0 oy
313 göst.
Diğer kategorisinde (509 puan) tarafından
Şimdi geçen sene etler hep yeşilleşti poşette bıraktığım için . Dolaba poşetsiz koysam 24 saat dinlendirsem etin üstü kurur mu nasıl dinlendirmem gerekiyor nasıl yapıyorsunuz   dinlendirdikten sonra mı doğrayıp dolaba kaldırıyoruz.. dinlendikten sonra mı kesip dondurucuya atıyoruz

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hayır eti mahvetme sıcakta doğra bir kaç saate at hemen dondurucuya
-Reklam-
0 oy
(6,305 puan) tarafından
Eti kuşbaşı olan kısımları hemen doğrar atarım dondurucuya 

Kıymayı da o gün içinde cektiririz köyde büyük makineler var onunla paketler onları da atarım dondurucuya havalar sıcak kokar o et hemen anında yap at buzluğa veya dondurucuya yazk 
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Dinlendirme canım sana tavsiyem bozuluyor yazın hemen dolapta da olsa kayınvalidemin bozulmuştu öyle  biz hemen ayırıp buzluğa atıyoruz kıyma olcaklari da çektiriyoruz
0 oy
(4,425 puan) tarafından
Leğene koy üstüne tepsi kapat dolaba kat beklesin kanı suzulsun hatta leğenin içine süzek koy size gün üstüne eti koy daha iyi olur 
0 oy
(14,384 puan) tarafından
Büyük legenlere boşalt dolapta oylr beklesin
0 oy
tarafından
legene koyup uzerıne tepsı kapatıp dolaba koyabilirsin ama 3-5 saat dinlenmesi ıcın yeterlı
0 oy
(548 puan) tarafından
Canım kesildikten dört saat sonra cektirceksen çektir kusbasiysa dograt havalar sıcak et bakteri üretir yesillenir
0 oy
(3,275 puan) tarafından
Bizim zaten köyde kesiliyor köyden gelesiye hazırlanıp buzluga giresiye kadar dinlenmiş oluyor hemen halledip kaldırıyorum ben 
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Biz hiç dinlendirmeden doğrar koyarız hiç bir şey de olmaz 
0 oy
(873 puan) tarafından
Kaynanam bezlerin üstüne serip dolaba koyuyordu sanırım kanları süzülğyordu sonra da çektiriyordu 
0 oy
(1,827 puan) tarafından
Bende dinlendirmiyorum.cunku hava sıcak bozulur 
0 oy
(20,275 puan) tarafından
 2 3 saat dinlenmesi yeterli sonra at buzluğa 
0 oy
(1,848 puan) tarafından
Asla bekletme kokar
0 oy
(28,805 puan) tarafından

Boşuna dinlendirme sıcak hava koku yapar 

Direk doğra at buzluğa zaten dineliyor o süreç icinde

0 oy
(18,851 puan) tarafından
Poşette durmamalı et. Serin bir yerde ağzı açık beklemeli ki havalansin. Biz antalyadayiz. Klimalı odada yapcaz mecbur tüm işlemleri yoksa etler bozulur biz yapana kadar. Etleri hemen doğrar ayarlar pozetleyip buzluğa kaldırırız 
0 oy
(9,242 puan) tarafından
O zaten dolapta dınlenir. Dogr at buzluga
0 oy
tarafından
Havalar sıcak olduğu için et dinlendirilmez halledilir halledilmez buzluğa atılması lazım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 438 göst.
20 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Ferrride (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 734 göst.
1 Ağustos 2020 Aile kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 91 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Baldananne (295 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 125 göst.
16 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhilall (1,410 puan) tarafından soruldu

405,554 soru

12,151,067 cevap

36,568 kullanıcı

...