Bir tanıdığımız hediye etmişti orkideyi. Çok özenerek baktım. Ama kızım doğduğundan beri hiç ilgilenemedim. Ve bitkilerden , çiçeklerden hiç anlamam. Bana bu şekilde geldi beyaz kurdelesini bile çıkarmadım. Nasıl bakmaliyim ? Değnek var içinde orkide çıkan dal boşta degnege mi tutturmam gerekir ? Uzun zamandır su bile vermiyordum yapraklarını dökmüş . Susuzluğa dayanıklı demekki . Bu kadarını beklemiyordum.. Çok şükür beni bırakmamış
Okadar sevgisiz ve bakımsız kalmasına rağmen yinede açmış . İnanamıyorum çok mutlu oldum gorunce hemencecik suyunu verdim
İçimde solan umutlarım canlandı
Kuru dal kalınca çok üzülüyorum tekrardan canlanmış
Çocuklar gibi şenimm
Çok güzelsin cookkk .. Ben güzelden anlarım
Evet o uzun çubuğa tuttur destek alsın. Kökleri de dışarı çıkmış saksı değişme vakti gelmiş. Orkideler çok su istemez. Haftada bir iki kez sulaman yeterli.
Sadece porselen saksıdan çıkarıp şeffaf olan saksıya koyman lazım dışarı çıkan kökleri toprağın altına sokma öyle bazıları dışarı da kalsın. Çiçek açan dalı da sopasına tuttur destek alsın. Yerini sevmiş demek ki çok suyu sevmez zaten hafta da 1 sulaman yeterli. Kuruyan bi dal görünüyor onu da kopartırsın. Şimdi bol bol bakıp sevmen lazım sana güzelliğini sunmuş
1,492,676 soru
24,389,878 cevap
349,239 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın