0 oy
215 göst.
Diğer kategorisinde (253 puan) tarafından
Kızlar oğlum 25 aylık ve gelişimi yaşıtlarına göre hep geç ilerliyor geç dişleri çıktı geç emekledi geç yürüdü 2 yaşında hala konuşmuyor herşeyi geç algılıyor bişeyi yapma dediğim de anlamıyor sürekli söyledigm anlattgm halde göz temasımız iyi beni dinler güzelce evet aslında bilinçli bir anneyim her çocuğun gelişimi farklıdır bunu biliyorum amma velakin en son 24 ay aşısı için sağlık ocağına gittiğimde hemşire kendini ifade edebiliyormu konuşuyor mu dedi hayır dedim şaşırdı dönen şeylere ilgisi varmı dedi evet dedim mesela çoraplarımı alıyor elinde sallayıp döndürüp duruyor kapak gibi şeyleride yerde döndürüp izlemeyi seviyor çamaşır makinasına da bakar izler ama öyle sürekli değil bişey istedinde söylemiyor mesela acıktığını su istedigni ben anlayıp teklif edince yiyor içiyor bazen gösteriyor işaret ediyor evet ama dediğim gibi anne baba bi kaç kelime dışında başka bişey demiyor geç konuşabilir olabilir ama bazı şeyler çok kafama takılıyor otizmli olmasından düşüncesinden çok korkuyorum.. çok hareketli çok hızlı atar koşar sürekli.

4 Cevaplar

0 oy
(966 puan) tarafından
Cnm bnm kizda 26 aylık oluyor.kendini ifade ediyor .yeni yeni ikili kelimeleri kullanıyor.bol bol sohbet edip goz teması kur.onemli olan iletişim kurması seninle.ister kelimeyle ister beden diliyle .en iyi sen anlarsın yavrunu.yeni kelimeler öğreniyor mu bu da çok önemli.
(253 puan) tarafından
Kıyas etmek değil amacım ama bazı çocuklar bu yaşta görüyorum cunki bişey kelime söylersin tekrar eder Ya benim oğlum etmiyor çok konuşuyorum kitaplar aldım okuyorum etkinlik kitapları vs onları yapıyor gösterince anlıyor mesela hala öpmüyor beni bile öğretiyorum yapmıyor araba diyor abi diyor bu aralar bunu öğrendi
(966 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum cnm.20 aylık bebekler var güzel konuşuyor bnm de moralim bozuluyordu.kreşe gidiyor günde iki üç saat iyi geldi.parka götürüyorum.bnmki de demez öyle şunu şöyle bakalım diyorum demiyor.arada der.ornek balkon kapısını açmami ister ama aç zor der.ama kelimeyi biliyor.isine gelmiyor konuşmak.
(966 puan) tarafından
En önemlisi iletişim kurması sözsüz bile olması bir de yeni kelimeler öğrenmesi cnm.yeni kelimeler ogreniyorsa endişe etme.
(253 puan) tarafından
Kaynanam eşimin geç konuştuğunu söyledi ben kendimi bilmiyorum :) benimki de bazı şeyleri gösterir yapim diye ama söylemez asla dediğin gibi Yani çoğu kişi birden konuşucak diyor
(966 puan) tarafından
Konuşur cnm.doktor bana yeni kelimeler öğrenmesi önemli dedi.bn de 30 aylık olmasını bekliyorum dil gelişimi için.şukur.iki gündür anne kaka anne çiş.anne mama çogaltti demeyi.bir de senin dışında insanlarla iletişim kurşun bol bol.akraba komşu park vb.
-Reklam-
0 oy
(3,651 puan) tarafından
Konuşmasa bile sizinle iletişimi iyiyse babasıyla sık gördükleriyle falan. Yani gülümsemesi sokulması varsa otizm değildir.

Ama çok hızlı dediniz. Tv telefon falan var mı?
(253 puan) tarafından
Benle iyi arası babasıylada sevecen herkese Gülen kimseyi yabancılamayan bi cocuk yaşıtlarını çocuklarla oynamayı çok sever. Tv akşamları açık bazen çizgi film açarım da hızlı olmakla tv nin ne alakası var anlamadım canım ?
(3,651 puan) tarafından
Yok canım o zaman otizm değildir.
Tv de görüntüler sürekli akıyor ya sürekli başka kare, bi orası bi burası ordan oraya falan onlar beyni hızlandırıyormuş. Ama olumsuz anlamda. Bu hareketlere de yansıyabiliyormuş. Yani çocuk alışmış hızlılı la, sakin sakin duramıyor bi türlü gibi. Kendince yarış yapıyordur hoplama zıplama yapıyordur o başka. Kendini durduramamak gibi bi şey bu. Belki sizinki ondan değildir ama yani izletmemek lazım. Bazı çocuklar daha çok etkileniyor tv den.
(253 puan) tarafından
Evet biliyorum bende onu duydum ondan dolayı çok izletmiyorum çok hiperaktif ben kardeşimde böyleydi yeri geldimi otururda benle birlikte sakince konuşmaması bazı şeyleri geç algılaması beni endişe ettiriyor bazen o kadar yoksa çok çok zannetmiyorum bende otozm falan olduğunu oğlumda
(3,651 puan) tarafından
Algılamayı da etkiliyormuş dikkat dağınıklığı yapıyormuş. İzletmeyin bakalım belki o yüzden anlamıyormuş gibi duruyordur.
0 oy
(8,851 puan) tarafından
Postlarima baksana benimde konuşmuyo 3 yasinda
(253 puan) tarafından
Benim komşum var kızı var oda 3 yaşında konuşmuyor tam
0 oy
(603 puan) tarafından
tv telefon tablete maruz kaldımı

maruz kaldıysa çocugun biçok gelişimi geride kalıyormuş bunlara maruz kalan cocuklarda.. kitaplar alabilirsiniz resimlilerden

oyun geuplaeına katılabilirsiniz sosyalleştirir

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 218 göst.
10 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Posedion (2,405 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
14 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tomurcuksss... (985 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
4 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 369 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kedimekimm (606 puan) tarafından soruldu

397,160 soru

11,878,655 cevap

35,995 kullanıcı

...