0 oy
578 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (1,402 puan) tarafından
Etrafimdaki.herkes deldir iyidir diyor ben istemiyorjm buyuyunce karari ona.birakmak.istiyorum

37 Cevaplar

0 oy
(3,102 puan) tarafından
Biraz buyusn ya.snra ***** yumuk yanlis bir is cikiyor ortaya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben anneme şimdi teşekkür ediyorum iyi ki ben bebekken deldirmis şimdi olsa asla cesaret edemezdim ve üzülürdüm küpe takamıyorum diye 
0 oy
(1,935 puan) tarafından
Ya sünnet imiş yap dediler ama kıyamadım küpe ile zarar verir diye arkadaşları hep delmisti bu yıl deldim oda onlar istedi 
0 oy
tarafından
Ben deldirmedim 14 aylık kulağıyla çok oynuyor o yüzden deldirmedim ama biraz daha zaman geçsin deldircem 
0 oy
tarafından
Değilsin tabiki de ben kızım 11 aylıkken deldirdim sonra çıkarttım çok pişman oldum suan 6 yaşına girecek hala deldirmedim 
0 oy
(1,315 puan) tarafından
Zorunda değilsin 
0 oy
(3,168 puan) tarafından
Zorunda değilsin tabiki. Ama bence küçükten delinmesi daha iyi büyüyünce evet kendi deldirebilir ama küçükken açılan delik gibi olmuyor kapanıyor. Bence her kız küpe takmak ister büyüyünce sana kizabilir niye deldirmedin bak deldiriyorum kapanıyor devamlı diye.
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Sebep.. baksınlar kendi işlerine annesi karar veriri deldirp deldirmeyeceğine hatta bırak kız kendi buyuynce karar versin
0 oy
tarafından
kizim yok ama olursa en az 3 yasinda deldirtirim
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Valla canım kulağını çeker bir şey olur ben o riski göze alamam büyüyünce karar versin istediği kadar deldirsin kulağını 
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Öyle bir zorunluluk yok canım benim kızım 2.5 3 yaşındaydı kendisi istedi bende küpem olsun istiyorum anne bana da taktiralim diye oylelikle deldirdim küçük kizim da ablaya heves istedi onuda öyle küpe taktırdım 
0 oy
(8,075 puan) tarafından
Zorunda değilsin ama ben deldirdim istemezse küpe takmaz olur biter.
0 oy
(10,151 puan) tarafından
Benim kızım 6 yaşında tuturdu anne banada küpe tak benim kulağımda delik olsun hiç yapmamıştım neyse geçen deldirmeye gittik orda vazgeçti zorla yaptırdım geldik artık dedim adam yaptı kızım nerdeysen duyduysa si.ktir diye bağırdı hemde kaç kez ağzını kapatım ama adam duydu kusura bakmayın lütfen dedik güldü çocuktur korkutugu için söyledi dedi ama şaşırdım ya kızım nasıl öyle der diye pişman oldum küçükken yapmadigima büyüdüklerinde hem istiyolar hem korkuyorlar 
0 oy
(1,740 puan) tarafından
15 yaşımda gittim kendim istedim delirdim. Annem iyi ki deldirmemiş. Küçük çocuklarda en korktuğum şey. Gider kulağındaki küpeyi çeker bilmem bi yere takar bişey olur Allah korusun. Kızım 2 yaşında kesnlikle bende deldirmem
0 oy
tarafından
Kulağını deldirmek sünnet diye birsey yok.bende kızımın kararına bıraktım .belki sevmiyecek.
0 oy
tarafından
Nisanliyken deldirdim. Kime ne . Herkes işine baksin. 
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Bu tarz şeyleri (kulak deldirme / sünnet) eşim hep erteleyen biri ama kızımın kulağını 6 aylıkken deldirdim kimseye deldir diyemem sonuçta tercih meselesi. Çocuk senin nasıl istiyorsan öyle devm et cnm sonuçta sağlığını etkileyen birşey deil

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 484 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 626 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 490 göst.
26 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Mormenekse (1,402 puan) tarafından soruldu

411,405 soru

12,384,394 cevap