Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Ben ne yediricem herkez bisey soyluyor
0
oy
653
göst.
16 Temmuz 2022
Diğer
kategorisinde
misafir
tarafından
soruldu
6 aylik olmasina 10 gun var tadimlarim bitti benim gecen gun irmigin icine avakado ezip yedirdim burda soyledim yedirme cok erken diende oldu baska tarifler verende kizlar gercekten ben ne yediricem ogluma ya yemegi seviyor hicbsey reddetmiyor cok sukur napabilirim ne yedirebilirim sadece mama aliyor
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
28
Cevaplar
+4
oy
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Biz ne yersek onu yedirdim ayri birsey yapmadim. Yapincacsevmiyordu midesi bulaniyordu tatsiz tuzsuz seylerden. Etrafa cok bakma. Yogurt yedir bol bol. Corba falan yap. Kendi yemeklerinizi az baharatli yap cocuk da yesin
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Gercekten bu gidisle cocuk sadece mama yicek maşallah gercektennne versem kabul ediyor ama ben saglikli beslensin die buharda hasliyorum patatesini havucunu falan ama cok tatsiz seyler onu bile yiyor önünden aldigim zaman agliyor sasirdim ne yedirecegimi ögün olarak hala baslayamadim arastirmaktan gercekten
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Masallah. arastirma ver iste yesin cocuk onune koy koy
16 Temmuz 2022
aleyaley
(
392
puan)
tarafından
yorumlandı
Kendi yemeklerimizin içinde salça var ama sıkıntı olmaz mı
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Ben hep tatli biber salcasi kullanirim. Cocuk kucukken az koyuyordum biraz buyuyunce normal koydum. Bir sıkıntı olmadi hic
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Bugun yumurta sariysiyla labneyi karistirip verdim burda bi arkadas tavsiye etti kiz yedi bide agladi daha vereyim diye tatli biber salcasi aldim kendim yapamiyorum mecbur disardan aldim sehriye corbasi yapicam bide
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
+1
oy
16 Temmuz 2022
dark
(
8,011
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben yaşına kadar ayrı yemeğini, çorbasını, püresini yaptım şimdi 3.5 yaşında bir şey seçmez yemekleri hala az tuzlu yaparım ayırmaz ama 6 ayda tadimlara başlamıştım öyle muhallebi filan vermemistim
1 önceki yorum göster
16 Temmuz 2022
dark
(
8,011
puan)
tarafından
yorumlandı
Meyveleri ez ver, çorba ver minik minik ekmek at, sıvı çorbalara tel sehriye at daha doyurucu olur 1 ay sonra da köfteye filan başlarsın, patates yemegi olabilir minik minik doğrayıp ezmesi kolay olur
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Sehriye coebasini nasil yapicam oma gore gore normalde baharatli falan oluyorya canim bidenyutar dimi sehriyeleri dişi yok ya :D
16 Temmuz 2022
dark
(
8,011
puan)
tarafından
yorumlandı
Biraz fazla pişir yutar zaten yemeye alışmış tuz baharat eklemeden yapabilirsin ben kemik suyu katiyodum bi de kendi yaptığım kırmızı biberden salca ekliyodum
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Ya ben bilmiyorum kendim yapamam ama almak istesem önerebilceginiz bi salca varmi ablamda bebek icin biber salcasi kullan diyordu
16 Temmuz 2022
dark
(
8,011
puan)
tarafından
yorumlandı
Hiç almadim canım ama bilindik markaların salcalarini alabilirsin yani bilinmediklerden iyidir sanırım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
16 Temmuz 2022
3mhnads
(
2,071
puan)
tarafından
cevaplandı
Aynı yemeği verdim diyenler olmuş ama siz tuzsuz verin. Ayrıca tarımlar bitmiş yulaflı irmikli şeyler verebilirsin. Instagramda çok güzel ek gıda saylafalari var. Ha o da olmadıysa " Bu çocuk ac" diye tarif kitapları var
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Linkin
(
19,281
puan)
tarafından
cevaplandı
Yedir gitsin bişey olmaz.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Herkes birşey söyler canım biz ilk çorba ile başladık oda tarhana çorbası oldu ilk tuzlu ile başladık tatlı verince tuzluya geçiş zor oluyor tabi az az verip alarjik durumu var mi diye kontrol etmekte fayda var
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Gercekten arastiriyorum ama kafam hep karisti bu kavanoz mamalarindan kullanmak istemiyorum ama onlar gibi tarif bulup yapmaya calisiyorum patatesi havucu buharda haslayip yediriyorum az az ama tatsiz tutsuz oluyo cok
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
5. Ayda tadımları yaptım ben, 6. Ayda cogu seyı yedırıyordum, 7. Aya gırerken muzu elıne verırdım damaklarıyla eze eze yerdı
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
tadımları yapmışsın, evet ben senin döneminde tadımları yapıyordum 6aylık başladım ama doktorun onay verdiyse irmik de avokado da veriliyor 6 aylık.
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Yani ben doktora sormadim tadima baslarken cnku surekli bana emzirmem gerektigini soyluyorlar sutum yaramiyordu cocuga gram bile almiyordu mamaya basladim ama ufak yfak 5nci ayda tadim yaptirdim suanda da ögün olarak artik vermek istiyoruk 6 ay olmasina 10 gun var
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Sadevatandas
(
2,130
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım doktorlar 1 yaşa kadar bal asla vermeyin. Tuz, şeker, hazır gıdalardan olabildiğince uzak tutun diyor. Onun dışında her şeyi önce tadımla sonra miktarı arttırarak verebilirsin bence
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Kiz allah ne verdiyse yapıştır gitsin yaaanozel bisey hoc yapmadimm sadece dış donem nde zorlandım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
ASENA40
(
20,348
puan)
tarafından
cevaplandı
5 aylık oğlum tadımlara başladık yoğurt yumurta tuzsuz peynir yemekleride biraz daha dikkatli acısız baharatsz yaparsan oda yer yani ben diğer çocuklarımada bu şekilde yaptm hiç yemek seçmezler hatta yemek yemeyi çok severler tavsiyem budur canım suyunu ihmal etme çorbada yap mesela ben dün 3 tatlı kaşığı yayla çorbası verdm nanesiz ve yarmasız :)
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Ya oglum onune ne versem yer kasikla yemegi cok sevdi patates havuc haslatip veriyorum o tatsiz tutsuzlari bile yiyor yeterki kasikla vereyim
16 Temmuz 2022
ASENA40
(
20,348
puan)
tarafından
yorumlandı
Maşallah yesin yiyen çocuk çabucak büyür
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Papatya-ya
(
548
puan)
tarafından
cevaplandı
Sağlık ocağındaki hemşireye sorsana nasıl başlayayım diye veya neler vereyim diye
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Hemsire emzirmedigim halde bana hala emzirmem icin diretiyo ek gida verme diyo
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Mutluyum
(
568
puan)
tarafından
cevaplandı
Ne yemek yaparsan ondan yedir sadece tuzlu yapma ve acılı yapma alışsın bebek yemeye
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Oglumalis
(
1,133
puan)
tarafından
cevaplandı
Asla ve asla çocuğa Özel şey yapma ben yaptım ve çok pişmanım çocuk sürekli onları arıyor çorba yemiyor sulu yemek yemiyo. Eskilerin gerçekten bir bildiği varmış yok püre yok muhallebi yok tadım aşaması önceden bunlar mı varmış hepimizde taş gibiyiz ne hastalık varsa şimdi de var oyuncak bebek gibi büyüttüruyorlarben yaptım bir dahada yapmam
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Minikmeleklerim
(
7,791
puan)
tarafından
cevaplandı
Doktor liste verir 6 ayın dolunca canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
_sema_
(
1,596
puan)
tarafından
cevaplandı
Sebze çorbası yapabilirsin
Meyve püresi verebilirsin
Yogurt verebilirsin
Ben sabah kahvaltısında yumurta sarisiyla labneyi karıştırıp veriyordum
1 önceki yorum göster
16 Temmuz 2022
_sema_
(
1,596
puan)
tarafından
yorumlandı
5 aylik tadimlara başladım 6 aylıkken önce günde 1 öğün olarak başladım sonra iştahını göre ayarladım
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Cok sagol canim oglum istahli maşallah yiceginden eminim
16 Temmuz 2022
_sema_
(
1,596
puan)
tarafından
yorumlandı
Şifa olsun inşallah
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Amin canim yumurta sarisiyla labne sadece dimi icine baska bisey karistirmiyoruz
16 Temmuz 2022
_sema_
(
1,596
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok canim karistirmiyordum yumurta sarısı boğazına yapisiyordu labne ile yapınca daha rahat yiyordu. Eğer yerse cici bebe ve devam sütü koyup mama seklindede yapabilirsin ama benimki çok karışık olunca yemiyordu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Melekkk
(
12,384
puan)
tarafından
cevaplandı
Canim bize kendi cocuk doktorumuzun soyledigi siz ne yiyosaniz az salcali tuzunu cok atmadan ona ayir mesela patates yemegimi yaptin dedi icinden patatesini al iste bezelyemi yaptin icinden havucunu al hic ayirma ona ayri bisey yapmaya ugrasma dedi. Bende zaten yemeklere cok salca cok tuz koymam normaldede. Ogluma ozel hicbisey yapmadim bize n3 yemek yaptiysak onu yedi. Corbalarin icine et suyu koydum kurbandan dolaba koymustum yogurtla herseyi yedirdim valla suan 22 aylik oglum masallahi var
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Canim 6 aylik olmaaina 10 gun var bu zamanlardada mi boyley yapiyodunuz
16 Temmuz 2022
Melekkk
(
12,384
puan)
tarafından
yorumlandı
Hep oyle yaptim canim biz ne yediysek onu yedi valla. Tabiki herkesin kendi cocugu simdi gelip bisey derler :D kim nasil isterse oyle yetistiriyor cocugunu inanki yerken yedirmek lazim benimkide cok guzel herseyi yerdi ama simdi secmeye basladi bazi seyleri
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
111020
(
576
puan)
tarafından
cevaplandı
Ayına göre sebze&meyve listesine bak google dan ona göre tariflerini yap
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
1Gozbebegimmm
(
3,073
puan)
tarafından
cevaplandı
Hiç bir şey Red etmiyor diyon daha ne düşünüyorsun ver herşey den yesin :)
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Kiz evet ama yok daha erken yedirme verme diyolar ama sadece mamayla besleniyor cocuk bende tadimlari yaptim artik ögün olarak vermek istiyorum avakodayla irmik karistirdim yedi muz verdim yedi nektari yedi bugun yumurta sarisi labne karistirdim verdim inan agladi daha vereyim diye patates havuc kabak bunlari buharda pisirdim tatsiz tutsuz onlari bile yedi yani
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Tadımların bittiyse irmikli avakadoya kim erken dedi anlamıyorum. Patatez havuç karnabahar kabak ıspanak bezelye avakado muz kayısı tatlı erik şeftali verebilirsin. İrmikli yoğurt ya da labneli avakadolu muzlu karışımlar yap. 6 aylık çocuğa irmik ve avakadoya kim erken dedi ya ben ona şaşırdım :)))
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Temmuz 2022
Anneymben
(
665
puan)
tarafından
cevaplandı
Merhaba benşm bebeğimde 5 aylık tadımlara başlamak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum bana yardımcı olur musun canım lütfen ilk nasıl başladın ilk ne verdin sonra ne verdin yazarsan çok mutlu olurum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
Sayfa:
1
2
sonraki »
İlgili sorular
0
oy
3
cevap
124
göst.
Kizlar kızıma bugün balık yediricem bir kaç saat sonra yoğurt çorbası yedirsem bu sorun olur mu
23 Ocak 2021
Diğer
kategorisinde
misafir
tarafından
soruldu
0
oy
3
cevap
69
göst.