+2 oy
974 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim dedeme 2017 Eylül ayında tümör teşhisi konuldu. Tümör beynin arka kısmında kafa tasiya yapışık şekilde çıkmış umarım anlatabilmişimdir içinde falan değildi yani beynin dışındaydı. Kuş yumurtası büyüklüğündeydi. Yaşı 84 dü. Gençken çok sigara içtiği için demli çayla hasta olmadan önce astım hatasıydı doktora her gittiğinde ciğerler bitmiş diyordu. Neyse özele götürdük ilaçlı emar çekildi doktor ameliyatın çok basit dedi tümör beynin kıyısında çıkmış amca ama astım hastası olduğun için vücudun narkoz kaldırmaz o yüzden seni ameliyat edemem dedi. Kaç doktora gittiysek aynısını söyledi eve götürün astımı var ameliyat olmaz dediler. Neyse benim dedem hayatı boyunca hiç namazı bırakmamış cumaya giderken perşembe gününden banyosunu traşini yapan üstünü başını yıkatip cuma günü sevgilisiyle buluşmaya gidecek bir genç gibi süslenirdi. Köyde hoca yokken başka köye gider yine o cumayı kılar gelirdi. Kandillerde 3 4 saat namaz kılardı. Kısacası hiç bir namazını bırakmadı sabah erkenden kalkıp sabah namazıni kılardı. Koyunları vardı her sene muhakkak bir iki tanesini yetimhaneye verirdi. Köyde buğday bicildigi zaman köye at arabası ile yaşlı bir adam gelirdi buğday toplamaya dedem ne zaman harman kaldırsa o adamı beklerdi yaşlıydi adam yetim torunlarına bakıyor diye her sene ona buğday veriyordu hiç boş çevirmezdi. Hayatım boyunca dedemin bir kötü huyunu görmedim. Cenazesi çok kalabalıktı 8 köy toplandı kapının önüne. Ve herkesin dediği şey şuydu rahmetlinin ağzı vardı dili yoktu diyorlardı. Neyse işte tümör büyüdü 2018 ocak ayında yani 2 3 ayda yatalak oldu. Herkesi unuttu ve felç kaldı. Boyumdan aşağısı tutmuyordu bez bağlıyorduk çocuk gibi. Adını unuttu karısını unuttu annesi 1965 de vefat etmiş ama annesini yaşıyor olarak görüyordu anneme yemek götürün falan diyordu zar zor. Benim dedem 8 ay yatalak kaldı 8 ay boyunca herkesi unuttu ama elinde tesbihi hep dudaklari kimildiyordu. Halam sordu dedi baba ne yapıyorsun ne söylüyorsun hep diyordu zikir çekiyorum. Neyse halam yine sordu sen ayetel kursiyi biliyor musun diye kimseyi hatırlamayan adam ayetel kürsiden bir başladı bütün süreleri okudu. Ve yatalak olduğu süre boyunca hep diyordu ben gençken birinin koyununu çalmış arkadaşım bende çaldığını bile bile o eti yedim. Koyunu çalınan kişide arkadaşı ona götürün bir koyun verin diyordu amcam gitti adama söyledi adam gülmüş helal hoş olsun demiş. Ölene kadar kimde hakkı kaldıysa hepsine haber gönderip helalik aldı. Amcama hep diyordu beni cumaya götürmüyorsun diye kızıyordu çabuk arabayı getir cumaya gidicem diyordu halbuki alt tarafı felç değil cumaya tuvalete gidemiyordu. Hatta bir gün tüylerim diken diken oldu. Dedem yataktayken abdest alıyordu dedim sen napiyorsun abdest alıyorum çekil suyu döksünler elime diyordu. Yemin ederim abdest alıyordu. Öldüğü günden bir kaç gün önce yengemin annesi haçtan zemzem suyu getirmiş ama böyle eski bir Pet şişeye koymuş yengeme vermiş yengemde öleceği gün zaten hiç konuşmamış demişti. Kendini sağa sola ceviremiyor diye yanına gitmiş demiş baba su istiyor musun kafasını sallamış. Yengem gitmiş zemzem suyu getirip icirmiş. Dedemi sağına çevirmis kıbleye doğru ama öleceğini bilmiyor kadın öylesine yapmış yani. Ebem oda da dedemin yanında oturuyormuş ebem diyo elini kaldırdı kıbleyi gösterdi güldü diyo. Sonra elini yavaşça yanına koymuş uyumuş. Bunlar öldüğünü 1 saat sonra anlamış yengem soluna çevirmeye gittiğinde. Ebeme dedim hiç mi anlamadın yok diyo çırpınmadi ki diyo hiç hareket etmeden uyumuş. Bizim köyde küçük yaştan beri cenaze yıkayan bir adam var imam gibi o girmiş cenazesini yıkamaya hiç unutmam çıktı geldi dedi ki rahmetlinin ameli yüzüne vurmuştu nur gibiydi. 

Kısacası öylesine aklıma geldi sizinle paylaşmak istedim. Onun ölümü benim en derin sızım. Hayattaki tek varlığımdi.

25 Cevaplar

+2 oy
(4,284 puan) tarafından
Rabbım imanli ölüm hayirli ölüm nasip etsin Şahadet etmeyi nasip etsin dedenin de toprağı bol olsun Allah rahmet etlesin
tarafından
Ona şahadetin en güzeli nasip oldu ölümün en hayırlısını verdi Allah ona. Hiç acı çekmeden öldü
-Reklam-
0 oy
(12,022 puan) tarafından
Ne güzel bir hayat ne güzel bir ölüm. Rabbim hepimize ve tünnsevdiklerimize boylesini nasip etsin insallah. 
tarafından
Ona çok imrendim hayatım boyunca. Ne bileyim bir gün dedikodusunu görmedim kavede dedikodu var diye gitmezdi o derece. Sessiz sakin hayır peşinde koşuyordu hep kime sorsan herkes bize yardımı dokunmuştu der
(12,022 puan) tarafından
Allahım ne güzel Allah nurlar içinde yatırsın
0 oy
(3,559 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsın. Rabbim hepimize böyle güzel ölüm nasip etsin. 
tarafından
Ben ölümü hiç uyku olarak bilmedim ben çırpınır falan diyordum çünkü bir akrabamız öldüğünde çok cirpinmis 20 dakika can verememiş demişti oğlu. Ben uykuya dalacagini hiç bilmiyordum
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Rabbim gani gani rahmet eylesin, cennete cemalullahı görenler etsin,  peygamber efendimize komşu eylesin. 
tarafından
Amin inşallah bana eğer cennet nasip olursa yani eğer ilk gittiğimde dedemi görmek istiyorum. Allah demiş ya o gün yetimlere diyeceğim orda elinizi kim tutuysa burda da siz tutun diye. Ben ilk dedemin elini tutacağım çünkü hayatım boyunca anne yokluğu baba eksikliği yaşamadı bana. O ne zaman öldü ben kendimi o zaman kimsesiz hissettim
(5,483 puan) tarafından
Anneannem de 3 yetim büyütmüş, vefatında o kadar çok hatim toplandı ki ve hoca okurken manevi bi hal hissetmiş anneme demiş ki, annen ne iyilik yaptı yetim mi sevindirdi diye sormuş. Yetim büyütmek o kadar sevap ki, Rabbim sizi cennete buluştursun inşallah
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Allah'ım herkese böyle ölüm nasip etsin dedenin de mekanı cennet olsun 
0 oy
(9,723 puan) tarafından
Hepimiz olecez
tarafından
Hepimiz ama nasıl öleceğiz. Ölümünde hayırlısı var ameline göre geliyor Azrail
0 oy
(2,255 puan) tarafından
Okurken etkilendim çok dedenin yattığı yer çok rahat olsun nurlar içinde uyusun 
tarafından
Amin o çok iyi bir yerde buna eminim çünkü hep cenneti müjdeliyor rüyamda. Rüyamda kendi mezarının başında durmuş dua ediyordu dedim sen napiyorsun burda dedi ki ben cennete gidicem sizde arkamdan gelin. Hatta amcamın oğlu görmüş rüyasinda oda dedemi çok seviyordu anlattı ağlayarak kapısının önünde diyor bir sürü insan vardı bende vardım aralarında amcamlar falanda vardı baktım abdest aldı yan döndü bana güldü diyo geçmiş cemaatin başında saf tutmuş bize namaz kıldırdı diyo
(2,255 puan) tarafından
Ne güzel canım böyle bir dedenin olması çok güzel
0 oy
(401 puan) tarafından
Nasıl yaşarsan öyle ölürsün, nasıl ölürsen öyle dirilirsin derler. Allah bizide namazını bırakmayan dilinden allahı düşürmeyen kullarından eylesin.
0 oy
tarafından
Mekanı cennet olsun inşallah canim ne güzel yazmışsın 
tarafından
O bu hayatta benim en güzel hikayemdi
0 oy
(5,324 puan) tarafından
Benim teyzemin eside cok dindar bir adamdı 45 yasında kanserden vefat etti bayramin 1nci gunu teyzemi yanına cagırip öpmüs anlından kızlarına ceyiz parası oglullsrinada hak vermis hepsini teyzeme demiş vasiyet olarak annem odaydi abla cikarmisin esimle yalnis konusmak istiyorum dedi sonra biz eve geldik cok sicakti aksam yine gideriz gormeye diye haber geldi vefat etti kardesinin kucugında 5 yetim bırakti arkasinda cok aci Rabbim güzel ölumler nasip etsin :(
tarafından
Rabbim ölümün hayırlısını versin ölüm zor efendimiz bile demiş zor diye.
0 oy
(4,385 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin. bizlere de hidayet versin 
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Bence herkes girip okusun etkilensin
0 oy
(6,396 puan) tarafından
Rabbim mekanını cennet eylesin cok etkilendim bi fatiha okudum rahmetlinin ruhuna 
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Okurken gözyaşlarımı tutamadım Allah rahmet eylesin. Bende dedemi yeni kaybettim otobüste kalp krizi geçirdi yanında kimsesi yoktu en çok buna üzülüyorum.
0 oy
(1,844 puan) tarafından
Bn bunu şimdi niye okudum ya :(
0 oy
tarafından
Nasıl güzel bir ömür ve nasıl güzel bir ölüm. İnşallah bizlerde güzel bir ömre ve ölüme tabi olabiliriz.. mekanı cennet olsun siizlere de sabır versin rabbim 
0 oy
(4,959 puan) tarafından
Tüylerim diken diken oldu mekanı cennet bahcesi olsun yaa
0 oy
(54,530 puan) tarafından
basiniz sagolsun 

bende 14 yaşındayken dedem yanimda vefwt etti Allah herkese kolay ölüm versin imanlı ölmeyi nasip etsin
0 oy
(914 puan) tarafından
Ne güzel oldu bunu okumam canım Rabbim firdevs cennetine gitmeyi nasip etsin zaten çok iyi bı adammış ne güzel ya keşke bende öyle biri olsaydım dünya telaşına kapıldım gidiyorum ona buna sinirlenmekle geçiyor kısa ömrüm 
0 oy
(736 puan) tarafından
Çok imrenilicek bir hayat çok imrenilicek bir ölüm Allah mekanini cennet etsin ne güzel bi insanmış ya . Aslinda herkesin ders almasi gereken bir post. Benimde babannem kanserdi  hic yerinden bile kalkamazdi kötüydü tam o sirada mahalle de bi haci dede hacca gitti geldi gelince de Hayriyeyle (babannem) gittik geldik ölmeden oralari da gördük falan diye anlatmis herkese. Ama babannem hicbiryere gitmedi hasta yatiyordu  ve adaminda akil sagliginda hicbir sorun yok ciddi ciddi babannemle gidip geldiğini düşünüyor sonra da babannem vefat etti hâlâ düşünüyorum nasil oldu boyle bisey diye  oyle aklima geldi anlatiyim dedim

İlgili sorular

+3 oy
8 cevap 673 göst.
0 oy
6 cevap 525 göst.
26 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 505 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Yeni bir hayat (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,893 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu