0 oy
187 göst.
Diğer kategorisinde (3,148 puan) tarafından
3 buçuk aylık oğlum var sürekli ağlıyor bebektir ağlar tabi ama öyle böyle değil kendini parçalıyor resmen konu komşu geliyo her gün diyo çok ağladı ne derdi var annemgil diyor bu çocuk katılacak aglamaktan ne istiyor. İlk cocugim değil iki de kızım var 5 ve 3 yaşlarında ama onlarda böylesine ileri derecede görmedim açıkçası. Bagirmaktan sesi kısılıyor tekme atarak avazı çıktığı kadar ağlıyor. Kucağımda susmuyo memede susmuyo sallıyorum uyumuyo sinirleniyor daha da çok yorgun düşüp uyuyor sadece o da en fazla on DK sonra geri kalkiyo hemen. Gülüp keyifli olduğu zamanlar çok çok nadir anlar sadece neden böyle napabilirim nasıl susturabilirim resmen elim kolum bağlı kaldım 

10 Cevaplar

0 oy
(4,655 puan) tarafından
Gaz sancısı mi var acaba genelde gaz sancısı dan bu kadar ağlarlar 
(3,148 puan) tarafından
Sıcak için odaya vantilatör açıyorum ve sadece zibini duruyor ama değil galiba ondan. Açlik olabilir ama dr lar mamaya gerek yok diyolar kilosu 4900 geldi geçen hafta emziği Calpol batırıp veriyorum güzel tutuyor suya batırıp veriyorum onu da tutuyor ama boş verince kızıyor. Başka zaman isteyince boş alıyor ama emzigini.
(4,655 puan) tarafından
Kilosuna bakma iştahlı bir bebek olabilir mama ver dene bakalım
(3,148 puan) tarafından
Arı mama kullanıyorduk bir ara zaten ama vucundunda biseyler çıktı yanık gibi komple kızardı çaydanlık dökülmüş de haşlanmış gibi.  Dr alerjik besin veya ilaçtan olabilir vs biseyler dedi ilaç kullanmıyoruz ama ek gıda yok zaten bende hep aynı şeyleri yiyorum heralde arı mama yaptı diye kestim vermeyi ne alsam acaba
(4,655 puan) tarafından
Arı mama dediğin kaşık mama mi ben bilmiyorum onu formül mama kullan şimdilik herhangi bir marka al Bebelac Aptamil sma hipp hangisini severse benim bebeğim hiç emmedi sadece Aptamil kullandık seviyor dene istersen soyup doymadiginu anlamak için sonrasında doktora sorarsin
(3,148 puan) tarafından
Arı mama eski usul varya kaşık mama ama sulu da oluyor ben puding kıvamı veriyodum kaşıkla dokundu ama çocuğa zaten 6 ay diyordu kutuda. Kızımda Bebelac kullanmıştım ama de önermişti bunda mama verme diyip suruyolar sadece
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ya gaz sancısı yada doymuyor olabilir kuşum 
(3,148 puan) tarafından
Benim sütüm hep duru oluyor ya nasıl beslensem de böyle yağlı sarı olmuyo kızlarda da öyleydi. İlk kızım prematüre benimde 2200 doğmuştu ama normal yaşıtlarıyla eşit gidiyordu şuan işte biri 5 biri 3 yaşında ikisi de 13 kilo kızların. Birazda genetik sanırım bende 42 kiloyum yıllardır 3 doğum yaptım yaşın 26 ama kilom çıkmıyor. Ama oğlum şimdiden sanki az persentile bakıyorum ortalama 6 kilo falanmis normali bizimki 4900 ortalamanın altında ama zayiflikta da değil tam ondan Dr mamaya gerek yok diyo heralde ama ben alayım en iyisi zaten etraf baskısı da çok bilirsin az çok sende çok yıprandım valla ya
tarafından
Tahmin edebiliyorum bende 25 yaşında 45 kiloyum eşimde öyle iri yarı bir adam değildir ama eşimin ailesi yapılıdır. Şimdilik bizim kız ortalama olarak gidiyor. Ama ben emzirdigim süre boyunca da mama hep verdim doktor da ver korkma toplarlasn kilo alsin diyordu oyuzden mama vermeye korkma ama emzirmeden de vazgeçme bağışıklığı için anne sütü de onemli inşallah bir an önce toplar kendini
(3,148 puan) tarafından
Bizim de aynı şekilde eşimin ailesi yapılı ve benim cocuklarimi da öyle bekliyorlar. Benimkiler de inadına hep ortalama veyatta ortalamanın az altında gidiyordu şuan gerilediler biraz kızlar çok iştahsız ondan oğlum da işte doymuyor online olarak kızımın kuvozdeki Dr ile konuştum açlıktan agliyodur kilosu düşük dedi. Eşim de mama çok pahalı diye arı mama ver diyor eğer yine alerji olursa o zaman Bebelac falan alırız diyor.
tarafından
3 buçuk aylık çocuğa ari mama olmaz 1 ay idare edin alın 4 buçuk aylık olunca yine arı mamayı deneyin ki bence 6 aylık olana kadar en az mama vermen taraftarıyım sonra ek gıdayla da mama yapabilirsin emzirirsinde
(3,148 puan) tarafından
Ben de böyle düşündüm aslında ki zaten böyle olmalı değil mi? Eşim işte gerikafali neymiş annesi onu kuymakla büyütmüş un kavurmus onu yedirmis bişey olmamış. Laftan anlamıyor bı turlu. Neyse ben yine de öyle yapayım şuan Bebelac Gold almayı düşünüyorum bakalım. 2 3 ay anne sütü ile Bebelac yesin sonrasında mamayı keser ek gıda ve anne sütü veririm.
0 oy
(3,952 puan) tarafından
Gazi vardır canim mutlaka her emzirmedn sonra gazini çıkar benimkie 4 aylik kucaktan yere biraktin mi çığlığı basıyor 
(3,148 puan) tarafından
Yok için olunca farklı agliyo ya bu 40 tan beridir böyle gece gündüz sürekli aglak çok nadir güldüğü var. Bı de normal ağlama olsa neyse resmen diri diri etlerini ayiriyormus gibi bagiriyor
0 oy
(1,382 puan) tarafından
Atak haftası maalesef bizde öyleyiz 1 aydır bitmeyen atak haftasından çıkamadık 
(1,382 puan) tarafından
Evet canım tam da atak belirtileri işte bu zamanda bol sabır gerekiyor ten tene temas ister bebekler güvende hissetmek ister sürekli kucak ister. Benim oğlum da oyle sinirleniyor gece bağırıyor uyumuyor memeyi almasa hep tersten ver ayakta emzir değişik yollar dene
(3,148 puan) tarafından
ZAten öyleyiz bu ara sürekli ayakta yatarak oturarak sırtüstü yatıp göğsüme onu yatırıp o şekilde bile emiyor çeşit çeşit. Bolca temas etmeye çalışıyorum güvende hissettsin sakinlessin diye ama olmuyor kucakta da susmuyo sinirleniyor daha 3 buçuk aylık yakaladığı gibi saçımı başımı yoluyo elini yumruk yapıp savuruyo havaya tekne falan atiyo. Napsam sakinlesmiyor kriz gibi böyle bı sure sonra yorulunca duruluyor ancak.
(1,382 puan) tarafından
Canım benim oğlum da şuan 5 aylık hâlâ öyle sinirli vuruyor çekiyor memnun değil huysuz huzursuz ben dişe de bağlıyorum Allah kolaylık versin biz daha öyleyiz sanırım kolay da geçmeyecek
(3,148 puan) tarafından
Oy oy Allah cidden kolaylık versin valla işimiz çok zor. Bugün online olarak eskiden gittiğimiz bı Dr la konuştum o da benim oğlana kilosu çok düşük açlıktan agliyodur dedi ama o da mama tavsiye etmiyor emzirme danışmanlığı yapıyor online olarak ona da verecek bütçem yok mecbur hem mama hem emzirme devam edecem bende inşallah kilosu toparlar sakinleşir biraz.
(1,382 puan) tarafından
İnşallah canım Allah kolaylık versin inşallah analık zor iş işte bende zorlanıyorum
0 oy
tarafından
Gazı vardır kesin 
(3,148 puan) tarafından
Yok gaz için agladiginda ayaklarıni çekiyor ve sancı vurdukca kesik kesik agliyo ama bu farklı kesintisiz dakikalarca hatta belki 1 saat ağlıyor full time. Ve sinirlenip titriyor resmen hirsindan
tarafından
Koliktir o zaman canım
(3,148 puan) tarafından
Of Allah'ım artık başıma ağrılar giriyo ağlama sesinden
0 oy
(4,425 puan) tarafından
Erkek çocuklarında belli başlı sıkıntılardan bir tanesi de pipo de mayasir oluyor öyle bir şey olabilir sünnet oldu mu? Olmadıysa eğer sünnet derisinin altını da temizlemen lazım altını temizlerken orada idrar vs birikip mayasir a çevirir oda ilerleyip kireçleme yapabilir en temizi bi çocuk doktoruna götürmen olur canım 
(3,148 puan) tarafından
Sünnet ettirdik prsembe günü Sabah oldu iki gün onun huysuzlugunu yaptı ama şuan onun için yapmıyor iyileşmiş sayılır. 40 tan beri bu şekil sürekli aglak gece gündüz devamlı kesintisiz ağlıyor bıktım artık her gören soruyor 5.katta oturuyorum sesi taaa sokaktan duyuluyor
(4,425 puan) tarafından
Yani 40 indan beri böyleyse o zaman çocuk ya kolik ya da aç belli bir saat ağlayıp sonra susuyorsa kolik dir emip emip ağlıyorsa doymuyor olabilir
(3,148 puan) tarafından
Bazen emiyo sesi çıkmıyor uyuyor. Bazen sinirlenip ağlıyor. Bazen çok uykusu oluyo dalamiyo ondan agliyo sallıyorum kızıyo onada ama. Aç olabilir ama dr mamaya gerek yok diyo anlamıyorum ki kolik gece belli saatte başlamıyor mu benimki gece gündüz full ahlak çok nadir keyifli olduğu zaman
0 oy
(10,122 puan) tarafından
Gaz sancısı olabilir gaz damlası kullanın birde sütün yetiyo mu doydugundam Emin misin bebeğinin 
(3,148 puan) tarafından
Gaz olmadığını biliyorum onun ağlaması farklı oluyor çünkü. Doydugundan şüphem var aslında arı mama veriyorduk bir ara ama sonra vücudunda biseyler çıktı alerjik vs dedi Dr yediğinden olmuştur deyince mama dokundu heralde diye kestim. Dr Lara sorsan mamaya gerek yok diyolar zaten 3 buçuk aylık kilosu 4900 du bikac gün önce iyi diyolar ama ne biliyim doymuyor mu ki
0 oy
(3,464 puan) tarafından
Kolik bebek bence 
(3,148 puan) tarafından
Kolik akşam belli saatte başlamıyor muydu ilk kızım kolikti her gece10-12 gibi başlardı sabaha kadar çekerdik bu gündüz gece her an her DK ağlıyor
0 oy
(8,310 puan) tarafından
Koliktir o ozaman
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Gazı olabilir, aç olabilir doymuyordur, sıcaklamış olabilir duş aldır gün içinde 2 defa falan 
(3,148 puan) tarafından
Cisli bez tam dolu olunca 3 falan çıkıyor kaka da bazen günde 1 2 defa bazen iki günde 1 falan. Arı mama verdim bı ara ama dokundu galiba o alerji yapti ne alsam bilemedim ki daha almadım bende
(25,224 puan) tarafından
Canım 3 bez çok çok az. 3 bucuk aylık bebeğin en az 7-8 bez çıkarması lazım yani ben oğlumdan 10 bez aldıgımı bilirim. Kesin aç çocuk. Ayrıca o kadar kücük bebege arı mama verilmez vereceksen mama ver
(3,148 puan) tarafından
Sağlık ocağı da geri zekalı her defasında soruyorum çok ağlıyor aç heralde mama veriyim mi diye vermiyorlar kendim gittim arı mama kullandım alerji yapti çocuğa vücudunda yanık gibi kızarıklıklar çıktı. Ne maması Alcam bilmiyorum hangisi iyi kötu
(25,224 puan) tarafından
Aptamil comformil al gaz yapmıyor hemde doyurucu sen ne bakıyorsun onlara onlar verdirmez tabi aç mı jalsın çocuk al bak mamayı ver dene susarsa demekki açtır. Kız senin 3.çocugun nasıl bilmiyosun bunları
(3,148 puan) tarafından
Ya benim diğerleri sadece emdi ilk kızımda kaynanam kuymak veriyodu diye Dr sordum Bebelac Gold 1 vermişti onu kullandim biraz sonra ek gıdaya geçtik bıraktık. İkinci kızım hiç mama almadı sadece emdi bu bı garip oldu

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 110 göst.
27 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 487 göst.
20 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 151 göst.
3 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 138 göst.