0 oy
437 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (420 puan) tarafından

Ben hep çiğden yapıyorm hiç kavurarak yapmadım siz nasıl yapıyorsnz bakalım..


Bu arada kızlar iki hafta sonra evlilik yıl dönümümüz gelmişken güzel menü fikirleri de verin lütfen.. öpüldünüz:P

27 Cevaplar

0 oy
(14,420 puan) tarafından

İki türlüde harika yaparım :D genelde taze dolma biberin içini çiğ yaparım,yaprak sarması kuru dolma içini pişiririm

(420 puan) tarafından
Hepsini çiğden yapıyorm valla güzel oluyor dolmanin her çeşidi güzel ya çok severim
-Reklam-
0 oy
(2,149 puan) tarafından
Ben soğanı ,sarımsağı yağda kavuruyorum üstüne de salçayı koyup kavuruyorum .

Diğer malzemeler çiğ şekilde karıştırıp hazırlıyorum içini.
(420 puan) tarafından
Oda mantıklı  güzel canım
(2,149 puan) tarafından
Bide içine azıcık reyhan koy ,çok azda kuyruk yağı tadı müthiş oluyo.
(420 puan) tarafından
Reyhan koyarım da kuyruk yağı koymuyorum valla ne yalan söyleyeyim sevmiyorum
(2,509 puan) tarafından
Dun bende senin dedgin gibi yaptım içine kıyma da kattım kızartım reyhan nane yediturlu ve kimyon kattım baharat ve bir diş sarımsak tadı çok güzel oldu
0 oy
tarafından

Çiğden daha güzel oluyor bence.

Bizimde 2 hafta sonra evlilik yıl dönümümüz bebekle birşey yapamam yemeğe götürsün koca napim sjsjsjsj
tarafından
Romantizm de yemekten sonra olsun napalim sjsjsjs
(420 puan) tarafından
Vuuuhuuuuu  
Hocam ne diyosunuz hocam :)))
tarafından
Ahahah gerçekleri diyorum (◔‿◔)
(420 puan) tarafından
Güzel geçer inşallah bol romantizmlii
tarafından
İnşallah :-D:-D:-D:-D
0 oy
(4,087 puan) tarafından
Hep çiğden yaparım hiç pişirerek yapmadım 
(420 puan) tarafından
Bende öyle yaparım hep hiç lezzet sıkıntısı yaşamadım
0 oy
tarafından
Çiğden yapıyorum genelde ama pisirince daha güzel oluyor
(420 puan) tarafından
Ayy ne bileyim ben alışmışım çiğden çok güzel oluyor kavurarak da deneriz birgün
0 oy
tarafından

Ne kadar güzel menü olursa olsun eşin hatirlamazsa o menü ziyan olur :angel:

tarafından
Maşallah o zaman masumca demiştim :)
(420 puan) tarafından
Biliyorm canım tepki göstermedim :*

Ayrıca unutursa da unutsun oturur yemeğimi yerim :))
tarafından
İşte beklediğim cevap senin kalbine salıncak olurum salla beni
(420 puan) tarafından
Ahahahah  ayy manyak ya
tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️
0 oy
(3,275 puan) tarafından
Bugün ki menüm dolma çiğden koyuyorum malzemeleri
(420 puan) tarafından
Ohhh afiyet olsun ne dolması yaptın kız
(3,275 puan) tarafından
Biber dolması canım köyden geldi dolmalık biberlerimiz onları yaptım.:)
(420 puan) tarafından
Off offf eline koluna sağlık şifa olsun canım
0 oy
tarafından
Çiğden yaparım ben çokta lezzetli olur 
(420 puan) tarafından
Bendensin sende bencede lezzetli oluyor
0 oy
(1,420 puan) tarafından
İkisinide denedim ikiside güzel ama bn çiğden daha çok seviyorum :)
(420 puan) tarafından
Dimi şipşak ve lezzetli :)
(1,420 puan) tarafından
Yok hızlı olsundan ziyade çiğ  daha lezzetli geliyor bana kavrulmuş bazen kuru geliyor bana ama oda lezzetli ikiside güzel yaa bn çok severim yaprak sarmasıni herturlu yerim yani :D
0 oy
(1,403 puan) tarafından
Dolayı çiğden sarmayı pişirerek yapıyorum
(420 puan) tarafından
Sarmayı da çiğden yapıyorm valla :)
0 oy
tarafından
Yok çiğden güzel oluyor
(420 puan) tarafından
He valla çiğden güzel oluyor gerçi kavurarak yapmadım hiç ,:))
tarafından
Birkere kavurdum hiç begenmedim
(420 puan) tarafından
İnsan alışınca en güzeli alıştığı gibi oluyor iste
0 oy
tarafından
Hep değişiyor bazen çiğ bazen kavurarak bazen bulgur varsa şişmesini bekleyerek 
(420 puan) tarafından
Hep aynı bende :))
tarafından
Yemek olsun da bacım her türlü yeriz
(420 puan) tarafından
Lezzetli olsun Yeter ki :)
0 oy
(657 puan) tarafından
Çiğden, Antep usulü yaparım her zaman.
(420 puan) tarafından
Antep usulünün farkı nedir bacı anlatsana acılı falan mı oluyor
(657 puan) tarafından
Her şey çiğden, bol sarımsak ve soğanlı, bol nar ekşili. Nam nam nefis...
(420 puan) tarafından
Canımı çektirdin pisss kadın :))
(657 puan) tarafından
Yaa dolma postu açmışsın bide... : )
0 oy
tarafından
Tokatta yaprak dolması içi pişirilir ama çok değil biber dolmasına çiğden konur.bazen pirinç değil aşlık koyarız buğdayın incelmiş hali yani. onu da pişiririz
(420 puan) tarafından
Tokat'ta sarma da güzel yapılır ya
tarafından
Tabi ki cnm geçen hafta yaprak festivali oldu erbaa ilçemizde sanatçılar geldi..hatta derya uluğ bile 50 kg yaprak götürdü tvye bile çıktı :) ben de erbaalıyım gelir kaynağı..bana bedava annemler gönderiyor
0 oy
tarafından
Leğende karıştırıyorum pişiriyorum 
(420 puan) tarafından
Pişirmiyirum çiğ doldurup pişiriyorum
0 oy
tarafından

Hiç kavurmadim canım hep çiğden yaparım ve yiyen herkes bayılır :D çok lezzetli yaparım 

(420 puan) tarafından
Bende güzel yaparım çiğ yaparım valla kavurarak denemedim
0 oy
(396 puan) tarafından
Sarmalari kavurarak yaparim. Biber dolması çiğden yaparim hatta bugün yaptm 
(420 puan) tarafından
Sarmayı da çiğden yapıyorm:)
(396 puan) tarafından
Sarmalarin ici güzel pissin diye kavururuk azcik da su koyar cektirirm yarı çiğ yaparım.
0 oy
(2,525 puan) tarafından
Hiç pişirmeden yaparım ve çok guzel olur 
(420 puan) tarafından
Bence de çok güzel oluyor
0 oy
tarafından
Dolayı çiğden sarmayı pişirip yaparım bildiğimden değil annemden öyle gördüm 
(420 puan) tarafından
Dolmayi annem çiğ yapar sarmayı sarmayı sevmez ya hep ben sarardım çiğden sararim hala :)
tarafından
Öyle cesaret edemedim ya dedim içi pişene kadar yapraklar dağılır falan
0 oy
(17,374 puan) tarafından
Bende çiğden sararım 
(420 puan) tarafından
Bendensin şeker

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 201 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 330 göst.
12 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde _Reyhan-0 (1,748 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 406 göst.
14 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Dolunay yin annesi (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 552 göst.
5 Kasım 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Fairy.han (5,568 puan) tarafından soruldu

410,550 soru

12,350,780 cevap

40,476 kullanıcı

Kategoriler

...