Ben bekarken evimize hep misafir gelirdi kalabalik aileyiz bide babam buyuktu ki baba evi hala oyle memlekette olsalar bile.. Annem hep misafir gelecek gibi ev temiz yemek hazir elbisesi uzerinde olurdu evlendim eve gelen giden yok komsum yok onun icin ne temizlik ne bayram hazirligi hic yapmadim 10 yil oldu bayram temizligine hic baslamadim. Kayinvalidem tek biz ona kahvaltiya gideriz annemler tasinmadan onlara giderdik simdi yoklar hep memleketteler. Bide benim amcama gidiyoruz kardeslerim istanbulda olmasina ragmen onlara bile bayramlasmaya gitmiyoruz veya gelmiyorlar kimseyi cagiramiyorum. Oyuzden cok garip geciyor bayramlar cocuklarimda boyle hissetmesini hic istemezdim benim cocuklugumda baya bayram heyecani yasardik yeni elbiseler alirdik her bayram.. Aslinda akrabam cok benim esimin hic yok ama onunda gezmeye hevesi yok akraba ziyareti en fazla amcam onu seviyor onun icin bunada cok sukur.. He bu arada son bayramda kapi kapi komsulari dolastim kizimla merhabalasiyorduk degisiklik olsun dedim kizimda ogrensin diye hepsi yasli dualarini aldik bazende insan cekiniyor ama kapidan bayramlasma yaptik..
Sizde bayramlar basil geciyor anlatin nesemiz artsin ;)