0 oy
170 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (27,619 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yedi aylık bebek beslenmesi bebek bakımına sordum kisme yanıtlamıyor kızlar  neler verebilirim ilk çocuğum yoğurt yumurta sarısı peynir sebze ve meyve püreleri tadım şeklinde yedirdim denediğim hiç bir şeyde alerji gözlemlemedim ama özellikle püre yemeyi çok sevmedi emziriyorum sütüm de iyi ben şimdi ek gıda da ne verebilirim diye düşünüyorum ilk bebek tecrubesizim  Bebek Ayı 7 ay 10 gün

3 Cevaplar

0 oy
(17,902 puan) tarafından
Artik çorba verebilirsin. Püre yapmana gerek yok. Kahvaltida peynir ver sebze verebilirsin. Fazla kisitlama yiyorsa yedir bence. 
-Reklam-
0 oy
(469 puan) tarafından
Benim oğlumda öyleydi iştahsızdı ne versem yetmiyordu yumurta sarısı verdim hep yoğurt verdim içine minik minik ekmek içi doğradım şekersiz denedim yemedi az şeker koyuyordum mecbur yiyordu yoğurt hazır meyve püresi verdim bide pakette hazır kaşık mama vardı onu veryodm cicibe sütle ıslatıp kaşıkla verdim hep zordu mecbur bu şekilde yaptım ben 
0 oy
(2,093 puan) tarafından
Benim bebeğim de emiyor ve neredeyse aynı aylarda. Kahvaltıda bazen suyla irmiği pişirip içine muz, elma-armut rendesi, kabızsa sıcak suda beklemiş kuru kayısı ekleyip veriyorum. Labne peynir zeytin suda beklemiş beyaz peynir ekmek veriyorum. Bir de muzlu ya da hurma püresi ile yapılan bebek pankekleri var bazen de onlardan yapıyorum çok lezzetli oluyor gerçekten. 9. aya kadar günde ortalama 2 çay bardağı ek gıda öneriliyor. Diğer öğünlerde de yumurta sarısı ile yapılan yoğurt çorbası, bebek köftesi, kıymalı patates, karışık sebze püresi, yoğurt falan veriyorum. Biz yediğimizde görüp canı çok çekerse arada bir de karpuz üzüm falan.
(27,619 puan) tarafından
Benimki hiç bir şeyi reddetmedi ama çok yemiyor sanki hala tadım yapıyoruz her şeyden bir iki kaşık ancak alıyor tok olduğu için mi böyle yemeği mi sevmiyor anlamıyorum irmikli mamayı normal irmikle mi hazırlıyorsun canım
(2,093 puan) tarafından
Evet normal mamayla. Benimki de bunları kaşık kaşık yemiyor açıkçası. Bir de açken teklif edin yeni emmişse yemeyebilir.
(27,619 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 375 göst.
26 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Trbznlugln (2,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 295 göst.
0 oy
2 cevap 124 göst.
23 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (2,089 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 146 göst.
25 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,502,445 soru

24,531,958 cevap

360,003 kullanıcı