Kızlar iyi akşamlar.
Elimden geldiğince kısa anlatmaya çalışacağım
Ortaokuldayken kriz geçirdim. 15 dkka içinde 3 kere oldu kriz. Hastaneye kaldirildim ve doktor çok güçlü bir bunyen var dedi. Kriz geldiği zaman 2 şekilde vücuttan atılır 1. İdrarla 2 ağızdan köpük çıkmasıyla. Bana ne oldu diye sorduğumda araştıracağız tahliller yapacağız dedi. Ve sonradan epilepsi krizi olduğunu söyledi. Sonra başka hastanelere gittik annemle. Bir doktor sinir krizi ,biri kalp krizi, diğer bir doktor tansiyonun çıkmış deyip tansiyon ilaçları verdi. Kriz gecirdigimde 13-14 yaşındaydım. Babam 11 yaşındayken vefat etti. Çok içime attım üzüntüden kriz geçirdim diye düşündüm. Yıllarca verilen ilaçları kullanmadım çünkü dahada kötü ediyordu beni. Tam teşhis konulmadıgı için.
Aradan 5-6 yıl geçti . İlk iş günümde tekrardan kriz geçirdim. Krizin geleceğini önceden anlıyorum. Beynim yavaşlıyor gibi oluyor ellerim soğuyor. Kulaklarım kapanmaya başlıyor. Neyse ayaktaydim ve yere düştüm. Düştükten sonra bende olanlar yere düşerken bi anda ortam değişti evimdeyim ve annem karşımda anneme günümün nasıl geçtiği anlatıyorum. İş çok güzel anne hiç zorlanmadım diyorumm. Çok gercekciydi. Sonra annemle konuşurken kafam yere düşer gibi oldu gözüm pul pul oldu. Bi baktım iş yerindeyim yere düşmüşüm. Annem nerde diye ilk sordum. Orda bir tanıdığım vardı ne annesi Funda iyimisin beni korkutma dedi elinde peçete vardı ağzımı siliyordu. Ben köpük çıktı sandım ama öndeki 2 tavşan dişim yarı yarıya kırılmıştı düşme esnasında. Yerden kaldırıp sandalyeye oturtmaya çalıştılar. Bir daha kriz geçireceğim yerde kalayım dedim. Bırakmadılar . Bakkaldan birşeyler almışlar kahvaltı yapmadın sanırım ondan oldu dediler. Yemem için israr ettiler yemedim. Ağzımda lokma varken kriz tekrarlarsa boğulurum dedim. Bu esnada halen basım az az dönüyordu. Kulaklarım kısık duyuyordu. Sonra 2ci kez kriz geçirdim yine aynı şekilde kafam yere düştü ve yine gözümü açtığımda başka yerdeydim. Sürekli ben nerdeyim ne oluyor dedim. Epilepsi krizlerinde bu şekilde olur mu? Yoksa beynimin bir oyunumu bu? Ayrıca bir komşumuz bana epilepsinin nedeni yok 3harfliler rahatsız ediyor demişlerdi. Doktora sordum neden epilepsi krizi oluyor sebep ne ? Kalp krizi olunca ya kalp damalariyla ilgili kalp kapağı ile ilgili yada stres üzüntü sebep oluyor. Epilepsi neden oluyor diye sordum. Doktor da bir sebebi yok çok mutluykende kriz gecirebilirsin dedi. Komşum içime kuşku düşürdü . Ama üstüne düşmedim konunun sonunda kötü birşey çıkacak diye .
Sizin tanıdığınız epilepsi olan birisi de benim gibi mi kriz geçiriyor ? Gözünü açınca kendini başka yerde bulup sonra tekrardan gözünü açınca başka yerdemi oluyor ? Normal bir durum değil gibi?
Allah'tan kısa anlatmaya çalıştım