0 oy
288 göst.
Diğer kategorisinde (1,745 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

Size yaşadığım bir olayı anlatayım bu akşam maksat muhabbet olsun.şuara yalnızım içimden konuşuyorum böyle yazmak iyi geliyor.bundan 5 yıl kadar önce ben Coca Colanın firmasında muhasebe de çalışıyordum.ailemden ayrı yaşıyordum onlar başka bi şehirde ben de başka bir yerde. Asgari ücretten biraz fazla maaş alıyordum ama ev kirası, faturalar ,bir de kardeşim okuyordu ona para yol parası falan derken maaşım çoğu zaman yetmiyordu.birgun yıne cebımde 20 lira para kalmış benim de evde bir kedim var adı Boni onunda maması bitmiş o yavrumda az rahatsız mamadan başka bişey yıyemiyor evde de bana yemek için hiç bir şey yok hatta şöyle diyim evde içmeye bile su yok.kedime baktım aç ben de açım ve susuz. Normal musluğunda suyu bitmiş kartlı . Karta su yüklemeye de para yok falan benim durum o kadar fena kimseden de para istemeyi sevmem öyle .dedim bari şu zavallı Kedinin karnını doyurayım çıktım dışarı bonişimi de aldım yanıma gittim mamasını aldım. Cepte 5 kuruş kalmadı neyse eve geldik bonişin karnı doydu bi güzel yattı uyudu ben de o kadar susadım ki banyo kovasının dibindeki duyu içtim :) neyse aradan 5 dk geçti ablam aradı hesabına para gönderdim haberin olsun diye beni rüyasında görmüş zor durumda dayanamamış para atmış . Gönderdiği parayı söylüyorum tam 200 TL ☺️☺️☺️ Bu da bonişim teyzeleri 

8 Cevaplar

0 oy
(6,858 puan) tarafından
:) benim gibisin yeminle ne güzel ablan varmış ❤️
(1,745 puan) tarafından
Öyledir Allah razı olsun :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yaaa sabrın sonu mukafattır demısler zor gunler yasarken acı sonra tebessüm :)  
(1,745 puan) tarafından
Oyle düşünsene ben kedıme 20 TL harcadım rabbim bana 200 TL verdi :)
tarafından
Boniye degıl kendıne harcasan o parayı belkıde ablana malum olmayacaktı o halin
(1,745 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum
0 oy
(362 puan) tarafından
Cnm ya hayvanın karnını ne gyzel doyurmussun
(1,745 puan) tarafından
:)))))))))
0 oy
tarafından

Oldu evet. Hayata inancımı kayb etdim. Yarın için tek bir hayalim umudum yoktu. Hayat beni o kadar çok yıpratıb , o kadar çok hevesimi kursağımda bırakmıştı ki. Hayal etmek bi yana kalsın, bir mağazanın önündrn geçerken her hangi kıyafeti beğenib, param olunca alıyım diye içimden geçirmiyordum. Annem ne yemek yapıyım dediğinde bile isteğimin olmadığını söylüyordum. Hayat bana eşimi gönderdi o dönemde. Ve bana hayal etmeyi, arzu etmeyi, istemeyi o tekrar öğretdi. Şimdi isteğimin haddi hesabı yok:D benimki başına iş açtı yani:D:P

(1,745 puan) tarafından
Hep mutlu ol canım ❤️
tarafından
Sende canım benim☺️❤️
0 oy
(805 puan) tarafından
Benim de üniversite okurken hiç param kalmadı ailem hiç ama hiç para vermedi benim okul harcımi yurt paramı arkadaşlarim topladı onlar sayesinde okudum. Hiç unutmam sıfırım böyle iş arıyorum saçma sapan işler var hatta bana o zaman pavyonda bile iş teklifi geldi hayatımda ilk kez konsun ne olduğunu o zmaan öğrendim nasıl engelledim adamı bilemem. Gece yatacağım Twittera Allah'ım sabah mucize olsun yazdım 9 da bir telefon biz üniversiteden arıyoruz kısmı zamanlı iş başvurusu yapmışsınız mülakata davetlisiniz. Kaç kişinin içinden 3 kişiyi mülakata çağırıp 2 kişiyi sececekler ve beni 1 hafta sonra ise aldılar. Hem okudum hem çalıştım bide üstüne yemek bursu da kazandım. 

Şimdi evliyim hamileyim evlendim ne eşimin ailesi ne benim ailem 1 TL bile vermedi maddi anlamı geçtim manevi anlamda bile asla destekleri olmadı herşeyi eşim yaptı artık beraber yaptık diyoruz bir aile olduk eşimle. Hamile kaldım 5 ay sonra kredi borçları ekşi hesap kredi kartı siz düşünün evim eşyalı ev eşya alamadım çünkü para yok . Eşime ben eşyalı evde kalırım durumumuz olunca alırız hiç önemli değil ne ki eşya dedim. İşte bebek arabası falan alacağız pahalı almışken iyisini alalım diyoruz olmuyor biz 2.500 gozden çıkarttık dandirik birşey alacaz artık . Eşimin amiri bizi aradı sakın bebek arabası almayın biz hediye edeceğiz bir geldiler Kraft travel sistem onkadar güzel ki fiyatına baktım 5000 TL. Üstüne 2 torba kıyafet oyun halıları süt sağma makinası (daha onu alamadık başkasına vermişler istediler) :)) çoraplar neler neler. Nasıl alacaz nasıl yapacaz derken bir anda oluverdi. Daha 1 yıllık arkadaşım sallanabilir elektrikli müzikli besik hediye etti o kadar çok istemiştim ki çok pahalıydı ikinci eli bile dedim normal beşik alriim dedim 150 TL'ye ikinci el aldım bide Ikea 5 yaşına kadara yatabilen beşik aldım 350 TL'ye . Çocuğuma nasıl beşik alacam paramız yetmeyecek çok borç var falan dedim ama Allah'ım nasip etti bir yerden. Allah gerçekten isteyenlere versin hatta eşime de diyorum çocuğum büyüyünce ben bunları satmam ihtiyacı olan birilerine hediye ederim bana nasıl geldi inşallah onlara da o şekilde gider. 
(1,745 puan) tarafından
Her bebek nasıbıyle geliyor canım sabrın sonu selamet oluyor bir şekilde :) rabbim can sağlığı versin gerisi halloluyor
0 oy
tarafından
Olmaz mı manevi bi ablam var Allah onda  bir değil bin kere razı olsun onun bana yaptığı iyilikleri yardımları başka kimse yapmaz o kadar iyi yürekli bir abla ki hep bir ablam olsun isterdim ama evin en büyüğü benim neyse ki manevi ablam oldu harika bir kadın Rabbim onun evine yuvasına iki tane oğlu var ikisi de bir birinden tatlı oğullarına her daim güzel kapılar açsın iyiki ablamı tanımışım 
(1,745 puan) tarafından
Iyiki canım bazen kan bağından öte oluyor gönül bağı ile bağlandıklarımız
tarafından
Aynen öyle yani ablamı hayatta unutmam hatta planım var kendimi iyi hissettiğim bir zaman bebeğimle onun yanına gitmeyi çok istiyorum Allahım bana nasip etsin inşallah
0 oy
tarafından
Çok Allah yardım etti acta yatık esimle bir kimseye aciz demedik şükür bugün ki gunmze 
0 oy
(850 puan) tarafından
Oğlumun tek bobrekli olduğunu öğrendiğim dönem zor bela birilerini araya sokarak randevu ayarladım ünv Hastanesi'ne meğer paraliymis 200 lira cebimde yok o kadar eşim segir dışında hastanede bir Allah'ın kulunu tanımam yalvarıyorum kartla çekin diye olmaz diyor gisedeki gidip çekin diyor randevuya kalmış 5 dakika yetismem imkansi, doktoru hasta yığılmış asla almaz ben orda giseciye rica minnet ederken Allah binlerce kez razı olsun bir abi geldi bizi izlemiş meğer ne kadar bacım dedi 200 abi karttan almıyor dedim cebinden çıkarıp hemen giseye verdi abi olmaz ne yapıyorsun felan derken dinlemedi verdi benimde yeğenim burda kanser tedavisi görüyor anlarım halini helali hoş olsun dedi bende abi Allah için numaranı ver eşim yollar dedim zor bela verdi muaneden sonra eşim hemen yolları resmen Hızır gibi yetişti Allah o abiden binlerce kez razı olsun yeğeni iyidir inşallah 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 39 göst.
10 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mutluu annee (547 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 548 göst.
22 Eylül 2022 Diğer kategorisinde 2prensesannesiii (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 307 göst.
23 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Milkasu (805 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 686 göst.

406,982 soru

12,214,975 cevap

36,799 kullanıcı

...