0 oy
803 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,404 puan) tarafından
Soyle ki evet doktorumuza danismak gerek.biliyorum ama bu aralar doymuyor gibi geliyor emdigi yetmiyor 1 saat demeden bidaha istiyor bez sayisini da takip ediyorum oda iyi masallah ama tecrubeli annelere.bir sorayim dedim bu arada bu ay sonu 2 aylik olcak

20 Cevaplar

+1 oy
(2,609 puan) tarafından
Daha küçük canım hemen acıkması normal zaten 
-Reklam-
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Bence bu konuda en iyi cevabı annenin kendisine verir, hislerine güven ve ona göre hareket et bence, en iyi sen anlarsın sen bilirsin
(17 puan) tarafından
Kız bu ne güzellik maşallah
(3,460 puan) tarafından
Haha canım ya teşekkür ederim utandım :)
(17 puan) tarafından
Rica ederim gerçekten maslalah :)
0 oy
tarafından
Birşey olmaz ver bacım
0 oy
tarafından
Yenidoğan bebekler sürekli meme ister canım bez sayısı iyise  kilo alımı iyiyse  bmce gerek yok 
(1,404 puan) tarafından
Evet bez sayisi iyi masallah kilosuda oyle.41 kere masallah :) daha kucuk oldugu icin surekli acikiyor galiba :)
tarafından
Benimde oyleydi canim ben kesinlike  mama verme diyenlerden değilim mecbur kalsak tabiki verecez  zararı yok ama bebeğin  ihtiyacı varsa verilir yoksa bence anne sütü iyi yani  :)) yine kilo takibini yapıp doktora sor canım:)
0 oy
(1,747 puan) tarafından
Doymuyorsa verebılırsın aç kalmasın yavru kuş ama bıberon kullanma enjektör  yada eds ıle ver canım memeyı bırakmasın 
(1,404 puan) tarafından
Kilosu ve bez sayisi iyi 41 kere masallah ama kucuk oldugu.icin surekli acikiyor galiba :)
(1,747 puan) tarafından
Olabılır canım ya da senı ıstıyordur
(1,404 puan) tarafından
Oyyy kuzum istesin beni hep istesin :)
(1,747 puan) tarafından
Bol bol emzir ben aptamil comfort verdım ılk 6 ay tatlım gelişimine baya katkısı oldu hem boy hem kilo açısından
0 oy
(3,474 puan) tarafından
Sma mama olarak anne sütüne en yakın mama diye biliyorum canım. Doymadığını düşünüyorsan ufak dozlarda başlayabilirsin. 60 ml kaynamış soğumuş ılık su 2 ölçek mama. Üstğnde yazıyor zaten nasıl yapıldığı. Ama dikkat et bu uyanmalar atak haftası olduğu için de olabilir. 8 hafta civarıysa eğer bebeğin muhtemelen 2. Atağını yaşıyor 
0 oy
(388 puan) tarafından
kuzum senin bebisle benmki neredeyse ayni ben mamada veriyorum memede suan 45 gunluk olduk seninki 1 aylik kontrolunde kc kilo almistu?
(1,404 puan) tarafından
3kilo dogdu 1 ay sonra 4100du ayin24unde kontrolumuz var tekrar bakalim
(388 puan) tarafından
kuzum masallah subhanallah iyi kilo alms sutun yetiuo bence mama verme mama daha cok gsz yapiyo valla gaz sanci bikiuoz dusun bizimki de 3070 gram dogdu 4200 olmustu
(1,404 puan) tarafından
Evet mama daha cok gaz yapiyomus yeterince gazı var damla kullaniyorz
(388 puan) tarafından
bizde damla kullaniyos zinco nun bide kimyon suyu veriyorz canm bizimki kakasini da yapamiyo kabiz masajla anca yapiyo
0 oy
tarafından
Çok küçük doydugunj anlamıyor daha. Bez sayısı ve kilo alımı iyiyse verme .
0 oy
(14,237 puan) tarafından
İyice emdikten sonra az yapıp ver bakalım yerse doymuyordur yemezse doyuyordur
0 oy
tarafından
Sürekli emmek istemesi aç olduğu anlamına gelmez canım. Senin göğsünde huzurlu hissediyor demek ki. Ve bırak ne zaman isterse o zaman emsin. Sütün varken mama vermen doğru değil 
0 oy
(563 puan) tarafından
Aç oldugunu düşünüyorsan ver
0 oy
(799 puan) tarafından
Hayır verme sütün varsa 

Şuan 1 2 saate acıkması çok normal 

Anne sütü alan bebek çabuk acıkır çünkü daha emerken başlar sindirilmeye 

Ama mama öyle değildir bebeği yorar 

Borulün bebek 3 4 saat uyur 

Mama alıp uyuması emmesi bundan 

Sütün varsa sütüme odaklan emzir cnm
0 oy
(93 puan) tarafından
Benim de 50 gunlukken falan mastit olmustum  sutum kesilmisti iki gun ben mecbur aldim gecenin koruydu yani doktora gidicek zmanim ve halim yoktu ondan sonra grldi ama ciddi azalma oldu suan 3.5 aylik hem emxirip hem mama veriyorum hipp organik kullaniyorum cok iyi ama bebekten bebege degisiyor siz yine doktoruna sorun kilo takini falangelisimi normalse gerek yoktur bence annelik icgudusuyle oyle dusunmeniz de olabilir ama o civardaki brbekler 5 dka da bilr emmek isteyebilirler doktora danisin bence takini yapsin :) 
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Kaç kilo ki 
0 oy
tarafından
Kilosu bez sayısı iyi ise verme vence biberona alışırsa sıkıntı yaşarsın acıkması normal daha bebe
0 oy
tarafından
Gunde 5 tane cis dolu bezi oluyorsa doyuyordur.
0 oy
(1,294 puan) tarafından
Ben Bi ara sütüm yetmiyor psikolojisine girip emzirip arkasından da mama vermiştim çok kusuyordu senin sütün yetiyordur bence sadece havalar ısındı suyunu alıp yağlı yerini bırakıyor olabilir 
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Yani o ay a gore tek göğsünün sutunu komple bitirse bile 2 saat yetmesi lazim bebegine gazi olabilir mi dikkat ettin mi bagirsaklar dan ses geliyor mu diye 
0 oy
(1,173 puan) tarafından
Verme cnm emmesi daha iyi zaten sık emerler bu aylarda sonra seyrelir
0 oy
(21 puan) tarafından
Çiş sayısı yeterliyse kilo alımı iyiyse verme canım. Emmek için de saate bakma ne zaman isterse ver mutlaka. Sadece acıktığı için emmezler. Sana yakın olmak için emmek ister, bir yeri ağrır emmek ister. Bizimki 3.5 aylık o da sürekli emmek istiyor. Bazı bebekler meme bağımlısı oluyor :) şükret ki emiyor.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 331 göst.
0 oy
2 cevap 174 göst.
16 Mart 2021 Diğer kategorisinde elis (2,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 174 göst.
29 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.

Kategoriler