0 oy
107 göst.
Diğer kategorisinde (1,622 puan) tarafından
İstediğimiz her hangi biseyin olması için adak adiyoruz ya hani nasıl dememiz gerekir ki adak yerine geçsin 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben diyorum şu iş olsun şu kadar para vericem. Para azda olsa çokta olsa, hatta kuruş bile dediğim olmuşdur,  Genelde olur. Olmasada bazen veririm ben o parayı.
-Reklam-
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Adak sevmiyorum. Adak adadın diye kader değişmez ya da istediğin şey olmaz. Hatta hakkında hadisi şerif var, adak kaderi değiştirmez sadece cimriden para çıkmış olur diye. Daha güzeli şimdi hayır hasenat yapman, henüz istediğin şey olmamışsa da. İlle adak yapacağım dersen farz bi ibadet cinsinden olmalı kurban kesmek oruç tutmak vs gibi. 
(1,622 puan) tarafından
Eşim çarşı mahalle bekçisi oldu 3 yıl oldu hatta.isim olursa kurban kesicem demişti onu kestik hemen küçük baş.bi öğrenci grubuna bı miktar para verdi.bi arkadaşına maç bileti alicam demiş işim olursa diye bı arkadaşına da bişey alacak 3-4 bin liralık bu son ikisini yapmadı daha.
(3,485 puan) tarafından
Maç biletinden adak olmaz. Ya da arkadaşa alınan herhangi bişeyden. Kurban kesmiş zaten.
(1,622 puan) tarafından
Ama o işi olmasında arkadaşı yardımcı olduğu için öyle bişey adamış su arkadaşım işimi yaparsa maç bileti alicam diye
(1,622 puan) tarafından
Hatta pandemi zamanına denk geldiği için maçlar yoktu maç bileti kadar altın alacak arkadaşına düğünde onu takicaz bu pazar düğünü var
0 oy
(5,273 puan) tarafından
Benimde bi adağim var iste istedigim seyi soyledim olursa kurban kesicez diye bakalm Rabbim nasip ederse dilegimi kurban kesicez

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 52 göst.
0 oy
16 cevap 410 göst.
7 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,437 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
20 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde beynus4444 (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 117 göst.
23 Mart 2022 Diğer kategorisinde Fatma3400 (106 puan) tarafından soruldu