0 oy
588 göst.
Aile kategorisinde (622 puan) tarafından
maaşım 9 bakıcı 4 istiyo szce çalışmalımıyım bebek 1 yasında

bide düşünüorum çalışmasam üç kuruş kimsen alacam

esim telaşlı ve parasızlık onu çok korkutur hep kendi paramı harcadım şimdiye kadar

18 Cevaplar

+4 oy
(297 puan) tarafından
Çocuğunuz 1 yaşında ben olsam 10da verseler 20de verseler bakıcıya bırakmazdım. Elin bakıcısı dan ne huylar kapacak. Kendi annesinin yokluğunu hiçbir bakıcı tutamaz. Çocuğun psikolojisi açısından da ben doğru bulmuyorum. Anneanne babaanne bir derece yine tanırsın bilirsin. Bebek o daha. Eşiniz varmış zaten. Yalnız olsanız neyse mecbursunuz ama bence bebeğiniz paradan daha önemli. ❤️
(7,793 puan) tarafından
Başka bakıcıya bak 3 bile fazla
-Reklam-
0 oy
(2,090 puan) tarafından
Eşinin aldığı yetmiyorsa çalıs ama yetiyorsa çocuğuna kendin bak derim 

Kimse anne gibi bakmaz
0 oy
(4,347 puan) tarafından
O nasıl bakıcı öyle ya 4 nedir ben mi çok uzağım bana çok fazla geldi tamam sana yine de 5 kalıyor hiç yoktan eşine muhtaç olmaz kendi paranı kazanırsın da 4 çok fazla geldi bana başka birine mi baksan 
(13,316 puan) tarafından
Niye canım 4 yine asgari ücretin altında insan bir ay emek ediyor bakıcılar en çok ezilen grup bence
(1,924 puan) tarafından
4 yine iyi artık 6 bin istiyolar
(3,886 puan) tarafından
Neden çok olsun ki bir yaşındaki bebekle ilgilenecek sonuçta. En az asgari ücret alınması gereken bir meslek..
(7,753 puan) tarafından
Sekiz saatini başka bir yere verse en az 5500 alacak kadın nesi çok iyi bile fiyat vermiş.
(4,347 puan) tarafından
Bu açıdan düşününce haklısınız tabi kızlar bana ilk çok geldi ablamlar falan çalısırken daha uyguna bakılıyordu çocuklar ama tabi devir o devir değil
0 oy
tarafından
4 cok bence ya ne bileyim 
0 oy
(1,299 puan) tarafından
Bana sadece sigorta kalsa bile yine de çalışırdım kız nerde çalışcann 9 a 
(622 puan) tarafından
5 kalacak bna
(1,299 puan) tarafından
Yani yaşam standartların nasıl bilmediğim için bir şey diyemem ama yeterli bana göre
0 oy
(569 puan) tarafından
4 çok l fazla canım karı gece gunduz sızdemı kalacak esım ızın verse bende calısırdım ınankı cook istiyorum asla izin vermio bebheıje yatırım yapman jcn guzel bır fırsat 
(622 puan) tarafından
hayr 9-5 çalışacak hiçbi iş yaptırmıoruz sadece bebege göz kulak oluyor
yatırım yapamıyorum malesef gderlere harcıyorum
esimle ortak alıoz herseyi
ewde dursam kimden üç kuruş alacam dimi
bna 5 kalacak
0 oy
tarafından
en fazla 3 veririm de aylik bin lirada cocuguna hesap ac oraya at ilerde evlebir falan birikmis paraniz olur
(622 puan) tarafından
dün 3,5 dedim kabul etmedi
bugün 3750 olsun dcem
tarafından
başka bakicimi.yok canm ben 3e bakarim valla nerde oturuyosun
0 oy
(1,160 puan) tarafından
Çalış tabi ki canım neden calismayayasin ki 
0 oy
(94 puan) tarafından
Sen ankara da merde oturuyorsun canım. Bakıcı çok aşırı istemiş senden. 
0 oy
(4,293 puan) tarafından
4 bin fazla diyenler olmus ama benim kayinvalidem 4250 tl ye bakiyor 8,30 5 saatlerinde calisiyor haftanın  5 günü resmi izinlerini kullaniyor bide
(569 puan) tarafından
Kaynanan para ile mı bakıo torununa
(4,293 puan) tarafından
Hayir kendi annem bakiyor kizima kayinvalidem başka cocuk bakiyor para ile
0 oy
tarafından
Çalışmalısın. Sadece maddi durumu değil, iş hayatından uzaklaşmamış olmayı, özgüvenini, sigortanı, gelecekteki emekliliğini, sosyalliğini, çocuğuna daha iyi bir gelecek sunmayı da düşün. Elbette arada kullanırsınız ama ortalama 3 bin aylık kenara oğlun için koysan az mı?
(622 puan) tarafından
bende böyle düşünüom 5 bin için deger dimi bide ewde kalsam istediğim gbi besleyemicem gezdiremicem vs
tarafından
elbette değer. he bakıcıdan memnun kalmazsan ona göre düşünürsün alternatifleri
0 oy
(5,335 puan) tarafından
Valla canim 4 bana fazla gelmedi,cocuk bakmak cok zor burda herkes fazla demis ama bizim buralarda asgari ucret+sigorta istiyolar, cocuk bakmak zor hani istedigin gibi de ilgilenecekse normal 

Bence 1 sene daha ucretsiz izne ayril bebegin 2 yasina gelsin o zaman bakici ya da krese ver 

9 az para degil 5 te az para degil guzel para bunlar, insalar 5 bin ile kirada ev gecindiriyo ,tabi ki kendi cocuguna kendin bak derim ama gunumuz sartlarinda cok zor, hem maasinda guzelmis 

Benim maasim 14 bin 2 sene ucretsiz izne ayrildim donuste krese verecegim kamerali falan olanlardan ,bakici dusunmuyorum
(622 puan) tarafından
bnde ewe kamera aldım
(5,335 puan) tarafından
İyi yapmissin ,iyi biriyse tabi bakicida iyi, ben sadece evde yabanci birisi olsun istemuyorum
0 oy
(2,610 puan) tarafından
1 yaşındaki çocuğu 9 bin için bakıcıya mı bırakacaksınız 
(622 puan) tarafından
5 bin bana 4 bin bakıcıya hayat sartları
karar veremedim
(2,610 puan) tarafından
Zor ama ne bileyim yaşı çok küçük bence
0 oy
(671 puan) tarafından
Çalış canım ben bu hayatta kendi paramdan daha tatlı para yemedim. 
(622 puan) tarafından
bnce yıllardr çalışıyorum hep kendimparamı kazandım çok şükür allah iş saglık versinde calışalım
konu bebek olunca ewde kalsam istediğim gbi herseyi alıp yediremicem vs oyzdn calışmak daha mantıklı dimi
(671 puan) tarafından
Canım 1 yaşına gelmiş güvenilir bakıcı bulursan alırsın yedirir ben 4 aylıkken başladım ama öğr etmen olduğum için az ders aldım kayinvalidem baktı
0 oy
tarafından
Herkes 4bine çok demiş ama bence çok değil onlarda ekmek parasının derdinde çocuk bakmak kolay mı 
0 oy
(362 puan) tarafından
Tam güne asgari ücret almalı bakıcılık da bir meslek neden az alması gerektigini düşünürler ki anlamam soruna gelirsek annelik paradan çok daha önemli bebegimi istesem bende bırakırım kime nasıl guveneyim kendim bile yeri gelir bağırıyorum aşırı yaramaz fena bebek kimi görürse onu benimser ben bebeğimi babası ile paylasamam değil başkasına alışsın kıskanırım büyüdükten sonra olabilir Allah rizka kefil 
0 oy
(3,896 puan) tarafından
9 bini az bulan olmuş arkadaşlar 5 bin ile ev geçindiren var 9 binin neresi az ?? Bence bakicilara 4 bin vermek gayet mantıklı ver gitsin.
0 oy
(28,828 puan) tarafından

Önceliğin çocuğun olmalı maddi sıkıntıniz yok ise çalışma çocuk annelik hissi ile büyüsün 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 464 göst.
21 Nisan 2020 Diğer kategorisinde *Angel* (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 219 göst.
0 oy
8 cevap 352 göst.
10 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 12345ebe (938 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 217 göst.
11 Haziran 2023 Aile kategorisinde Birkoalaannesi (504 puan) tarafından soruldu