan değildir unutur zamanla diye düşünüyorum
+1 oy
önce (108 puan) tarafından
Tavrını net olarak ver canım hem eşine hem bunu ima ederse kaynanan falan benim kafamda belirlediğim isim var değiştirmek istemiyorum de geç. Bende kaynanamın ismini koydum çok pişmanım 2 isimli ama ben sevemedim yine. Son pişmanlık fayda etmez sen gönlünden geçeni koy. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin bu arada :) 
Geçen memleketteyken arkadaşım ne isim düşünüyorsunuz dedi bende listemdeki isimleri gösterdim sesli sesli okudu bunlar hep tek isim dedi evet dedim tek isim koymayı düşünüyorum yani kayinvalideme biliyor koymayacagimi ismini
önce (108 puan) tarafından
Boşver kendi isteğin neyse onu koy derim kendi çocuğuna koysun arkadaşın ismini hiç takma bile herkese aynı cevabı verdin mi bida da sormaya yeltenmezler
+1 oy
önce (4,661 puan) tarafından
Kötü bir isim değilse bence ikinci isim olarak tercih edebilirsin. Bu dünyada her kes birbirinin ismini taşıyor sonuçta :)
Orası öyle canım ama hiç istemiyorum gerçekten ismi Ayşe güzel bir isim oysa
önce (4,661 puan) tarafından
İstemiyorsan eşin şansına küssün ☺️ bende koymam kaynanamın ismini şahsen. İsmi yaşlı ismi sevmiyorum
+1 oy
önce (1,917 puan) tarafından
Bence bu diyalog her ailede en az 1 kez gecmiş. 

Ama sen güzel dille istemedigini soyle. 

Benim esim benim annemin ismini koymak istiyordu sjsj. Ben izin vermedim
He bana da teklif etti istersen senin anneninkini koyalım diye :)
+1 oy
önce (13,543 puan) tarafından
Yarın baştan koymak çok önemli ben daha bebek bile dusinmezken baştan koydum tavrımı koydurmadim
Bende öyle yapıyorum kesinlikle hiç taviz vermedim vermem de
+1 oy
önce (17,854 puan) tarafından
Bizimde anamız var en kiymetlimiz ama kalkıpta doğurduğumuz çocuğa adını koyacağız diye tutturmuyoruz herkesin annesi kendini kıymetli ki kıymetin göstergesi alsa bu değil 
0 oy
önce (90 puan) tarafından
Bizdede arada aynı mevzu dönüyorda eşim yapmaz o hatayı sanmıyorum en son eşin yazdiriryir bence oda yapmaz inşallah. Kaynanamda istemem yan cebime koyun diyor bende ben sevmiyorum öyle büyüklerin ismini koymayı deyip kestirip atmıştım. 
0 oy
önce (57 puan) tarafından
Eşim oğlumuza babasının ismini koyma teklifinde bulunduğunda o zaman benim babama haksızlık değil mi ikisinin ismini de koyacaksak olur dedim bir daha asla bu konuyu açmadı
Ben desem direk kabul eder çünkü kendi de diyor istersen ikisinin de ismini koyalım diye
0 oy
önce (5,031 puan) tarafından
Ayy iyi ki böyle bısey in lafını dahi demmes kocMkudarfm heralde. Aeb de tavrını met koymssun yeterli bencee
0 oy
önce (2,554 puan) tarafından
Bacım ben koydum hayatımın en büyük pişmalığı. 2 isimi var kızımın ama nefret ediyorum ilk isminden. Eşim bile şimdi pişman annesinin adını koyduğu için. Şimdiki aklım olsa kıyameti koparır genede koymazdım
Birde ne diyor biliyormusun bende istemiyorum ama yarın ölürse pişman olurum koymadım için bence o da bilmiyor ne istediğini toplum baskısı yüzünden istiyor gibi memesi fln hep der niye koymadın annenin adını diye
önce (2,554 puan) tarafından
Annesinin adını koyunca ölmeyecek mi annesi. İsimle yaşatılmaz isimler
0 oy
önce (4,373 puan) tarafından
Benim eşim dedesini çok sever bekarlıktan bu yana derdi oğlum olursa dedemin ismini koymak istiyorum diye ama hamileyken kararı bana bıraktı hep dede de saolsun hiç bi çocuğundan istememiş bizimkinde benim ismimi koyun diye her yerde söyledi bide o dönem çok rahatsızdı son zamanlarıydı bende kırmak istemedim zaten beğendiğim bir isim olduğu için yanına da kendi istediğim ismi ekledim şimdi her yerde söylüyorlar siz onu ölmeden kırmadınız ilk kez adının koyulmasını istedi Allah razı olsun senden kızım diye 
0 oy
önce (1,085 puan) tarafından
Benim eşim biz daha sevgiliyken kızı olursa annesinin ismini koymak istediğini söylüyordu sürekli. Sevdiği içinmiş (!) Bana göre annelerin isteği baskısından dolayı koymak istiyorlar. 

Bende eşimin de gönlü kalmasın diye iki isim koyduk. Kaynanam vefat etti görmedi ama eşim de bana saygı duyduğu için ortak karar verdik. 

Anne baba ismi konulunca sevgi saygı daha mı artiyormus ne oluyormuş anlamıyorum. O zaman biz kadınlar anne babamızı erkeklere göre daha az sevip sayıyoruz çünkü genel olarak erkekler önce çevreden birinin ismini aliyor -_-
0 oy
önce (1,783 puan) tarafından
Mobbing yaparak, mi annesinin adını koyduracak ! Eşimde ilk bebeğimize adını koyalım dedi ne münasebet kaç tane torunun adı babasının adı bende gittim kendi babaminkini koydum bizde ağaç kovundugundan çıkıp gelmedik bu günlere hany :)
önce (3,328 puan) tarafından
Ben de kendi babamın ismini koydum, yanına da ek bir güzel isim. Babamın ismi öyle güzel bir isim değil ama babam harika bir insan. Manevi olarak sevinsin dedim. Bir gün 2. Bir çocuk yaparsam oğlum olursa kayinpederjm yanına da ek isim koyarım. Allah var iyi kayinbabam da
önce (1,783 puan) tarafından
Goygoya goygoy hayat felsefem bu :)üslubun doğruluğu önceliğim iyi konuşursan iyi yanıt alırsınız yoksa susup kalamiyorum bende:)dizlik bir konu değil konuya açıklık getirdim...hepsi bu... Siz acikladiginiz için açıkladım...bende...
0 oy
önce (390 puan) tarafından
Sende söyle o zaman benim annemin ismi olsun bakalım ne diyecek belki anlar , siz de istersiniz tabi ki koysun annesini ismini ama rizaniz yoksa zorlamanın anlamı yok annesi hayatta mı yoksa vefat ettiği için mi , eşimin annesi vefat etti cenazesine dahi gidemedi ,annesi beni çok severdi ve çok iyi biriydi , o yüzden eğer ki benden isterse kabul ederim ama yanına istediğim ismi koyup onu kullanirim çünkü eşim o yönden aşırı buruk , bugüne kadar hiç lafını yapmadi ama bilemem tabi , öyle bir şey olmamış olsa vefat etmiş dahi olsa istemezdim tabi , 
Yok canım şuan hayatta o da zaten tatmin etmek için koymak istiyordur bizim köyde çok var böyle şeyler yarın biri der kesin niye annenin ismini koymadiniz diye sırf o sorunlara maruz kalmamak için koymak istiyor gibi geliyor bana içinden gelerek değil
önce (390 puan) tarafından
Ben istemem mesela niye benim adımı torunuma versin ki , belki annesi istiyor ona söylemis konuşma arasında dediğin gibi mecbur hissediyor olabilir, Allah'a şükür hayatta bide ne gerek var, sen uygun dille anlat illa anlar
0 oy
önce (7,710 puan) tarafından
:)) niye deseydin benim annem yok mu neden senin annenin ismi olsun ki ayy bayiyor böyle muhabbetler. Diretirse hiç taviz verme sonra kaynanan havalara girecek 
Onu da teklif etti istersen iki isim koyalım biri annenin biri annemin dedi :D yok ya ben iksiini de istemiyorum
önce (7,710 puan) tarafından
Ahahaha baya ciddi yok ben almayayım de geç :)))
0 oy
önce (826 puan) tarafından
Valla canım belli olmaz belki şimdi tamam der vazgeçmiş gibi görünüyor ama kimlik çıkartmaya gideceği zaman annesinin adını koyar sen hastanede ondan önce davran
Ya öyle bir insan değildir kendisi ama yinede önlememi almam lazım
0 oy
önce (1,265 puan) tarafından
Annesinin ismiebana göre dünyanın en güzel ismi bile olsa benim rızam olmadan asla koyamaz.Kimse kusura bakmasın.Tek anne bu kocalarda var sanki
He ya kıymetliler
0 oy
önce (1,100 puan) tarafından
Erkeklerin babasinin ismini koyma isteğini anlayabilirim bir yere kadar ama oğlum olursa koymam .ama anne ismi nedir yaa Allah aşkına  asla izin verme ne münasebet o zaman sende kendi annenin ismini koymalısın yanına sorumluluğunu yerine getirmek için .
Ben kimsenin ismini istemiyorum ya sadece anneminki olsa da istemem kesinlikle etraf baskısindan istediğine eminim
önce (1,100 puan) tarafından
Tabiki haklısın istememekte en doğal hakkın yani bende istemem o insanlar  adıyla yaşamış yaşayacağını yeni bebek yeni bir isim yeni bir hayattır .sağlıcakla al kucağına
0 oy
önce (1,831 puan) tarafından
Asla koymazdın dünyanın en güzel ismi bile olsa
Koymam bende canım asla

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 935 göst.
6 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Damlakaramuk (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,918 göst.
19 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu