0 oy
393 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,131 puan) tarafından
1 buçuk gün idare edebildim 1 buçuk günün sonu kızım delirdi meme gitti baba gitti surekli agladi gece mahvetti hiç susmadı uyumadi sabahı zor ettim neyse ikindi esim aradi eziyet etme bırakmayacak ben gelince biraktir dedi emzirdim ogun ve sabahına çok fena kustu öğlen gene kustu akşam gene kustu hemen cocuk acile götürdüm dedim göğüste bekleyen anne sütü zehirlermi hayir dedi başka yediği bisey dokunmus dedi bagirsaklarda harekete geçmiş dedi ishal olacak ve dediği gibide oldu ishal oldu kilosu 9 buçuk kilo gelişim geriliği vat dedi doktor raporlu mama varmis ondan yazalım dedi kullanan varmi o mamayi onu kullanırsa gecede uyanmaz memedende kolay ayrılır dedi doktor 

12 Cevaplar

0 oy
(1,039 puan) tarafından

En İyi Cevap
Geçmiş olsun. Benim kızımda bı iki hafta boyunca ishaldi 9.bucuk kiloya düştü gören çok zayıflamış felan deyince doktora gittik yaşına göre kilosu geri dedi. Çölyak tan suphelendi şükür kan tahlilleri temiz çıktı. Raporlu mama yazdı aldık her bebeğin icenlbilcegi güzel bir tadı var ama benim kızım günde 2 tane içmesi gereken yerde zar zor birtane icirebiliyorum benim zorumla oda. Bide ücretli oluyor bilgin olsun. 500 lira ödemişti eşim. Umarım senin bebek içer de iyi gelir. Almakta fayda var :)
-Reklam-
0 oy
(454 puan) tarafından
Ama canım 2 yaşından sonra anne sütü dişleri çürütür bebeğin . Bilimsel bişey dinde de oyuzden2 yaşına kadar emzirin yazıyor.  Hemen pes etme bence :(
tarafından
Yok canım ben kaynanamı öyle sevmiyorum galp koyacak kadar sjjssj ben isminin yanına hasta emojisi koydum sürekli hasta olur kendisi shhshshsh
(454 puan) tarafından
Uyyy kıyamam yaa :D
 nazlı kaynanagalpgalpgalp yap o zman
tarafından
Yada şey veremettibukaynana
(454 puan) tarafından
:D olablr
(2,108 puan) tarafından
2 yaştan sonra anne sütü diş çürütmez 2 yaştan sonra devam eden gece beslenmesi diş çürütür
0 oy
tarafından
basladiysan devam etmelisin... bence uygulama yontemin yanlis.. cogu kisi birden keser sen cocuguna hangi yontemin uyacaginu dusunuyorsan onu yap.. mesela ben omce anlattim artik bitiyor az icelim die sonra gunde 5 gunde 4 seklinde azalttim. gunduz uygulamasi bitince aynisini gece yaptim sonra tamamen bitti.. zorlanacak aglayacak ama alidacagi yontemi bulmalisin
(3,131 puan) tarafından
Tatlım yöntemim şöyleydi ucuna biber salçası sürdüm onu görünce acı diyip kapatıp gitti sonra gece oldu istedi hayir acı annem dedim ayağımda salladım tlfondan ninni açtım yok banamisjn demedi en sonunda uyudu ağlaya ağlaya gece her uyandığında su verdim ama nasıl verdim of çığlık çığlığa kalıyordu sabah 8de uyandi hemen meyveli süt verdim
tarafından
birden kesmek yanlis bence yani cunku dun hayatinda sut vardi bugun bir bakiyo aci olmus tamamen yok.. alistira alistira yapsan daha iyi olur sanki
(3,131 puan) tarafından
Ah ah verme dediler bende hemen kestim yarın biber surecem gündüzleri hiç vermimmi peki
tarafından
soyle ben hic bisi surmedim cunku bana bu yalani ogretmek gibi geliyor.. once konustum sut az kaldi bitecek, gunden gune azalacak dedim sonra dedigim gibi once gunduz sonra gece seklinde azalta azalta gittim.. bahsettigim surec 2 3 hafta surdu
tarafından
Biber flan sürmeyin böyle şeyler ilerde çocuğunuzun güven duygusunu zedeler.memeyi beslenme aracı olarak görmeyin korktuğundan kendisini iyi hissettiği mutlu olduğu bir yer orasi. O yüzden ayırırken de nazik olmalısınız.
0 oy
(878 puan) tarafından
Meme belki biberondan daha zordur ama benim oğlum tam bir mamakeş gece 1 kez uyanıp o mama içilecek. Önceleri demekki aç falan diyordum ama yok tamamen bağımlılık alışkanlık. 2 yasında bu arada Bi gün karar verdim bu gece vermicem diye ilk gece kıyamet koptu kendini yere atmalar kafasını beşiğine vurmalar neredeyse 1 saat ağladı 1 saatte mızmızladı sonra uyudu 2. Gün ağlama krizi yarım saat sürdü 3. Gün 5 dakika ağladı ve 4. Gün uyandı annecim artık yok biliyorsun istersen su vereyim dedim su içti uyudu yani kesin kararını verip bu yoldan dönmeyeceksin:) 
(2,108 puan) tarafından
Ben de geceyi bir anda kestim umarım sende olmamıştır ama memeden sonra bizde çok şey değişti maalesef en kötüsü de tırnak yeme başladı
(878 puan) tarafından
Yok canım öyle şeyler olmadı
0 oy
(851 puan) tarafından
Canim imi yaşından sonra mama verilm3z bnce bebege zaten k9caman olmuş..sevdiği şeylerden yao yedir kilo yapan tarifel4 bul yedirmeye çalış..memey3 gelince p3s etmemelisin Buda tuvaket eğitimi gibi bisey o memeyi bir daha bırakması bu denemeden com daha zor olur .ona anlat de artık büyüdün k8cqmqn kiz oldun artık bardaktan icicez de sütü...olmadi sabır taşı al sür bak gör nasil bırakıyor 
(3,131 puan) tarafından
Sabır tasini alacam canim tskler
0 oy
tarafından
Bende senin gibiyim 
0 oy
tarafından
Nutricia mi yazdı canım ? Benim kızımda 21 aylık ondan kullanıyorum bende halen emziriyorum ama bı değişiklik yok evet doyuruyor ama benim kızım ona rağmen her saat başı kalkıyor geceleri
0 oy
(377 puan) tarafından
Ben bant vurmuştum göğsüme gördükçe kaçtı.ilk gece çok ağlamıştı. Gündüz aklıma pek gelmezdi. Ikinci gecede gördü yattı geri. 3. Gün tamamen bıraktık memeyi
(746 puan) tarafından
O kadar kolay oldumu ya.. .
(377 puan) tarafından
Aynen oyle valla. Şimdi memeyi görsün kaçıyor. Kardeşini emzirirken goruyor
0 oy
tarafından
Öyle aniden bırakamaz ki. 

Kademeli biraktirin kolay olacaktır

Mesela gündüz 10kez emiosa iki üç günde bir sayısını azaltin. Sonra geceye gecin onu da öyle yapın. Sonra gece emzirmeyi bire indirirn ardından bir kaç gün öyle devam edin çok aşırı ağlayınca biri verin. Sonra onuda kesin iki gün aglicaktir sonra bitecektir. Tiksindirmeden üzmeden usulca zamanla kesin 
0 oy
(2,197 puan) tarafından
Ya benimki de o kiloda ama raporlu dediğin mamayı önermedi Dr hiç.

Sütten kessen belki yemeği daha çok yer

Kocan doğru demiş 
0 oy
(2,374 puan) tarafından
Canim her raporluyum ama bir olmuyor bizimki markası Nestle ınfosource öyle bir şey galiba bizimki de raporlu olmasına rağmen 500 lira ödedik günde 3 tane içmesi lazım kızım az içiyor bir buçuk paket 2 paket.

İshal oldu geçen burada bir üstten dolayı ishal maması aldık Bebelac LF. Onu daha çok sevdi içti bir de emzirmeden kesmeyle alakalı sabır taşı var aktarlarda satılıyor onu kullan dene
0 oy
(4,260 puan) tarafından
Bizimki de 2 yaşı geçti. Ay bitmeden bıraktırmak istiyorum ama korktum şimdi(: Memenin yerine bol ilgi koyun diyorlar siz nasıl yaptınız?

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 464 göst.
25 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (1,632 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 364 göst.
16 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mhrbndrc (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 440 göst.
0 oy
7 cevap 362 göst.

Kategoriler

1,434,837 soru

23,597,884 cevap

305,855 kullanıcı

...