0 oy
1,038 göst.
Aile kategorisinde (7,133 puan) tarafından
Benim cok var ama en cok zoruma gidenler

-evlendimiz zaman hiçbirşey yapmadılar ne dügün ne altın ne eşya. Koltuk takımını kendi adınıza taksit yaptırın biz her ay yatıtırız dediler ve ödemediler

-oglum dogunca ne aradılar ne sordular aynı mahalle otururken üstelik. 4 ay sonra görmeye geldi kaynanam oglumu

En kötü olanı da

-oglum havale geçirdi 9 aylıktı daha bende acemi anneyim cahilim işte. Ambulansı aramak aklıma gelmedi aldım cocugu kucagımda baygınkem kaynanamlara götürdüm hastaneye götürelim diye. Onlarda önce korktu gibi oldu taksi çagırlaım dediler. Sonra kaynanam zaten eli cok agırıdr yavaştır taksi numarası kagıtta yazılı onu bulayım dedi yarım saat oyle oyalandı hadi diyorum cocuk  ölü gibi yatıyor cabuk biraz umurunda bile degil. Sonra k.pederimle kürtçe komıstular (ben kürtce bilmiyorum) bunlar başladı otobüsle götürelim demeye malll gibi yarım saat de otobüs bekledik yarım saat de yol gitik bin pişman oldum sonra ne diye onları ana baba bilip kapısına gittim diye. Sanki ne zaman analık babalık yaptılar ki o zaman yapsınlar aptall kafam

Sizin de var mı böyle yediginiz kazık. İddia ediyorum şu sonuncusu kadar büyük kazık yememişsinizdir kimseden 

36 Cevaplar

+21 oy
(95 puan) tarafından
Eşimin ailesinden yediğim en büyük kazık eşimi bana kakalamalariydi
(4,002 puan) tarafından
G.te giren şemsiye açılmaz artık olan olmuş:)))))
(3,891 puan) tarafından
Ben bunu çerçeveletip duvara asarım :)
(2,052 puan) tarafından
Kiz valla postun başlığını okuduğumda aynı şeyi düşündüm yazım dedim sende yazmışsın haha
(16,625 puan) tarafından
Allah affetsin çok güldüm Rabbimde yüzünü hep güldürsün
(796 puan) tarafından
Cnm kusura bakma ya cok guldum bu cevabina dogru soylemissin
-Reklam-
0 oy
(15,297 puan) tarafından
Seninkiler fena kazıklarmiş cidden. Bizim bi mahkeme işimiz vardi. Kaynimla eltim şahit olarak geleceklerdi. Akşam telefonda kavga çikap sabah mahkemeye gelmediler. Bu yüzden 1 yil konuşmadik. Bizim yediğimiz en büyük kazik buydu. 
(15,297 puan) tarafından
Sonrasinda o kavgayi mahkemeye gelmemek için çikardiklarini itiraf etmelerine ne demeli peki :/
(1,467 puan) tarafından
Niye gelmek istemediler ki
(15,297 puan) tarafından
Bizim işimizi halledeceklerdi o yüzden. Yani zor bir iş değildi sadece isim değişikliği için şahitlik yapacaklardi. Onlar gelmezse halledemeyiz sandilar heralde.
(1,467 puan) tarafından
Bazıları yaralı parmağa isemiyorlar. Kocan ne dedi bu duruma
(15,297 puan) tarafından
Kocam en ufak bir sorunda hala bu konuyu gündeme getiriyor. Ne kadar adi olduklarini yüzlerine vuruyor. Ağizlarini açip tek kelime edemiyorlar. Kendilerde biliyorlar ne mal olduklarını.
0 oy
(11,447 puan) tarafından
2 cocukla bosanmama sebep oldu
(7,133 puan) tarafından
Allah yanlarına koymaz
(11,447 puan) tarafından
Allaha bıraktım zaten elbet oracak. Kiöse yattıgını yasmadan ölmüyor
tarafından
En ağırı bu galiba
0 oy
(1,719 puan) tarafından
Borçları vardi balayindan ergen geldik bilezikleri bozdurup verdim borçları varmış 19 bin verdim 2 3 ay içinde verecekdi 1 sene sonra isteye isteye anca verdiler ondada 9 milyar hala kaldı yediğim tek kazık buuuuu 

( kayinbabamın birine borcu varmış beklediği para vardi o gelince bana vereceklerdi o parada yalan oldu gelmediii
(7,133 puan) tarafından
Allah çıkarsın bacım
(1,719 puan) tarafından
Bebeğin de birşey varmi canm hem havale geçirip hem o kadar saat durup birşey olmaması
(7,133 puan) tarafından
Allaha binlerce kez şükürler olsun hiçbirşey olmadı olsaydı hiç affetmezdim onları
0 oy
tarafından
Offff nasıl bekledin o kadar kizzz 
(7,133 puan) tarafından
Hani normal Bi insam böyle durumlarda acele eder paranın hesabını yapmaz haya memat meselesi yani bende o an öyle yaparlar sandım heralde nasıl bekledim bende bilmiyorum
0 oy
(633 puan) tarafından
Bizimkiler düğünde borçları biz kapatıcaz dediler hepsi bize girdi. Takılan paralardan bir güzel cebe indirdiler. Sonra da millete herşeyi biz yaptık dediler. 2 yıl sonra paraları aldıklarını söylediler. 

Ev aldık 1 TL dahi yardım etmediler. Kendi oğulları borç içinde yüzerken kendileri 6 ayda 50 milyar para yedi. 

Altın borcumuz vardı kenarlarında 6 cumhuriyet altınını al eksiğini kapat sonra ödersin diye dahi vermediler. 

Annemin verdiği 10 cumhuriyet 5 bileziği laf ettiler verdin de oğlumu bir dünya borca soktun diye. 

Daha bir sürüüüüüü
tarafından
anne baba olsalarmışta kendileri destek çıksaymış o zaman
(633 puan) tarafından
Öyle işte. Lafta öldüm bittim herşey sizin alın amaa...
0 oy
(148 puan) tarafından
Benim kaynanamda bizi kiprit çöpü almadılar hiç bişey yapmadılailk hamileliğimde birlikte oturuyorduk fenalastim ilçedeki hastaneye kaynimla gittim ordan beni il Hastanesi'ne sevk ettiler eve geri döndük eşya filan almak için kaynimda anasına başka hastaneye sefk ettiler gitmesi gerek dedi .kaynanam bizi ilgilendirmiyor bizim paramız yok götüremeyiz parası varsa götür dedi .tabi o zaman gençtim cahildim cevabını vermedim şimdi olsaydı rezil ederdim onu

En büyük kazığı da beni her seferinde hırsızlıkla suçlamasıydi 6 aydır konuşmuyoruz bu yüzden
0 oy
(55 puan) tarafından
Yaa keşke direkt kendin gitseydin bizimkiler de ne altın ne eşya hiç bişey yapmadılar üstüne pandemide nikah yapabildik çok az kişi geldi takıları aldılar oğlum doğunca k.peder gelmedi 2 buçuk aylık mecbur kaldık gittik o zaman gördü oğlumu kız torunu var geçen bayramlık almış gelinlik abiye benimkine şort tişört almış ölsem giydirmem onu :(
0 oy
(12,061 puan) tarafından

Kiz hangi birini sayiyim anağğğ :D

0 oy
tarafından
Kaynim kendi çocuklarını bana tapuladi birkez yaptı Ben geri gönderdim bana dua edeceğine neden gönderdin dayanamadin mi oldu şimdi gene gönderdiler 1 sene boyunca yanımda kalacaklar eğer gelip almasa ben geri gonderecem halen aynı şeyi yapıyor bize şükür edeceği yerde eziyor ben asla istemem ama eşim için katlanıyorum evlendiğim zmndan beridir kimse bana birsey diyemez ve diyemiyorlarda herkes yerini bilecek bilmeseler güzel ezerler
0 oy
(805 puan) tarafından
Eşimi geçtim de kendi ailemden bomba gibi kazıklar yedim . Yazsam ağlarsınız o derece. Şuan da konuşmuyoruz benden uzak Allah'a yakın. Ne ölüme ne ölüsüne o derece yani
tarafından
Noldu merak ettm
(448 puan) tarafından
Kız kendi ailenle nolabilir kiii o kadar
(416 puan) tarafından
Ciddimisin
(805 puan) tarafından
Çocukluğumdan baslyayim o zaman. Bunlar kış ayları hep zeytin toplamaya giderdi daga beni hep başkasının evine koyarlardı lisenin bitişine kadar hep böyle sürdü. Hep sığıntı gibi hissettim. Okula parasız giderdim çünkü Lara verecek kimsem yoktu. Sonra üniversite kazandım bide ikinci öğretim bir kuruş para vermediler. Benim arkadaş çevrem toplandı hem harç hemde apart paramı topladılar. Bunda 1kuruş aile desteği yok. Parasız kaldım okurken iş aradım bulamadım bir gece dua ettim sabah mucize olsun artık diye. Sabah 9 da beni okuldan aradılar kısmı zamanlı öğrenci olarak mülakat var diye. Okulda ise girdim. Hem okudum hem çalıştım. Okul da hocalar durumumu biliyordu üstüne yemek bursu da verdiler. Neyse eğitime gittim okuduğum bölümle ilgili orada aptalın biri ayağıma celme takti benim çapraz bağlar koptu. İşten çıkarıldım çünkü ayağım alcidaydi. Aileme 500 TL apart parası yatacak çalışamadım param yok dedim bana apart ücretini göndermediler Max 2 ay göndereceklerdi. Kendisi okumaya gitti kendisi baksın basının çaresini demiş babam kişi. Apart sahibi üzerimde kıyafetlerle sokağa attı. İçim yanar o kadar kitabım kıyafetim bilgisayarım kaldığına yanar. Düşünün sokakta parasız sadece kıyafetlerle kalıyorsun.
 Üniversiteden sınıf arkadaşım beni evine misafir olarak kabul etti ve 3 gün falan kaldım okulu bıraktım çünkü eşyam yok kıyafetim yok. Köye geldim eski kıyafetleri giyiyorum hep. Sonra ise girdim asgarî ücretli milletin ağız kokusunun çektim sebebi de üzerime kıyafet alabilmek için. Tabii okul bıraktım sınavlara girmeedim Allah'tan o sene üni sinavina girdim de yaşadığım yerde dandirik bir bölüm okudum sebebi üni mezunu olayım diye. Halamın bir evi vardı ha******aglasan durmaz tavanı akar.ev rutubetli 1 çekyat var bide banyo. Fareler gezer oda da sırf okumak için orada kaldım. Ne yaptım ne ettim o okulda da kısmı zamanlı ise girdim çünkü mecrubum çalışmaya. Kimse para vermiyor. Bide okula giderken yol param yemek param var. Evin elektrik suyunu da ben ödüyorum. Hiç bir zamn unutmam a101 de 75 krs aç bitir salam vardı bir ekmek aldım kaç gün onları yedim param yok okula neyle gideceğim. Ve o zaman bizimkilere 48.000tl sigortadan para yattı onlar benim hala oğluma ankastre set aldılar bende kuru ekmek yiyorum. Ben bir şekilde mezun oldum.
Sonra karşıma eşim çıktı. Eşim bana hayatını anlattı birebir neredeyse aynısı yaşamış o da parasızlık mühendislik fakültesini bırakmış çalışmak zorunda kalmis bir gün ise gitmesem açtım diyor. O da önlisans mezunu bende. Sonra memur oluyor ve kimse yardım etmiyor eşime de. Eşim memur olunca abisi askere gitmemek için kredi çekiyor eşim ödemişti o zmaan sevgiliydik. Biz evlenmeye karar verdik kimse ama hiç kimse 1 kuruş vermedi. Dedim eşime ben eşyalı evde kalırım yaşarım sonra alırız eşyalı ev bulduk eksikleri vardı ikinci el ucuz almaya çalıştım hep şuan da da öyle . Aileme dedim düğün yapacaksanız köydekine eşim karışamaz burada da tek başına yapacak bizimkiler biz düğün yapmayız dedi. Bende mevlüt okutun eğlence kına vs istemiyorum dedim onu bile yapmadılar. Ben başkasının evinden gelin çıktım en yakın arkadaşımin ailesi ailemin yaptığını gözleriyle gördü ve bana bizim evden gelin çik kuşağını biz bağlayalım dediler. Onlar sahip çıktı Allah'a şükür. Davullu zurnalı gelin çıkışım oldu. Ailem yengemin zoruyla düğüne geldi asıl bomba burada yengemin ve teyzemin bana takacağı çeyreği alıp bana kurula kurula taktılar. Ben bunu sonradan öğrendim. Yazık yengem ve teyzem oradan buradan para bulmuşlar ayip olmasın diye para taktılar. Mesela ben evime birşey alırdım o da isterdi giderdim ona sıfırını alırdim. Bir keresinde dik Süpürge alacağım evdekini sana vereyim hem fakir iyi marka dedim aaa kendine sıfır bana kullanılmış mi vercen dedi. Benim evimde o kadar eski fincan takımı var ki 40 senelik 15 TL'ye aldım dolaptan o zamanlar kendisine hem Güral hem Kütahya marka fincan takımı aldım. Benim 1 tane cezvem var ona 3lü takım aldım. Ama hiç bir zaman kızım ben bunları kullanmam sen yeni evlisin al senin olsun demedi. En zoruma giden de eski tip ocaklar olur biri elektrikli 2 gözü çalışıyor diğeri çalışmıyor elektrik olanı da boşver. Gittim set üstü ocak aldım buzdolabın üstünde gördüm hep hiç kullanmadi orada eskiyip gidecek. 30 haftalık gebeyim eşim aradı anne Sibel hamile diye. Allah razı olsun yine de benim 6 ve 7 haftam da 2 kez aradi sadece canının istediklerini ye demek için. Ama bana bir gün senin canın birşey çekiyor mu yapıp göndereyim mi demedi. Uzak da da degil. Ben merkez de o da ilçe de oturuyor. Hiç unutmam sarma canım çekti ama anne lezzeti olan sarma ağladım yiyemiyorum diye kımseye de söylemiyorum. Kapı çaldı alt komşum bir tabak sarma yollamıştı mezara girsem de asla unutmam onu. Kadın ne yapsa kokmustur diye hep yolladı yollamaya devam ediyor. Allah var yukarı da ben öyle boş bırakıldım ki istesem kötü yola da düşerdim o parasızlıktan. Ama şükür Rabbime bu kötü olayları yaşattı bana ben nasıl bir anne olup olmayacağımi öğrendim. Ben dogurmadim daha ama onun geleceğini herşeyden çok düşünüyorum. Bu arada erkek kardeşim var herşeyden kıymetli değerli. Yengem keşke tarlayı satsaydin bomboş duruyor demiş oğlan evlenince satarım düğününü yaparım demiş. O kadar zoruma gitti ki. Eşim de artık umursamıyor biz yaptık herşeyi çocuğuma yaparım borç borç üstüne biner ama evim huzurlu olur diyor. Öyle de zaten. Borcumuz çok kredi borçları vs. Ama evladımız olacak Allah bir yolunu gösterir bize mutlaka.
0 oy
(8,411 puan) tarafından
eşım askerdeyken bız ulasamıyoz dıye benı azarladılar hata ben konusturmuyomuşum öyle söylemişlerdi eşım doğuda yaptı askerlığı bıraz sıkıntılı gecti telefon yasaktı eyer arasa beni aradı bende ozaman hamileydim beni merak ediyordu ara dedıyodum ben hakımı senı aramakla gecırecem dedı 
0 oy
tarafından
Dugun için kenarda para var hersegi yapacağız falan dediler,sonra kulağıma yapmayacağız diye geldi bende eltiminn kızı ile konuşurken ona soylemistim oda gitmiş annesine annesi kaynanaya kaynana kayinpedere soulemis oda eşime demiş eşimde Kader kötü niyetle dememiştir falam diyip beni savunmuş hatta o zaman bile ben yapacağım dedi kayinped3r ama yapmadı herseyi eşim yaptı bi tane Tuğrali kolye takmıştı sözde sonra onun bile parasını istedi ama eşim vermedi
0 oy
(732 puan) tarafından
Hepi topu 4 bilezik yapacaktı kaynanam aldı öğrendim ki eşim kredi çekmiş alabilmek için onun kredisini ödüyoruz şuan 
(416 puan) tarafından
Offfff
0 oy
(416 puan) tarafından
2.plana atilmak
0 oy
(1,467 puan) tarafından
Bnmde hiç biseyime yardımları olmadı. Üstüne üstlük kuaföre filan gitmemi istemediler. Onun dışında çocuğum.dogdugunda bana yardıma gelip bnm ona bakmamı.sagladi. ameliyatliyken kalkıp ( ilk gün doğumdan gelip ) 10 kişiye hizmet etmem en büyük kaziklariydi. Eşime bni kötülemeye çalışması ayrı dava tabi. Offf offf bı sürü şey var
0 oy
tarafından
Bana başka evde oturacaklar diyib, düğüne az kala kendi evimiz büyük burda otururlar demesi. ve benim ailemin ses çıkarmaması.

1Sene çok büyük sağlık sorununu benden saklamaları.
0 oy
(887 puan) tarafından
İlk torunları benim oğlum birde benim eşim tek erkek  bir ablası bir kardeşi var ablasınınçocupu olmuyor 10 senedir tüp bebek de istemedi bakamam edemem işine öyle geldi yapmadı neyse ilk torunben çilekten mobilya begendim yatak odası takımı cocuga kayınpederim ordan alamam tanıdık yer dedi ordan alın gidip bizde tamam dedik s*****gibi sonra eşimle gidince onun üzerine yaptırdık taksitleri bir taksit bile ödemedi istemediğim mobilyanın taksitini ödedik aylarca birde yeni evlendiğimde eşimle iş kurcaz ortak diye bana eşim tarafundan takılan iki bileziği istediler yine s*****giibi verdim sonradan yapacağız diye sonra öyle gitti oldu 10 sene hala yapacaklar şimdi 14 senelik oldum burnumdan kıl aldırmıyorum akıllandım şimdi beni aramadan evime dahi gelemiyorlar az bile bunlara 
0 oy
tarafından
Biz daha 1 senedır çikiyorduk beraber yaşıyorduk yüzüğümü kayıp ettım arabada eşim de bulmuş annesine gidince orda unutmuş hatırlamıyor o arada kız kardeşi le tanıştım fln tanıdığın kuyumcu varsa gidelimmi dedı tabii iletişim kuracamya bızım kuyumcuya göturdum benim yuzuğu bozdurmasın mi :) bi şey demedim ama içimde kaldı . Kizim oldu 45 gün önce  doğumda son dakika görümcem vardı duş aldırdı doğum sonrası baktı hep yanımda oldu ama o olay kalmış aklımda
0 oy
tarafından
Hiç bir günde yanımızda olmadilar maddi olarak olmasını geçtim manevi olarak da yanımızda olmadilar beni istemeye eşim tek başına geldi nikaha falan gelmediler bı de üstüne görümcem bana saygisizsin nankorsun dedi yüzlerine baktığına sukredicegine..

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 667 göst.
+1 oy
36 cevap 895 göst.
0 oy
24 cevap 494 göst.
0 oy
38 cevap 1,160 göst.

404,013 soru

12,103,146 cevap

36,420 kullanıcı