Canım öncelikle sütünü kaynattiktan sonra soğumasını bekle. Çok soğuk olmayacak çok sıcakta olmicak. İşaret parmağını bandir eğer yakmiyorsa parmağını hazır demektir.
Bir kasede 5 litreye 1 kaşık yoğurt ama yoğurdun civiksa 1.5 kaşık koy . Soğuyan sütünden az biseyde olsa koy kaşıkla ve ben bir tatlı kaşığı da şeker atarım eksi olmasın diye. Karıştır ve süte koy sütü de Karıştır ağzını kapat. Yaz ayındayız 2.5 saat yeter bulunduğun yerin sıcaklığına gire ayarla ama 3 saati geçmesin sana tavsiyem eğer geçerse evet taş gibinolur ama çabuk ekşir.
-
Yoğurdun üstünü kapatırken de çok sıcaksa iki üç kat battaniye koyman yeter bence yada herhangi bir örtü iste