0 oy
374 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar bebeğimin gelişimi özellikle karın çevresi 2 hafta geriden geliyor. 32+3 um amaa bebeğim 1600 kg :((( doktor yediklerinle çokta alaakasi yok senin rahminle bebeğin eşiyle alakalı bı durum dedi yani yediğim şeyler çocuğa yavaş gidiyor gibi bişe dedi. O öyle dedi ama ben bı sabah bide akşam yiyorum güzel beslendigm söylenemez ondan mı oldu acabaa yoksa genetik mi diye kendimi yiyorum. Diğer kızım 2700 doğdu. Bu ondan da zayıf doğacak 38 de alacaklar şimdi 1600 kg. Akıl verin ne yapabilirim bebeğimin zayıf doğmasını istemiyorum.

11 Cevaplar

0 oy
(2,362 puan) tarafından
Bi sabah Bi akşam az ben ilk kızım 30 haftalık doğdu 2200 ikinci kızım 35 de doğdu 2800 bende ilkinde 30 kiloya yakın ikincide 20 ye yakın kilo aldım demmeki yemeklerde alakali
(9,234 puan) tarafından
Yok canım ya doktor genetik dedi bana .akrabam 45 kilo aldı bebek 2600 ben 9 kilo aldım 2490 dogdu
-Reklam-
0 oy
(530 puan) tarafından
Beslenmeyle alakası yok canım bnm arkadaşım doğum yaptı 2 kg doğum yaptı doktor rahmin darmis en fazla alacagi bu kilo demiş sağlıkla doğdu taklma kilosuna
0 oy
tarafından
39 yada 40 haftada alsalar olmaz mı canım anne karnında geçirdiği 1 gün bile çok önemli dedi doktor bana yinede sen beslenmeme dikkat et et süt yoğurt peynir ceviz yee bunlar kilo yapar 
tarafından
Canım bebeğe kan akışı gitmediği için bebeği erken alıyorlar çünkü artık eş bebeği beslemiyo benimde başıma geldi
0 oy
(3,474 puan) tarafından
Yemeklerle alakalı değil canım. Oğluma hamileyken doktorum rahimden bebeğe kan akışı yavaş diye bana coraspin başladı doğuma kadar kullandım. Doğumdan sonra mevzusu geçince dedi ki onu kullanmasan 2820 değil 2300-2400 doğradı dedi. Yani önemli olan senin fazla beslenmen değil tabiki sağlıklı beslenmek önemli ama bebeğim kilo alsın diye yemeğe abanmakla olmuyor rahmin ve plasenta tam olarak kan akışını sağlamıyorsa. Ayrıca oğlumun da karın çevresi doğumda 2 hafta geri kalmıştı doktorum karın çevresi kilosu ile alakalı gelişimi normal korkulacak birşey yok demişti. Çok şükür sapasağlam 15 aylık bir afacan şu an :)) 
0 oy
(914 puan) tarafından
Kuzum muz ve maden suyu tüketmek çocuğa kilo aldırıyor diye duydum birkaç şey daha vardı hatta ama unuttum kafaya takma kilosu değil gelisimi önemli olan 
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Kilo olayina pek takilma 3 bucuk dedi 2.600 dogurdum saglikli olsun yeterki gelisimini bi sekilde yakalar
0 oy
(368 puan) tarafından
Benimde seninle haft.ayniydi hemen hemen doktor banada dedi uc hafta geride bebek diye  bende ebeye sordum kuruyemis sut yogurt muz tuket surekli dedi bende bi hafta boyunca sut yogurt kuruyemis gunde bi iki muz yiyordum su da iciyordum kontrole gittgimde doktor bebekte biraz kilo almis haftanda iki hafta duzelmis dedi
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Zayıf  değil  bnce  öyle  aşırı bizde bu haftalarda 1800 lerdeydi oğlum 37+2 de 2980 gram  doğdu 

Kızımda da iyi  beslendim 37. Haftalarda kilo  alımı  çok  yavaşlamişti  39+5 de 3050 gram  doğdu  ikiside  anne sütüyle  gayet  güzel  toplandı  oğlum 3.5 yaşına kadar  tombikti boya  gitti  yemeği azalttı öyle Zayıfladı ki yine yine  iyi  yaşına  göre  Kızımda  öyle  kilolu  hatta 2 yaşına  girecek şimdiden  tombik  kucağıma  oturunca  dizim  ağrıyor o yüzden  daha  o zamana kadar  alır  Süt  badem  muz  ye  doğduktan sonra kilo  alıyorlar  zaten  zaten  yeterki  sağlık doğsun 
0 oy
(5,366 puan) tarafından
Hiç belli olmaz bazen ultrason yaniltiyor bak bana da detaylida doktora minyon olacak dedi ama 40+4de 3600gr doğdu kızım. Sana tavsiyem bol karpuz muz Kaşar ceviz protrein ye bak bugün bayram kurban eti ye bol bol kilo aldirir inşaAllah bunları ye ben son ay bunları  çok yedim kızım 600gr aldı son ay 
0 oy
tarafından
Oğlum 37.hafta 1800 gram doğdu iki hafta gelişim geriliği vardı 
tarafından
Canım benim ne ilaçlar ne de yediğin şeyler asla bebekte kilo yapmiyo öncelikle bunu bil gittiği yere kadar gotureceksin doktor alıyoruz dediğinde alsın birazcık kuvezde kalacak ama bu süreçte sütünü sürekli sağ götür ben oğlumu yirmi gün yatırdım yeni doganda yirmi gün sonra çok şükür çıkardım şimdi teyzesi ellerinden öper 15 aylık oldu

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 184 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 265 göst.
8 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dilekk (1,159 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 338 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,562 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,433 soru

24,400,900 cevap

350,125 kullanıcı

...